Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Lita till din inre kraft – del 1

Jag älskar Gabrielle Bernsteins böcker! De inspirerar väldigt mycket och jag upplever att hon och jag har lite liknande tänk när det kommer till andlighet och att connecta inåt. Jag nämnde henne i inlägget om ”Attraktionslagen” och lovade att jag skulle återkomma till henne och det gör jag nu!

Hennes bok ”Lita till din inre kraft: Känn trygghet och tillit i livet oavsett vad som händer” har hjälpt mig att känna ett lugn när livet har stormat samt när jag ser tillbaka på de tuffa perioder jag gått igenom i mitt liv att jag ändå kan se en poäng med allt jag fått vara med om oavsett om jag upplevt det som ”bra” eller ”dåliga” saker. ALLA upplevelser har ju format mig till den jag är idag och jag har ju min livsresa att tacka för det. Jag tänker att oavsett vad framtiden kommer erbjuda så känner jag att jag kommer klara av det med, på något sätt och jag känner en tillit till att saker blir som det är tänkt att det ska bli för mig och jag känner mig trygg med det. Det är en rätt go känsla att leva med och ha som utgångspunkt i livet.

Jag ska se om jag kan guida dig genom hennes bok och se om du med kan få tips/inspiration till ditt liv?! Men bäst är det så klart att läsa boken själv! Den är heeelt klart värd att läsa! Här finns en länk där hon samlat lite övningar/musik som hör till boken.

Du har en dold inre kraft

Gabrielle berättar om att hon drabbades av en depression när hon var 16 år gammal och hon visste inte riktigt vad den grundade sig i? Hennes mamma verkar vara lite som jag (ha, ha, ha) och var inne på lite ”flummiga” metoder uppmuntrade ”Gabby” som hon med kallas för att testa meditation med mantrat ”So, Ham, So, Ham” under fem minuter varje dag. Gabby kände sig desperat och gjorde som hennes mamma sa och blev tagen över vad hon upplevde när hon satt där under sin mantrameditation. Hon kände hur något lättade vilket gjorde att hon regelbundet återvände till sin meditationskudde. Vid något tillfälle kände hon en våg av kärleksfull energi svepte över henne, känslan påminde om att hon fick en varm filt runtomkring sig. Det pirrade i hennes händer och fötter samtidigt som hon kände att ångesten och depressionen hon kände lättade. Det var den största frid hon någonsin upplevt och hon kände att hon var i samklang med en ”närvaro” som var större än något som hon hittills upplevt. Hon hade då hittat sin inre dolda kraft!

Jag fick en sådan igenkänning när jag läste om hennes upplevelse! Jag har berättat om det i bloggen ibland annat inläggen ”Vad tusan hände där”, ”Reiki 2- Fortsättningskurs i healing” ”Varför jag tror healing läkte min PMDS” och ”Karuna healing på mig själv”. Det är ju så det kan vara när man kommer i kontakt med ”Universum” eller ”Gud” /”Anden” / ”Medvetandet” eller vilket ord man nu föredrar att använda. Gabby använder sig av ordet ”Universum” och jag trivs bra jag med att använda mig av det ordet. Men du kan ju byta ut det ordet till det som passar dig bäst. Jag tror ju att allt grundar sig i samma ”gudsenergi” och oavsett vad man kallar det så är det samma sak det grundar sig i.

Tänk vilket skifte man kan skapa inom sig själv ”bara” genom att sätta sig och utföra någon form av meditation eller healing som med är ett sätt att träna medveten närvaro på. Din närvaro är din styrka. Det är bra att notera hur sina tankar, dina ord och din energi får dig att må.

Energin flödar åt det håll du lägger uppmärksamheten. Om du lägger den på negativa tankar och spelar upp negativa rädslobaserade filmer för ditt inre så är det så din verklighet attraherar att bli. Om du spelar upp positiva och glada filmer för ditt inre så hamnar du lättare in på ”Universums flöde” och får mer av det i ditt liv. När du fokuserar på de positiva berättelserna så höjer du din energi och då blir du både fysiskt och psykiskt stark. När du mår bra så känner du dig mäktig och din närvaro är din kraft. När man inte är ett med sin inre kraft så kan man känna sig orolig, fastlåst, svag, trött, orkeslös, irriterad med mera.

En universell lärdom är att ”Du ser världen som du har skapat, men du ser inte att det är du som skapar den”.

Att själv ta ansvar för den värld vi skapar kan verka skrämmande, men du kan välja hur du uppfattar alla situationer i livet och det kan även inkludera din läkningsprocess. Att arbeta med självförlåtelse är en del i den processen. Att arbeta med “Det inre barnet” har varit en viktig pusselbit för mig i den läkningen.

Det är du som drömmer din dröm

Vi skapar det vi fokuserar på oavsett om det är bra eller dåligt. Det är ju berättelserna som vi visar för oss själva på vår inre filmduk som vi uppfattar som vår verklighet. Tänk ändå att vi är våra egna regissörer med makten att välja vilken film vi vill visa!

Oavsett vad det är vi möter så kan vi välja att antingen möta det med kärlek eller med rädsla. Vår tolkning avgör hur vi uppfattar vår verklighet. Om vi får ett negativt besked om vår hälsa så kan vi antingen ta emot det som något fruktansvärt och skrämmande eller en chans att slå av på takten och connecta inåt och känna kärlek, tacksamhet och få en inre guidning på hur man går vidare. Man känner även en tillit till det som sker och att hur det en blir så kommer det bli bra.

Om vi tänker på Mahatma Gandhi som en stor förebild där han såg kärleken även under hans tuffa omständigheter. Kärleken hjälpte honom att höja sig över mörkret och in i ljuset.

En universell lärdom är att vi inte är ansvariga för vad våra ögon ser, vi är ansvariga för hur vi uppfattar det vi ser.

Ibland räcker det att man ser sitt arbete med tacksamhet i stället för suck, pust och stön att man ska åka och jobba medans man hellre vill vara hemma… när det kommer till kritan så är det ju superhärligt att faktiskt ha ett jobb att kunna åka till.

Även den inre filmduken man visar om vad man är för person är ju något man kan ändra. Om man ser sig själv som en skruttig person som alltid blir sjuk och att man känner sig svag och skör så är ju även det man projicerar. Här finns ju ALLA möjligheter att skapa förändring!

En universell lärdom är att Universum leder dig alltid mot de bästa lösningarna- När du är öppen att ta emot dem… Jag nickar instämmande till det här. Tänk så många gånger jag fått till mig tankar som jag tagit action på i stort som smått. Här är ett exempel av många- När jag var på Floating, ha, ha, ha. Har du tankar som kommer upp som skulle göra dig gott men som du inte agerar på?! Vad skulle hända om du tog action på dem?

Att få kunskap ger styrka så en nyckel är att fortsätta att lära och utveckla sig. När man tar ansvar för sin kropp och hälsa så växer med den inre styrkan. Att se det man gör för sin kropp med kärlek och omsorg är med en viktig del i processen så man inte gör saker för att straffa sig själv.

Några steg som Gabby skriver om i boken är att man ska:

1. Be om vägledning

I inlägget om ”Änglatarot” så berättade jag att jag redan som liten när jag började i söndagsskolan fick lära mig att ”be till Gud”. Då, när jag var liten så bad jag mest att saker skulle inträffa. När jag ber om vägledning nu så tackar jag från start för den hjälp och vägledning som jag kommer att få. Exempel kan vara att förr så kunde jag be ”Gode Gud kan du hjälpa mig med det här…” Nu är det mer ”Tack Universum/Änglar/Guider/Uppstigna mästare för att ni hjälper mig med det här”. Känslan är som att jag har ett helt team runt omkring mig och inom mig som finns där och faktiskt kan hjälpa och vägleda mig i saker i livet.., men som Gabby säger man måste be om vägledning för att det lättare ska ske.  

2. Upplev det magiska ögonblicket

Mycket av problemen vi har finns inte på utsidan av oss utan på insidan. Man själv kan behöva se saker på ett annat sätt, från en annan vinkel. Om man har någon man inte gillar, försök se personen som en bror eller syster… kan man bemöta personen annorlunda och på sås ätt få annorlunda respons? När man gör det så kan man gå från irritation till kärlek och man kan uppleva ”Det magiska ögonblicket” när man sköljs av en våg av kärlek.  

3. Att göra snabb comeback

”Det magiska ögonblicket” finns tillgänglig för oss alla, ju mer vi fokuserar på kärleken desto snabbare återvänder vi till kärleken. Den universella lärdomen är att vår lycka är en direkt spegling av hur snabbt vi kan vända rädslan till kärlek.

Målet är inte att undvika rädsla då rädslan aldrig kommer försvinna från våra liv, målet är att inte tro på rädslan och fastna i den utan att när du är där så tränar du dig i att göra en snabb comeback tillbaka till kärleken.

4. Sänd ut det du vill få tillbaka

Den här delen stämmer in med det jag skrev om ”Attraktionslagen”. Vår energi skickas ut som ett meddelande som alltid kommer att få ett svar. Om du lever i en övertygelse byggd på rädsla så kommer dina upplevelser att fyllas med rädsla. Om du i stället väljer kärleken så kommer di i stället att se livet med kärlekens ögon.

5. Förklara din avsikt

När du råkar ut för svårigheter och negativa tankar försök då vända på det och lära via kärleken i stället. Förklara för universum att du tackar dem för att de hjälper dig i ditt arbete att se dina svårigheter som lärdomar och att ta dig an dem med kärlek.

6. Det är du som drömmer din dröm

Skapa visioner av den värld du vill se, du är regissören i ditt liv. Ibland kan ditt liv mer kännas som en mardröm och du hakar på den rädsla som finns i världen. Öva på ditt bildskapande och vilka bilder du får upp för ditt inre. Förlita dig på Universums vägledning och att du kommer få in en mycket härligare dröm i ditt liv.

Du är alltid vägledd även om det inte känns så

Om du ser det som att världen är ditt klassrum och alla människor och händelser du möter i livet är dina skoluppgifter så kanske det synsättet underlättar när man tar sig an alla livets utmaningar i stort som smått. Om du inte är villig att ta dig an uppgifterna så kommer du fastna och du kommer att ha svårt att leda dig vidare. Men om du tar dig vidare med kärlek för dig själv och andra så kommer du vidare i livet och livet blir sååå mycket härligare.

Gabbys tips på hur du kan gå vidare med ditt ”uppdrag” lyder:

1. Se uppdraget och kalla det vid dess rätta namn

Har du något i ditt liv som skaver/som känns jobbigt/obekvämt/ som du känner oro/rädsla inför? Se det som ditt ”uppdrag”. Det hon menar med dess ”rätta namn” är att erkänna för sig själv att man känner ex. ”rädsla” bakom det här uppdraget.

2. Acceptera att du inte kan undvika uppdraget

Nästa steg är att du behöver acceptera ditt uppdrag, att det inte är något du kan fortsätta fly ifrån. Om du väljer att fly från ditt uppdrag så brukar det dyka upp senare i livet fast kanske i nya förhållanden och situationer (eller nästa liv så som jag ser på det). Jag tänker att allt som det är tänkt att vi ska lära oss, men inte lär oss så kommer ”Universum” att se till att vi får fler chanser att träna så det bästa är ju om vi kan ta oss an uppdraget här och nu.

3. Respektera dina känslor

Att ta sig an uppdraget kan väcka massvis med jobbiga känslor och man ska ju aldrig lägga locket på sina känslor utan respektera dem och tillåta sig att känna de känslor som poppar upp. Processen att läka ett långvarigt lidande börjar i samma stund som man medger att lidandet finns där.

4. Visa medkänsla

Du läker dina gamla sår genom att visa medkänsla och kärlek till dig själv och allt du gått igenom i livet. Att känna medkänsla är motgiftet mot ilska, förbittring och rädsla. Det ger dig tillåtelse att släppa taget och låter den djupa läkningen börja. Jag nickar instämmande när jag läser det här! Det är ju precis vad som hände när jag gjorde healing på mig själv och jag kände detta skifte inom mig där jag såg mig själv med kärlek och medkänsla. Även när jag arbetade med det inre barnet så arbetade jag med på det här. Sååå kraftfullt!

5. Förlita dig på Universum

Kom ihåg att Universum aldrig ger dig något uppdrag som du aldrig klarar av! Så vad du än möter i livet så kommer du fixa det, även om du själv inte riktigt vet hur du ska mäkta med det. Lita på att Universum finns där och guidar och vägleder dig! Det som är skönt med att tro att det finns något mer och att man har något team runt omkring sig så hjälper det att tro att man inte behöver fixa allt själv i livet utan att Universum håller dig om ryggen.

6. Ta hand om din sida av gatan

Det kommer kännas lättare när du ”surrender”/ överlämnar dig och förlitar dig på Universum och att du kommer få den hjälp som det är menat att du ska få. Du kommer då känna en inre lättnad och kommer kunna släppa gamla bettendemönster. Ta ansvar för din roll i situationen.

7. Välkomna läkningen

Sista steget är att välkomna läkningen. Du behöver acceptera uppdraget, ta dig an det och be om läkning. Du kommer slippa känna dig maktlös och inte heller känna dig som ett offer. Välkomna det som kommer upp och se det som en del av planen i ditt uppdrag och förvänta dig mirakler.

Energierna du sänder ut är starkare än dina ord

Det du tänker och säger kan påverka ditt nervsystem, din energi och hela din livsupplevelse. Jag har skrivit om detta tidigare i bloggen på flera ställen. Man ska ju börja med att reflektera över hur dina tankar och ord påverkar din energi, det är starten! Din energi är din högsta kraftkälla och om du sänder ut hög och kärleksfull energi så är det den energin du får tillbaka. Om du sänder ut låg energi och dåliga upplevelser så är det den energin du får tillbaka. Även här kommer attraktionslagens tankesätt in. När du är i samklang med din närvaro så kommer ”Universums kraft” med att flöda fritt genom dig.

Tänk skillnaden om du hör någon som pratar från hjärtat eller någon som pratar och använder inmatade ord som inte är från hjärtat, det är ju en ENORM skillnad i energi från de olika sätten att ta in orden på! Detta är något som jag anammat i mitt klassrum! Jag tycker att mitt ämne är så klokt och viktigt (jag arbetar ju som hem- och konsumentkunskapslärare) och när jag pratar med eleverna och undervisar så brukar jag vara närvarande och prata från hjärtat och det brukar göra att jag får med mig eleverna.

Gabbys tips för hur du kan arbeta med energierna är följande:

1. Kliv åt sidan

Det största hindret för kärlekens närvaro är rädslans närvaro. När våra rädda tankar tar över så kapar vi tillgängligheten till vår inre kraft. Det är så lätt att oroa sig över allt mellan himmel och jord. Det bästa man kan göra då när man märker hur man fastnar i sina tankar är att man ska kliva åt sidan och ”surrender” (gillar det uttrycket) att man släpper taget och låter det som sker att ske.

2. Kalibrera din energi genom meditation

Att meditera dagligen hjälper en att ha kontakt med ”universum” och sin inre kraft/ sin inre guidning och man hamnar i samklang med kärlekens flöde. Jag har aldrig varit med om att det känns sämre efter en meditation, det är verkligen ett lifehack att meditera… magiskt så bra det är!!!

3. Sätt upp mål som stärker dig

När du märker att du kommer i väg på avstickande vägar som inte gör dig gott sätt då upp mål som för dig tillbaka på vägen du vill vandra. Uttala dem tyst eller högt för dig själv vad du vill så får du hjälp på vägen. Kom ihåg att dina avsikter skapar din verklighet! Energin flödar dit dina avsikter leder den!

4. Förstå glädjens kraft

Glädjen är en av de kraftfullaste energihöjande vibrationer som vi har. När vi väljer glädje så ökar vi våra chanser till framgång i alla de områden vi känner glädje för. Glädjen smittar dessutom av sig till andra och då blir det ännu mer energi du får tillbaka. Om man inte känner glädje för det man gör kanske man ska fundera på hur man kan göra för att få in mer glädje… Om du känner glädje, lycka och frid så brukar man känna ett stort skifte och en större kraft. Har skrivit om detta i inlägget med Kay Pollak och hans bok ”Att välja glädje”.

5. Välj glädje så blir du vägledd

Hur skulle ditt liv se ut om du valde att prioritera glädjen och det som gör dig glad? Ibland kan man behöva söka efter glädjen och utmana sig att göra nya saker som gör en glad. Det behöver inte vara en ny aktivitet eller hobby, du kan bjuda in glädjen på andra plan i livet. Till exempel… Du ställer dig i en kö i mataffären och så upptäcker du att du valt ”fel” kö. Den andra kön går MYCKET fortare. Antingen så kan du här fyllas av irritation och ilska eller så kan du träna dig i att välja glädje. Du kan se det som en bonusstund för vila eller känna glädje för dem som står i den andra kön och känna glädje för deras skull… Allt handlar ju om inställning och vilka tankar man väljer.

6. Fira stödet från Universum

När du har kontakt med din glädje så har du kontakt med Universums stöd! Hur bra är inte det?! Då kan man känna att man befinner sig i ett flow och att allt bara flyter med i en härlig energi.

Universum jobbar snabbt när du har roligt

Universum är ett rikt flöde av positiv och mäktig energi. När du allierar med den kärleksfulla mäktiga kraften så blir du som en magnet av ännu mer av den. Precis som attraktionslagen! Förvänta dig att saker kommer hända i ditt liv när du rider på vågen av glädje!

Om och när du känner att du förlorat din kraft så börjar du koppla in dig på din kraft åter igen.

Gabbys tips på hur du kan göra är:

1. Bestäm dig för att se med kärlekens ögon

Vad är det du gör som gör att du tappar din styrka? Pratar du högt eller tyst för dig själv eller med dina vänner om negativa saker som gör att du själv tappar styrka? När du hittar det i ditt liv som du känner att du får låg energi av kanske rent av att du känner dig sjuk av den låga energin?! Vid det läget så blockerar du tyvärr stödet från Universum. Försök se det utifrån kärlekens ögon och på så sätt skapa ett skifte inom dig. Om du klagar på någon person i din omgivning, försök att se personen utifrån kärlek, se att personen gör så gott den kan utifrån platsen den befinner sig i livet. Kanske har du mer kraft än vad den personen har och därav agerar den på det sättet? Kanske mår den personen dåligt i sig själv och kämpar så gott den kan. Om du ser personen med dem ögonen så höjer du din energi och går från irritation till kärlek och omsorg.

2. Låt dina känslor styra

Hur vill du känna? Om du vill känna kärlek eller glädje över någon situation… försök den inre versionen styra dig vidare.

3. Be om tecken

På ett lekfullt sätt så kan man arbeta med ”tecken” av olika slag. Tänk om det är så att Universums ”plan” för ditt liv är bättre än din egen plan så kan du ju be om tecken för att se om du är på ”rätt” spår. Jag kan ändå tycka att det är bra att se tecken med glimten i ögat. Tecken man ber om kan vara ett djur, en sångtext, en boktitel, siffror eller egentligen vad som helst. Utan att tänka så mycket så kan du se vad som kommer till dig. Jag har skrivit lite om tecken tidigare men kommer ha ett eget inlägg om det framöver i bloggen.

4. Lämna saken i Universums händer och var tålmodig

Nu kan man lämna över sin önskan till Universum och be om att få ett tecken om att man är på rätt väg. Försök att vara tålmodig… det här kan ta lite tid. Försök att även om det inte känns på det sättet så har du alltid stöd från Universum.

5. Välkomna kreativa möjligheter

Att be om tecken är ett av sätten vi kan låta Universum stötta oss på, det kan även vara så att vi behöver vara öppna för kreativa möjligheter och inte själva vara enkelspåriga.

Hinder är omvägar i rätt riktning

Nyckeln till att lita på Universums plan är att släppa taget om alla förväntningar och har en öppenhet kring att saker händer av en anledning… även tråkiga och jobbiga saker.

Gabbys tips för att ändra skifte och att se hinder som omvägar är:

1. Blockera ordet ”borde” i ditt flöde

Tänk om vi kunde ta bort ordet ”borde” och byta ut det mot att ”jag vill”. Har nämnt det tidigare i bloggen. Det är så lätt att man hamnar i offerrollen med alla ”borden” man har i livet.

2. Be om att kunna överlämna dina ”borden” och se dina hinder med kärlek i stället för rädsla

När du hamnar i en situation där du känner att allt inte går som planerat, ta ett steg tillbaka och se över dinsituation. Låt kärleken ta över oavsett om det är en stressig dag på jobbet eller ett familjedrama… man kan ha lite olika ”borden” i livet.

3. Lämna över ditt hinder

Känn en tillit till att allt kommer blir bra och allt som sker följer din livsplan, lämna över dina hinder till Universum och be om guidning och vägledning. Tro mig! Det kan komma från alla möjliga håll. Jag upplever att det är så Universum jobbar… även det är något som berikar livet.

Fortsättning på denna fina bok kommer i nästa vecka! I morgon kommer ett inlägg om vårt rivningskaos, ha, ha, ha. Berättade lite om våra planer här.

Nedan så kan man njuta och lyssna på den här klassikern som aldrig kommer bli för gammal (enligt mig)*Roxette*.

Kram till dig så länge! / Johanna

Lämna ett svar