Andlighet / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Healing till andra – del 1

Jag var sååå tagen över hur bra min healingmetod funkade på mig och hur mycket jag kände och upplevde när jag gjorde mina healingbehandlingar på mig själv. Jag förstod om folk i min omgivning mest skakade på huvudet och inte visste vad de skulle tänka om min nya ”hobby”. Jag hade en stark önskan att om de bara skulle få känna en bråkdel av det jag själv upplevde så skulle de förstå mig bättre. Jag frågade folk i min närhet om jag fick utföra en healingbehandling på dem och typ alla sa ”ja”. Jag är sååå tacksam över att jag tidigare i mitt liv arbetat som frisör, en del av mig kan känna ”aha, är det därför jag skulle ha den erfarenheten i mitt liv?!” vet inte om jag vågat göra behandlingar på folk annars? Men nu kändes det rätt naturligt att göra det för mig.

Jag förberedde mina behandlingar med kristaller, jag hade börjat intressera mig för kristaller sedan jag gått på mina kristallhealingbehandlingar. Vid varje tillfälle hade jag köpt på mig nya kristaller. Jag beställde även ”chakra-kristaller” på nätet och det var de jag arbetade med när jag gjorde healingen. Jag placerade ut kristallerna på kroppen och använde respektive färg till respektive chakra. Jag hade fortfarande dålig koll på chakran men jag hade lärt mig vilken färg som representerade respektive chakra.

Jag hade med min diffuser så jag kunde sprida lite lugnande lavendeldoft i rummet samt så satte jag på avslappnande ”Reiki-musik”. Alla de här yttre sakerna använde jag för att lättare gå in i min bubbla och skapa en annan stämning i rummet.

Vid en behandling jag gjorde som var min första behandling på någon så kunde jag känna närvaro från andevärlden, jag kunde känna personens mamma stående bredvid oss. Jag kände såååå mycket värme och kärlek och blev så fylld av känslor så fick kämpa för att inte börja gråta. Jag samlade mig och arbetade med energierna på kroppen. Jag kunde känna områden som var kallare än andra och då försökte jag skicka mer värme och energi till just det området. När jag kom till personens vänstra knä så var det iskallt, jag arbetar för fullt med att skicka värme och energi till knät. Då ser jag för mitt inre hur ett blått moln stor som en tennisboll lämnar knät och svävar i väg i rummet, samtidigt som ett rött moln kommer i luften och sjunker ner i knät och när molnet landar så känner jag hur värmen sprider sig i knät. Jag står där och är helt paff över vad det var som hände?! Jag hade aldrig varit med om något sådant förut.

När jag kände värmen så visste jag att jag var klar och gick vidare, men hade sååå svårt att fokusera då det enda jag tänkte på var de märkliga molnen jag nyss skådat för mitt inre. Hur var det möjligt?! Hände det där på riktigt?! Jag fattade ingenting, ha, ha, ha.

Jag gjorde klart behandlingen och sedan frågar jag hur det kändes och personen jag gjort healingen på var heeeelt tagen av händelsen. Hen berättar att när jag la händerna på kroppen så blev hen såååå tung och avslappnad på ett sätt som hen aldrig varit med om. Det kändes som hen sjönk djuuuupt ner i sängen. Hen var även fascinerad över värmen som kom från mina händer ”de var ju som element”. Sedan säger hen, vad hände vid mitt vänstra knä? Det kändes så märkligt så jag kan inte ens förklara känslan.

Där står jag själv och typ gapar, hen kände med att det hände något vid det vänstra knät! Jag förklarade om molnen och att det var såååå häftigt. Hen sa att hen behövde nog lite tid att smälta det här. Hen frågade om det är detta jag gör på mig själv?! Jag svarade att det var det och det var då som hen fick full förståelse för det jag höll på med även om det var märkligt så förstod hen varför jag ville utforska detta märkliga område ännu mer.

Efter healingen så hörde jag av mig till min mentor Carina och frågade vad sjutton det betydde med molnen och det vänstra knät. Carina berättade att om man har obalanser på vänstra sidan kroppen så är det kopplat till det kvinnliga. Det kan vara att man har en blockering kopplat till sin mamma, syster eller sig själv om man är kvinna… om det är saker man själv inte läkt kopplat till det kvinnliga. Om blockeringen sitter i knät så kan det vara att man ”tycker synd om sig själv” då knät representerar det…. Hmmm… det här var ett heeeelt nytt sätt att se på kroppen på, jag själv satt som ett frågetecken?! Kan detta stämma? Kan olika kroppsdelar vara kopplade till känslor och instängda blockeringar?

Jag funderade även på min kropp, min knäskada är på mitt högra knä och mina handeksem är på min högra hand… kan det finnas någon koppling och någon obalans på min ”manliga” sida som gör att det ser ut så hos mig? Hmmm….? Jag har inga bröder, och jag har en suuuperfin pappa med en god relation till… den enda som jag haft tuffa perioder med i livet är med Anders, men när jag fick min PMDS så var ju inte den kopplat till honom… då var han ju min stöttepelare och vi har ju haft det väldigt bra under många år, våra kaosår var ju när vi var unga samt innan bröllopet men det är ju 14 år sedan vi gifte oss. Har jag någon obalans mellan Yin och Yang? Mina eksem har ju dock kommit som ett brev på posten när jag mått skit… kan det ha funnits ett samband med mina obalanser att jag mådde psykiskt dåligt och att mina eksem bröt ut? Fanns det en röd tråd i det, eller var det bara slumpen?

Hmmm… detta grubblar jag än idag på? Om polletten trillar ner någon gång i livet så kommer jag berätta om det!

Lämna ett svar