Hållbar konsumtion / Hem- och konsumentkunskap / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Min historia / Personlig utveckling i skolan / Privatekonomi / Självkärlek

Majblomman

I mitt jobb som lärare så möter man såååå många fantastiska elever. Alla har ju lite olika förutsättningar i livet och det är så fint att få möta de som har fått en tuffare start i livet och vara en vuxen som finns där och stöttar med kärlek och omsorg.

En elev som jag kom väldigt nära för ett gäng år sedan fick jag inblick i elevens familjesituation och visste att hen hade det kämpigt hemma på många olika sätt samt levde i ett hem med dålig ekonomi. Jag fick reda på att eleven drömde om att få börja rida, men det fanns inte pengar för det. Jag funderade en del på detta och kom på att det finns ju ”Majblommapengar” man kan söka för den här typen av ändamål?!

Jag kollade upp det lite närmare och visst, man kunde söka sådana pengar för att ge våra barn och ungdomar en meningsfull fritid så barn som har familjer där man inte har råd med fritidsaktiviteter faktiskt får pengar för sådana ändamål. Hur fantastiskt är inte det?!

Jag fixade fram blanketter och skickade hem, de fyllde i dem och därefter fick jag tillbaka dem och blanketterna skickades i väg. Fatta lyckan när beskedet kom att eleven fick börja gå på ridskola och börja rida! Hurra!!!

Vid något tillfälle så var eleven bekymrad då elever i klassen skulle på födelsedagsfest och eleven var bjuden men hade inte råd med present, återigen så fixade vi fram ”Majblommapengar” och hjälpte eleven med present så hen kunde gå på kalas.

Jag tror att vi skulle kunna hjälpa många fler barn och ungdomar, men många håller det hemligt att man har dålig ekonomi då det är något många skäms för. Jag hoppas att ni som läser detta, om ni vet någon eller om ni själva är i behov så kan man vända sig skolsköterska eller kurator på barnens skola. Vi finns lärare med som kan guida vidare i ärendet. Man kan även skicka in ett formulär på egen hand, det finns att läsa om ansökan här på majblommans hemsida. Det kan vara roligt för er där ute att veta att pengarna ni köper Majblommor för faktiskt används ute i landet och gör skillnad. Så heja Majblomman! Och heja er!

Här kan man läsa vad pengarna går till när man köper majblommor.

Lämna ett svar