Handeksem/Allergi / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mat som medicin / Min historia / Självkärlek / Träning

Äta gluten igen 

Det var med blandade känslor jag började äta gluten igen, en del av mig hade ju tyckt att jag mådde så himla bra i kroppen utan gluten samtidigt som en del av mig kände att nu skulle jag njuta igen då jag saknat mina mackor först och främst. Jag älskade ju mitt egengjorda bröd och nu minsann skulle jag passa på att njuta. Jag började äta vanlig pasta, tackade gladeligen ja till fikat som serverades på jobbet. Jag älskar hembakat fika eller fika från konditori! Mmmmm så gott det är!

Jag var ändå inte beredd på hur min kropp skulle reagera när jag återigen fick gluten i min mage. Jag gick från att vara pigg och full av energi till att bli suuupertrött och dåsig. Jag fick börja sova i 20 minuter varje dag jag kom hem från jobbet för att orka hålla mig vaken till kvällen då jag däckade innan kl 22.00 trots att jag sovit när jag kom hem. Min mage var uppsvälld som en ballong och den var inte skön att ha att göra med, jag var gasig i magen och blev även superkass i magen och kunde få sitta på dass med bukras, ha, ha, ha… Fy fan!

Jag försökte få i gång min energi genom att ta löprundor men det kändes som jag var en gammal person med en kass kondition som aldrig tagit ett löpsteg under hela livet. Magen som var som en ballong var inte heller särskilt skön att springa med. Jag sprang, flåsade och fick gå i uppförsbackar. Vissa löprundor landande i en promenadrunda i stället. Jag fattade inte hur det var möjligt?! Hur kunde jag bli så dålig?! Hade det med gluten att göra eller var det den sockerlika maten som påverkade mitt blodsocker? Jag mådde skit under två veckor sedan var det som kroppen började vänja sig med gluten igen men jag mådde fortfarande inte helt bra i kroppen och var tröttare än vanligt och längtade tills mina tre veckor gått så jag kunde ta det där blodprovet för att sedan återgå till glutenfri kost igen. Jag längtade tillbaka till känslan av energi och ork samt få slippa min kassa och uppsvällda mage.

Mina eksem fortsatte ändå att läka, men tror att det berodde på att jag nu började sola handen vilket var nytt för mig. Det gjorde jag aldrig när jag fick mina första handeksem när jag var 19 år. Jag började även smörja mina händer med kortisonsalva och det gjorde med sitt.

Lämna ett svar