Andlighet / Boktips / Min historia / Självkärlek

Munken som sålde sin Ferrari

Min syster Jessica tipsade om boken ”Munken som sålde sin Ferrari: En berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv” av Robin Sharma och det är få böcker som jag läst/lyssnat på tre gånger, men den här boken är en av dem. När man lyssnar på boken så är det Stefan Sauk som är uppläsare och han gör det riktigt bra!

Den handlar om en stjärnadvokat vid namn Julian som faller ihop i sin rättssal i en hjärtinfarkt. På sjukhuset kommer han till insikt att livet är för kort och han vill utforska livet mer. Han hade allt! Drömjobbet, pengar, fina kläder, värsta boendet, vrålåk till bil med mera. Men ändå så kände han sig inte lycklig.

Han valde att sälja allt han ägde och hade och reste till Indien och besökte där mystiker/yogier/munkar som levde enkla liv utan dyrbarheter men trots det utstrålade de så mycket visdom, inre frid och lycka. Han ville lära sig allt av dem så han med kunde får uppleva den känslan.

Tre år senare återvänder han till sin hemstad och möter en av sina närmsta vänner, Julian är totalt förändrad. När han åkte så var han 53 år men såg ut som 70 år, han var i dåligt fysisk form och otroligt sliten till att nu när han var tillbaka så såg han ut som 35. Han var muskulös och vältränad samt hade en helt annan blick än den han hade haft tre år tidigare. Han utstrålade ett inre lugn, lycka och klokhet. Han hade blivit en munk.

Boken går ut på att Julian ska lära sin gamla vän alla tekniker och metoder som han själv lärt sig i Indien och man får följa med på denna kloka resa.

Första gången jag läste boken så var mycket av detta sätt att tänka nytt för mig och jag vet att jag blev fascinerad av berättelsen. Då jag var inne i min period av att själv hitta inre frid och lycka jag gillade den här typen av böcker.

Andra gången jag lyssnade på den så hade jag själv kommit in i tänket och det var inte så främmande att ta del av munkens alla metoder. Nu tredje gången jag lyssnade på den så är det ofta jag skiner upp i ett stort leende då det är många av metoderna som jag själv anammat i mitt liv och som ingår i min vardag.

Den här boken kommer jag bära med mig under resten av mitt liv och det är en bok som jag ska ta del av under fler tillfällen. Jag har fortfarande inte köpt boken, men jag kan se framför mig att jag har den i knät, stryker under saker ur den och antecknar i min skrivbok. Som så många andra bilder jag får upp för mitt inre så är jag övertygad om att det kommer bli så… någon gång i framtiden. Om du inte läst boken så rekommenderar jag den av hela mitt hjärta. Berättelsen är inte helt olik Björn Natthiko Lindeblad och den visdom som han utstrålade, det är en man jag med kommer lyfta i bloggen, men det blir senare.

https://youtu.be/klHL632Gcf0

Lämna ett svar