Min historia

Anders omskolning 

Under graviditeten med Mira så sålde Anders av sitt företag Kid Rox då han kände att han inte hade lika mycket tid för det. Att ha ett hus som han påbörjat renovering på, arbeta heltid samt ha en bebis i hushållet och en till på väg så fanns det varken tid eller energi till företaget. Det var med blandade känslor han sålde det, men han tyckte ändå det var skönt. Man blir låst när det helt plötsligt kunde trilla in en order som man snabbt skulle få iväg med posten, det var skönt med friheten att slippa det.  

Anders trivdes jättebra på häktet och kriminalvården innan han gick hem på föräldraledighet med Vincent. Han hade en tjänst på kontoret som schemaläggare och det var det roligaste jobb han haft. När han blev föräldraledig så var det en annan som tog över hans tjänst och när han kom tillbaka efter föräldraledigheten så fanns inte tjänsten kvar för honom utan han fick arbeta i “korridor” där man servar de intagna… det var där han hade börjat sin karriär inom kriminalvården 10 år tidigare och han kände att han hade ju arbetat sig bort därifrån och nu var han tillbaka på ruta 1 igen. Han trivdes inte på jobbet och jag kände att han var på fel ställe… kanske vore det bra att skola om sig och göra något helt annat?! Man ska ju inte stanna kvar på ett jobb som inte känns bra, det hade jag ju erfarenhet av så det kändes självklart att han skulle göra något annat.  

Sagt och gjort så såg vi att det bara var några veckor kvar tills sista ansökningsdag var för att söka in på Universitet/högskola. 15 april, när Mira var knappt en månad gammal skickade han in sin ansökan… han hade hittat en yrkeshögskola i Eksjö där man kunde utbilda sig till BIM-projektör. Utbildningen skulle pågå under två år… och om han skulle komma in på den så skulle det innebära att han inte skulle kunna vara något föräldraledig med Mira utan jag skulle få vara hemma hela tiden.  

Jag var lite orolig då jag efter 9 månader hemma med Vincent börjat klättra på väggarna och var tacksam över att fått börja jobba efter 11 månader… Nu skulle jag bli hemma i 1 år och 7 månader… Efter allt som Anders gjort för mig och att han följt med mig till Göteborg och bott där med mig under fem år när jag studerade så kändes det nu som att det var hans tur att göra sin resa och att få skola om sig.  

Jag längtade efter att få ha två vettiga inkomster efter alla år av studier och föräldraledighet och var inte sugen på att flytta fram hans studier till efter föräldraledigheten utan kände att det bästa var om vi bara kunde “riva av det” för att snabbare gå vidare.  

25 augusti 2014 började Anders skolan i Eksjö, det var inte en distansutbildning så han körde dit typ varje dag. Det var 8,5 mil enkel resa och skulle innebära 1 timme och 15 min körväg per håll… Men skolan började vid 9.00 och slutade kl 16.00 så för min del så kändes det som en vanlig arbetsdag som han brukade ha på häktet och Anders gillade att köra bil så det funkade rätt bra för honom med. 

Planen var att han skulle plugga 100% och jobba lite helger vid sidan av för att dryga ut inkomsten, med det blev för tufft så 31 januari 2015 gjorde han sitt sista jobbpass på häktet. Då firade vi! Sååå skönt att få ha Anders hemma mer samt få en man som mådde bättre och med mer energi.  

Lämna ett svar