Hållbar konsumtion / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Min historia / Självkärlek

Hårborstar & Balsamspray

När jag följde Kemikalieklok och Therese Birath som har så mycket klokt att säga så visade hon även vilka rutiner hon hade för sitt hår. Hon älskade hennes träborstar och kammar. Jag själv var ju inne i min plastbantarbubbla och hårborsten i plast som jag hade införskaffade jag mig när jag pluggade till frisör… så den hade mååånga år på nacken, den var sliten och det kändes som jag var klar med den.

Therese tipsade om svinhårsborsten som även passade om man var väldigt håröm och det var Mira. Det gick liksom knappt borsta hennes hår utan att hon skulle skrika. Det var ofta hon gick omkring med en tova i nacken som man fått ge upp när man borstade henne, ha, ha, ha.

Jag investerade i nya borstar och en kam och de blev en succé! Jag är såååå tacksam över att jag la pengar på dem. De var så himla bra, samt otroligt snygga. Mira älskade svinhårsborsten och vi skapade mysiga rutiner där jag fick sitta i soffan och borsta hennes hår, både hon och jag njöt och hon tyckte det var skönt. Jag var typ i chock. Tänk vad en sådan sak kan göra livet så mycket enklare. Från tårar, skrik och en kamp till en mysig stund ihop… bara genom att skaffa en svinhårsborste…

Jag snålade in på min svinhårsborste då jag tyckte det blev lite väl dyrt… så köpte den här på Åhlens… Den hållet dock inte samma kvalité som de andra då den har börjat ”flagna” på träskaftet… ja, man får väl vad man betalar för… men den har funkat
Den här borsten från TEK är helt ljuvlig med sina låååånga pinnar. De har ingen ”knopp” ute på spetsen vilket gör att den inte fastar i tovor som min tidigare borste med ”knoppar” gjorde.

Utbudet på borstar har ökat sedan jag köpte mina, så idag hade jag nog satsat på någon av Rekoshoppens svinhårsborstar.

Nu har vi haft dem i snart fyra år och jag njuter fortfarande av att använda dem och titta på dem.

Balsamsprayet vi använder till Miras hår med tillräckligt klokt innehåll enligt mig är Urtekrams spraybalsam.

Therese tipsade om att man kan rengöra borstarna med honung och varmt vatten i en skål. Du kan gå in här om du är intresserad av att ta del av hennes rengöringstips. Det är så jag med gör rent mina borstar.

Lämna ett svar