Boktips / Min historia

Dö inte nyfiken

Jag är uppvuxen med en mamma som läste mycket skvaller från tidningen ”Hänt Extra” och jag tyckte med det var sjukt skoj med skvaller om kändisar. Kanske att det är en faktor till att jag än idag gillar att ta del av kändisars självbiografier där de får berätta om deras livshistoria. Så förutom att nörda ner mig i saker så älskar jag självbiografier av alla de slag där människor berättar om deras händelserika liv.

Jag upplever att jag själv kunnat se mina egna problem och bekymmer ur en annan vinkel då mina tunga perioder som jag själv har gått igenom under min livsresa är ingenting om jag jämför de berättelser jag tagit del av i böcker som jag läst.

Jag har känt en enorm tacksamhet över att jag varit så lyckligt lottad över det liv som jag levt när jag fått inblick i hur det skulle kunna vara med mer trauma i bagaget. Ibland är det nyttigt att se och känna det genom att zooma ut.

Jag har även blivit inspirerad av berättelserna i böckerna, många av kändisarna har ett enormt driv som ändå tagit dem dit de är idag och det är fint att fått ta del av deras resa och vad som hänt längs vägen. Att våga tacka ja till saker som kommer i ens väg i stället för att tacka nej av rädsla. Jag tror att de här böckerna även är en anledning att jag själv vågat öppna upp och dela med mig av mitt eget liv och mina erfarenheter, man påverkas mer än man tror av böcker man läser/lyssnar på.

Min enda rädsla jag har är att jag ska såra någon i min omgivning, jag försöker efter lite bakslag vara anonym med de som är i min omgivning som inte vill synas i min blogg, med all respekt och kärlek till er! Det är verkligen inte min mening att såra eller hänga ut någon. Anders som jag lever med och haft mina kriser ihop med blir ju automatiskt uthängd mellan varven då han är en stor del i mitt liv. Men de bråk och kriser som jag tagit upp i bloggen är sådana som vi båda läkt och gått vidare ifrån. Att jag har med dem är att visa att precis som alla människor så går man igenom tunga perioder och kriser i livet, det hör livet till. Jag tror att en anledning att många drabbas av psykisk ohälsa och känner sig olyckliga är att det ser ut som alla andra har det så himla bra när man kollar på alla Instagrambilder och det man ser på sociala medier. Jag kommer senare gå igenom de metoder jag använt för att läka mina inre sår och då kan det vara bra för er som läser att veta vad det är jag läkt och på så sätt kanske jag kan inspirera andra att läka sina egna inre sår.

Anders är inte lika öppen som jag i att blotta våra kriser men han stöttar mig i min resa och han förstår min tanke med att visa att vi likt alla andra haft våra kriser och allt handlar om hur man kommer ur en kris och går vidare. Han har ju följt mig på nära håll i mitt sökande och vet vilket arbete jag gjort och hur många timmar jag lagt ner samt vilken utdelning jag har fått i mitt mående. Att han idag har en bubblande glad och harmonisk fru och mamma till sina barn är även han enormt tacksam över. Det är även Anders som gav mig bloggen i födelsedagspresent, även om det skulle ta ytterligare ett år innan jag själv vågade starta bloggen.

Här nedan kommer några böcker som jag tagit del av och som jag kan rekommendera er att läsa gällande kändisar är bland annat Johannes Brost ”Dö inte nyfiken”, den är fin att lyssna på då det är han själv som är uppläsare, samt så gick han bort 2018 så det är med lite extra värme man känner när man hör hans röst och hans berättelse.

Kristian Gidlund- I kroppen min: Resan mot livets slut och alltings början. Jisses vad den här boken berör, inte ett öga torrt när man lyssnar/läser den här. Kristians resa när han drabbas av cancer och det blir en kamp han inte går segrande ur. Rekommenderar även hans sommarprat som jag länkar till här. Jag fick upp ögonen för Kristian när han var med på Jills veranda. Tyvärr finns inte hela avsnittet men lite klipp därifrån kan man ta del av på Youtube, gud vad jag satt och lipade när jag såg det avsnittet.

I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (e-bok)

Magdalena Graaf – Det ska bli ett sant nöje att döda dig.

Mikael Persbrandt- Så som jag minns det. Det är även Mikael som är uppläsaren av ljudboken och han gör det riktigt bra!

Morgan Alling- Kriget är slut. Även han är uppläsaren till sin bok.

Zlatan Ibrahimovic- Jag är Zlatan Ibrahimovic: min historia.

Jackie Ferm – Rövardotter

Mia Skäringer – Avig Maria. Det är Mia som är uppläsare och även hon gör det väldigt bra!

Joakim Lundell- Monster

Magnus Uggla- Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen. Han är med uppläsaren till sin bok!

Ulla-Carin Lindquist- Ro utan åror: En bok om livet och döden.

Malena Ernman- Scener ur hjärtat. Även här är det Malena som är uppläsare.

Tim- Biografin om Avicii

Tim : Biografin om Avicii

Marie Fredriksson- Kärleken till livet.

Kärleken till livet

Viktor Frisk- Min superkraft! : så har jag lärt mig att älska min struliga ADHD.

Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd (e-bok)

Charlotte Perrelli- Flickan från Småland – Även hon är uppläsare av boken.

Flickan från Småland

Lämna ett svar