Min historia / Privatekonomi

Köpa lägenhet och planera för bröllop

Under två års tid hade jag ju sparat mitt omskolningsbidrag för att jag nu skulle börja leva på de pengarna. Att ha så mycket pengar på ett konto gjorde att vi började fantisera om vad vi annars skulle kunna göra med pengarna… de skulle ju kunna räcka till en kontantinsats till en lägenhet…samt ett litet bröllop…?! 

Sagt och gjort så började vi leta lägenhet och hittade en lägenhet i utkanten av Mölndal som vi sedan köpte. Mina pengar räckte till kontantinsats till lägenheten samt så planerade vi att vi skulle kunna gifta oss ett drygt år framöver. Så fort vi börjat kolla datum för bröllop så var jag ute på nätet och letade bröllopsklänningar. Vips så var min drömklänning där och jag klickade hem den… Jisses… nu var det bröllop på G med.  

Vi hade räknat ut att om jag tog CSN bidrag, jobbade extra i reception samt instruktör och att vi tillsammans levde på Anders lön så skulle vi kunna få ihop det ekonomiskt ändå. Som säkerhet valde vi ändå att jag skulle ta CSN lån, planen var att vi inte skulle använda pengarna utan ha dem för att betala tillbaka lånet så fort jag pluggat klart.  

Lämna ett svar