Boktips / Min historia / Självkärlek / Träning

Träningshelg i Isaberg 

I april hade Anders fixat en överraskning till mig. En av min närmsta väns man ville ge min vän en träningshelg i Isaberg med före detta simmerskan Emma Igelström som hade startat ”The Wellness Academy” ihop med Marie Spetz, men han ville ju inte att hon skulle åka själv. Han hade pratat ihop sig med Anders så de hade fixat att vi båda skulle dit för att träna, äta gott och ha skoj! Jag hade tidigare läst Emmas bok “Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin” så jag var lite insatt i vem hon var och vad hon gått igenom. Det kändes roligt att få möta henne och hennes upplägg på en träningshelg.  

Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin (inbunden)

Det var även så himla mysigt att få komma bort från hemmet och ladda batterierna och få egentid med min fina vän. Vi hade med cyklar då Isaberg har jättefina mountainbikespår. Det blev lite snopet där då vi lyckades få punktering på bilen… men vi lyckades byta däck själva och få dit extrahjulet, ha, ha, ha är fortfarande imponerad över att vi löste det så bra! Men det hade inte gått utan min vän, hon är grym på att ta tag i saker och att fixa! 

Jag hade satt en mental spärr i mig att “jag kan inte träna innan frukost, jag måste ha energi när jag tränar så jag funkar optimalt med träning 3 timmar efter måltid”… den myten som jag hade satt upp för mig själv kunde jag riva av på den här träningshelgen. Vi skulle nämligen ut och springa ihop med Emma innan frukost. Jag var supernervös… i mina tankar så var ju detta inget jag klarade av. Usch för att springa ihop med Emma som hade värsta grymma konditionen och jag som hade massa katastroftankar i mitt huvud där jag tänkte att jag skulle behöva bryta löpningen och börja gå, tänkte att jag skulle behöva vända och traska hem, tänk om jag blir akut toanödig på rundan… vad gör jag då?! Jag visste ju inte var vi skulle springa och då var jag skraj för att jag kanske inte skulle hitta hem. Ja, ni hör ju hur snacket i mitt huvud gick… men faktum är att löpningen gick hur bra som helst!  

Det funkar visst att träna innan frukost och man måste inte vara som Skalman när det kommer till matrutin för att sedan orka med att röra på kroppen… eller jo… klart man måste ha energi i kroppen… men inte på det sättet som jag tidigare trodde. Jag har efter den här helgen kunnat känna friheten att träna när som helst på dagen, ibland innan frukost, ibland efter, ibland innan lunch och ibland efter… ja, ni fattar… Sedan så skiljer sig energinivån från gång till gång, men det brukar det kunna göra och jag anpassar min träning efter stundens energinivå. 

Det var en intensiv helg som gick i ett, det var rätt tuff träning och tjejerna som var där var så grymt starka. Min vän som jag åkte med är en sådan superkvinna, hon är stark på alla sätt och det var så roligt att se henne i ett forum som hon älskade och det var mysigt att få tillbringa en helg ensam ihop med henne. Jag har aldrig efter det varit i väg på en träningshelg men tror att om jag idag skulle åka i väg på något sådant så skulle det helt klart bli en yogahelg med yoga och meditation… där skulle jag passa som fisken i vattnet.  

Jag tacksam att jag fick göra den här resan! Man växer som person när man kastar sig in i att göra saker man inte är van vid att göra och kanske till och med att de är utanför ens comfort zone och jag lärde mig nya saker om mig själv tack vare den här helgen och upplevelsen! 

Jag hade även innan resan varit dålig på att prioritera fina träningskläder till mig själv och tränade i mina gamla och sunkiga kläder som jag hade när jag pluggade till idrottslärare och som jag hade när jag arbetade som idrottslärare. The Wellness Academy var sponsrade av ett märke som hette Kari Traa och Emma och Marie hade bara på sig kläder därifrån och jag blev helt förälskad i kläderna! Så när jag kom hem från resan så köpte jag på mig en helt ny träningsgarderob med bara Kari Traa kläder och det var jätteskoj! Tänk vad roligt det kan vara när man ger sig själv den kärleken och vad mycket det är värt av känslan att känna sig fin när man gör saker, sådan kärleksboost till sig själv. 

Lämna ett svar