Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Reiki Karuna healingkurs

Jag älskade min Reiki och ville lära mig ännu mer inom healing så jag bokade in mig på ytterligare en kurs hos Carina på Kristall & healingboden. Kursen var som ett sidospår och en fortsättning till Reikin som hette Karuna (som står för medkänsla på sanskrit) och man skulle i den kursen få ännu fler symboler med olika innebörd att arbeta med. Karuna är indelad i två kurser och under helgen så betade vi av båda kurserna.

Det var verkligen hur roligt som helst att gå den här typen av kurser, jag fullkomligt älskade det.

Nu visste jag var jag hade att vänta mig även om jag hade dålig koll på symbolerna jag skulle lära mig. Jag hade lånat en bok på biblioteket som heter ”Reiki en komplett handbok” av Anna-Lena Vikström. Jag försökte plugga på symbolerna redan innan kursen för att vara lite mer förberedd men tyckte de var så många och hade svårt att lära mig alla.

Det som är lite märkligt är att jag inte kommer ihåg så mycket från den här kursen… kommer inte ihåg vilka/hur många som var där. Men jag kommer ihåg att vi fick ett nytt kompendium med fakta om Karuna och dess olika symboler.

Även den här gången fick vi träna på att teckna symbolerna i väntan på att vi skulle få vår initiering av symbolerna. Därefter fick vi träna på att ge healing till oss själva och använda oss av de nya symbolerna och känna in hur de känns, då man kan få olika känslor/förnimmelser av symbolerna. Det var många symboler att lära sig under den här kursen. Tanken är inte att man ska använda sig av alla symboler under varje behandling utan man brukar tydligen få till sig vilka symboler man ska arbeta med.

Symbolerna (jag har länkat symbolerna till sidor där du kan se hur de ser ut, om du är nyfiken så behöver du bara klicka på respektive symbolsnamn) som hör till Karuna 1 som vi fick lära oss var:

  • Zonar – Används för att ta emot healing på djupare nivå (en cellnivå), läka känslomässiga minnen från detta liv men även från tidigare liv. Symbolen ska skapa en känslomässig bedövande effekt.
  • Halu– Den här symbolen är kraftfullare än Zonar och arbetar på högre dimensioner och på ett djupare plan. Halu hjälper oss att känna medkänsla för ALLA delar inom oss, även de som har känts oacceptabla och svåra att leva med. Symbolen arbetar som en laserstråle i en form av andlig kirurgi där man går in på djupet och arbetar och skingrar tunga energiblockeringar. Den bryter negativa mönster och öppnar kanalen till ett högre medvetande. 
  • Harth – Används om man vill förbättra relationer eller om man behöver hjälp att ändra en ohälsosam vana. Symbolen står bland annat för att skapa balans och känna harmoni.
  • Rama-Symbolen står för evig lycka, att man jordar sig och balanserar våra lägre chakran med de övre och att vi då blir bättre på att lyssna inåt.

Symbolerna som hör till Karuna två var:

  • Gnosa– Står för andlig kunskap eller visdom och länkar ihop oss med vårt ”högre jag” och den inre visdom var och en av oss besitter. Den ska hjälpa oss bättra på vår inlärningsförmåga oavsett vad det är vi vill lära oss.
  • Kriya– Används för att skapa balans mellan Yin och Yang som är den manliga och kvinnliga energin. Den står även för agerande och handling så att man ser till att förändring sker och är en kraftsymbol.
  • Iava– Står för verklighetsförankring och målorientering. Att man ska ha kraften att gå sin egen väg oavsett vad andra människor har för projektioner. Att man ska lyssna på sitt egna hjärta och vad det vill, vår själ kommunicerar med oss via hjärtats röst.
  • Shanti– Står för manifestation och betyder frid. Man använder den symbolen när man vill släppa oro och rädsla i livet och känna tillit till allt som sker.
  • Om (Aum)– Står för enhet. ”Om” är egentligen inte en karunasymbol men används i karunan. Symbolen är en sanskritsymbol som används i många österländska riter. Man brukar uttala ordet ”Ahoom” och det är vanligt att man använder det som ett mantraljud. A står för skapande, U står för bevarande och M står för upplösning.

Tanken är att man blandar Reikin och Karuna symboler under en behandling. Det blir liksom som en spirituell verktygslåda som man kan använda sig av när man ger healing till sig själv och till andra. Ja, det är ju väldigt flummigt med healing, men jag älskar flum, ha, ha, ha. Man ska ju göra saker man älskar så varför inte?!

Även inom yogan använder man sig av sanskritord och Shanti och Om är två rätt så vanliga ord inom yogan.

Den bok som jag lånat flest gånger på biblioteket är “Reiki: En komplett handbok: Lär dig själv steg för steg: Bli din egen mästare” Av Anna-Lena Vikström. Boken hade slutat att tillverkas därav hade jag svårt att köpa en egen bok. Jag satte in den som bevakning på Tradera och så vipps en dag så var den där och den blev min!

En annan bok jag läst är “Reiki och Karuna från nybörjare till mästarnivå” av Matthew Sword

“Kraft genom Reiki: Vägen till personlig och global förvandling” av Paula Horan

“Reiki: Den helande beröringen” av William Lee Rand

Lämna ett svar