Boktips / Min historia / Personlig utveckling i skolan / PMS/PMDS / Självkärlek / Träning

Hjärnstark

Som många andra i Sverige (och numera världen) så älskade jag Anders Hansen och hans bok “Hjärnstark- hur motion och träning stärker din hjärna”. Jag gillar verkligen att läsa sådant som har med människokroppen att göra och som kan ge en nya insikter där man kan förändra sina vanor så att man kan må bättre. Om du inte har läst hans bok Hjärnstark eller hans böcker som han släppt efter det så har du något roligt och intressant framför dig! Om du inte gillar att läsa eller lyssna på böcker så har han en fantastisk serie på SVT som heter “Din hjärna” som alla borde ta del av!  

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

Jag försöker arbeta med “personlig utveckling” i skolan och har visat avsnitt från serien med eleverna och den går hem där med! Nu innan jul så arbetade vi med ett område om sömn och rutiner… som jag kommer berätta mer om lite senare i bloggen, men det var perfekt att avsluta det området med avsnittet som handlade om sömn.  

Boken Hjärnstark lyssnade jag på när den kom och det var i perioden jag ofta sprang och lyssnade på ljudböcker samtidigt. Jäklar vilken boost det gav! Han pratar ju om vikten av motion och att röra på sig och alla de hälsofördelar det ger och jag kände hur jag riktigt sträckte på mig av stolthet med ett leende på läpparna när jag sprang här på landsbygden med de orden i mina öron. Det kändes som jag verkligen investerade i mig själv och i mitt sökande efter att må bra på alla plan.  

Det var så snopet när boken tog slut och jag upplevde att den hade gett mig så många verktyg som visade på hur viktigt det var att röra på kroppen, något som alltid tidigare var mitt bästa verktyg för att må bättre inombords. Jag kollade då upp om Anders Hansen gjort fler böcker och hittade då hans tidigare bok “Hälsa på recept, träna smartare, må bättre, lev längre” och kände att den var ju med klockren att lyssna på när jag sprang. Återigen fick jag den här boosten att det jag gjorde var toppen för min hälsa. Min vision är ju att jag ska bli gammal, frisk, rörlig, i god kondition, må bra och känna lycka inifrån och ut.  

Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre

Om du är en person som idag inte rör på dig, grattis säger jag! Om du börjar… jäklar vad bra du kommer må! De första gångerna kan vara tuffa… men bara efter någon vecka så märker man resultat i att man orkar mer och att det inte är lika jobbigt utan den sköna känslan infinner sig! Det är också viktigt att man börjar lugnt och sakta trappar upp till en nivå som man trivs på. Man måste inte träna och köra slut på sig själv med blodsmak i munnen, det ska tvärtom vara en härlig upplevelse!  

Då jag fortfarande under den här tiden kunde vara rätt instabil om man säger så… samt att jag inte blev kvitt mina handeksem till fullo så fortsatte jag mitt sökande efter fler verktyg som kunde få mig att må bättre, envis som jag är! 

Lämna ett svar