Andlighet / Änglar / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

Reiki 2 – Fortsättningskurs i healing

Efter att healingen och Reikin påverkat mig så starkt så var detta verkligen ett område jag ville utforska mer. Jag bokade in mig på Reiki 2 kursen den 27 april 2019 och då hade det gått ungefär fem månader sedan min första Reiki kurs. Jag hade utövat Reiki i stort sett varje dag då det öppnade upp så mycket nytt för mig. Förutom alla häftiga inre upplevelser jag var med om för mitt inre i badet och när jag gjorde healing på mig själv så var det som mycket började ordna upp sig för mig i livet.

Jag hade blivit av med min PMDS, vad det nu var som gjorde att jag inte hade det längre så funkade det. Två månader efter Reiki kursen så kom jag ju även in på Rangan Chatterjees böcker och slutade äta gluten och även det läkte mina eksem otroligt mycket. Jag hade även fått in yogan i mitt liv fyra månader efter Reikin, samt börjat med lite andningsövningar som även det Rangan tog upp i sin bok. Jag tror att det var många av pusselbitarna som jag fick in i mitt liv som gjorde att jag mådde bättre än vad jag gjort under mååånga år.

Jag hade ett lugn inombords som jag typ inte upplevt tidigare i mitt liv. Helt otroligt var det!

Jag var lika förväntansfull när jag åkte till Kristall & healingboden för att vara med på min andra healingkurs i Reiki.

När jag kom dit så möttes jag återigen av en enorm värme av Carina som höll kursen samt doften av rökelse i lokalen. Den här gången var det bara jag och en tjej till som skulle gå kursen… och tjejen hade gått kursen några veckor tidigare så hon var bara med så jag inte skulle behöva göra kursen själv, då man även skulle arbeta med att skicka healing till varandra.

När vi satte oss vid bordet så fanns ett nytt kursmaterial framför oss. Vi började med att presentera oss för varandra och jag var ivrig med att berätta om allt fantastiskt jag varit med om sedan förra kursen. De lyssnade, log och instämde med att healing är ett kraftfullt och häftigt verktyg.

Vi började med att prata om den första symbolen ”Cho Ku Rei” som vi lärde oss om vid första tillfället. Carina kom in på att berätta att om man ritar symbolen åt ena hållet så är den grundande och om man ritar den åt det andra hållet så ”öppnar man upp uppåt”?! Jag fattade inte riktigt vad hon menade och då sa hon ”vänta lite, ni ska få känna!”. Hon ställde sig upp och gick ut på golvet bredvid oss, hon bad oss sätta oss så vi hade båda fötterna ner i golvet och så skulle vi blunda. Jag blundande och hade inte en susning om vad hon skulle göra, ha, ha, ha. Helt plötsligt så känns det som hon fläktar med armarna då det börjar komma vindpustar från henne samtidigt så kommer det ett enormt sug ner i mina fötter och mot golvet. Mina fötter blir supertunga och det pirrar ner i fötterna från underbenen och ner. Jag tänker ”vad sjutton är det som händer?!”. Då slutar hon och frågar om vi kände något?! Jag berättar chockartat vad jag kände. Då säger hon att vi ska blunda igen och återigen börjar det fläkta mot mig samtidigt som det känns som jag ska lyfta från stolen. Jag känner mig såååå lätt där jag sitter och huvudet vill liksom dras uppåt likt en magnet. Carina slutar och frågar om vi kände någon skillnad?! Jag sitter och typ gapar över vad det var som just hände?! Jag fattar ingenting?! Jag berättar om min upplevelse och då säger Carina att om man ritar symbolen åt ena hållet så är den ”grundande” och om man ritar den åt andra hållet så öppnar man upp ”uppåt”.

Jag är tagen över vad jag nyss varit med om… Är det här på riktigt?! Trots mitt healingarbete jag gjort på mig själv så hade jag ändå svårt att fatta?! En del av mig tänkte att det kanske är ”hittepå” men även om det var placebo så var det väl det skit sak samma om det funkar. Men nu när jag kände detta fysiskt i min kropp så började det kännas som det kanske ändå inte är hittepå utan faktiskt på riktigt?! 

Vi gick vidare i kursen och blev presenterade de två nya symbolerna ”Sei Hei Ki” och ”Hon Sha Ze Sho Nen”.

Sei Hei Ki använder man för att skapa balans och harmoni i kroppen. Om man vill balansera upp sina känslor. Om man har bekymmer med mentala obalanser som depression, ilska, nedstämdhet, nervositet, rädsla med mera så kan man använda den här symbolen vid healing. Man kan även använda den om man vill bryta mönster och sluta med ovanor man har.

Hon Sha Ze Sho Nen använder man för att skicka healing på avstånd. Vi distanshealing så är det den här symbolen man använder. Man kan skicka till andra människor men man kan även skicka över tid och rum. Man kan med andra ord gå tillbaka i tiden och arbeta läkande med gamla trauman man varit med om i detta liv men även trauman som själen varit med om i tidigare liv. Den här delen tyckte jag var superintressant! När jag arbetat med mitt inre så hade jag börjat förstå vidden av min själ… jag började fundera på vad min själ hade för erfarenheter innan kroppen Johanna fick ta del av själen. Det kändes som jag precis börjat att nosa på detta tankesätt och verkligen något mer jag ville utforska.

Symbolen kunde man även skicka till framtiden, ex om man ska på en anställningsintervju, göra en operation eller att man skulle göra något annat i framtiden som var nervöst och lite läskigt så kunde man använda symbolen till det med. Spännande tyckte jag!

Vi fick även den här gången rita symbolerna och det kändes som man gjorde typ Mandala med de här vackra japanska symbolerna.

Därefter skulle jag in i rummet bredvid för att ta emot en ny initiering av Carina. Jag satt återigen på stolen och blundade när Carina la in symbolerna i mina händer och in i mitt energifält. Jag visste inte riktigt vad hon sysslade med då jag blundade med jag kände att hon grejade med något och så blåste hon plötsligt. Jag kände mig återigen lite yr och nästan småfull när hon var klar… Alltså man blir faktiskt rätt förundrad över vad det faktiskt är som händer.

Vi skulle även den här gången göra en healingbehandling på oss själva och jag upplevde att healingen kändes mer kraftfull den här gången. Men jag kommer inte ihåg vad jag fick upp vid det tillfället. Det jag däremot kommer ihåg var när det var dags för oss att skicka healing till varandra. Tjejen skulle sätta sig i ett rum och jag i ett annat och därefter skulle hon skicka healing till mig. När jag satt där så känner jag en värme och en pirrande känsla som är uppe i mitt huvud för att därefter skölja ner i min högra arm och ner i mina högra fingrar, vågen lämnar min högra arm och sköljer genom min vänstra arm och ner i mina vänstra fingrar. Därefter sköljer den vidare ner över bröstet, ner i magen för att därefter skölja ner i mina ben och slutligen så känner jag hur värmen och den pirrande känslan är mina fötter för att därefter klinga av. Jag sitter återigen och är smått chockad över vad jag nyss fysiskt kände i kroppen. När tjejen kom in i rummet och berättade vad hon hade gjort så sa hon att hon började med huvudet, därefter gick hon över överkroppen för att sakta arbeta igenom kroppen och avslutade i mina fötter. Hon beskrev att hon kände sig ledsen när hon kom till mitt högra knä men visste inte riktigt varför.

Jag var ivrig att berätta att jag kände hur hon arbetade sig igenom min kropp och att jag var med i en skidolycka där jag drog av korsbandet i mitt högra knä vilket ledde till massa rehab och operation, det var en period i mitt liv där jag mådde skit. Hon sa andra saker med, men jag kommer inte ihåg dem.

Därefter var det min tur att skicka healing till henne, jag var supernervös… jag kunde ju inte detta… jag hade ju bara skickat healing till mig själv, det här var något nytt. Hon kändes ju verkligen medial och varit inne på detta spår under lång tid och jag var ju bara jag… i starten på min mediala resa. Men jag fick kasta mig ut i det okända och helt plötsligt satt jag där och skickade healing till tjejen som satt i rummet mitt emot. Det jag kommer ihåg var att jag fylldes av olika känslor som jag själv inte kunde relatera till. Det kändes inte som mina känslor utan hennes. Jag fick upp några bilder, det var på någon lägenhet och en känsla av att det kommer bli bra, att det är nu det vänder.

När jag var klar så gick jag in till rummet och berättade vad jag kände och vad som kommit upp. Hon nickade instämmande och både hon och jag hade tårar i ögonen då det kändes som jag fått ta del av hennes själ och det hon gick igenom just då. Hon berättade med hur hon känt healingen arbeta genom kroppen och hon sa att hon tagit emot healing innan men att den här var otroligt kraftfull. Att jag hade något inom mig som kunde bli helt otroligt starkt när jag får blomma ut.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle tro, men det var en fin stund och ett minne för livet.

När vi var klara med vår healing så satte vi oss återigen vid bordet för att knyta ihop kursen. Hon började prata om änglar och att hon älskade änglakort och att hon brukade arbeta med Ärkeängel Mikael… Jag satt återigen som ett frågetecken… ja… vad ska man tänka om sådant? Änglar finns väl i typ alla religioner… men är det ändå inte bara i sagans värld tänkte jag?! Jag gillar dock änglar, tycker att de är otroligt vackra symboler. När jag var liten så hade jag en stor tavla på mitt rum med två barn som gått vilse och bakom dem var en stor skyddsängel. Det är ju något vackert med det ändå.

Jag lyssnade på henne och hade inte själv så mycket att tillägga. Carina ville själv lägga mer tarotkort men hade väl det själv som ett utvecklingsområde, och jag hade ingen tarotkortlek… för mig kändes det lite läskigt, men spännande!

Vi pratade även om hur viktigt det är med musik och att det är ett bra verktyg att höja sin frekvens på. Carina tipsade om en låt som hon älskade och jag lyssnade på den och blev heeelt såld! Sååå fin! Det kändes som låten blev en symbol för mitt nya jag och efter kursen så lyssna jag på låten på repeat om och om igen, ha, ha, ha stackars min familj! Den låten hamnade som nummer 1 på min Spotifylista över 2019 års mest spelade låt… året efter hamnade den på 4:e plats, ha, ha, ha… så den har verkligen gått varm hos mig.

Dagen efter kursen så pratade jag med min syster Jessica som med varit i väg på en kurs den helgen. Hon berättade att hon lyssnat på en låt på kursen som var sååå himla fin. Ha, ha, ha kan ni fatta?! Det var SAMMA LÅT! Helt galet! Hur stor är oddsen?!

Här kommer låten! Lyssna och ta in texten!

https://youtu.be/e11zx5TzRxo

Lämna ett svar