Andlighet / Änglar / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Englagård och Superkursen

Jag önskar att ALLA kunde gå superkursen på Englagård och få göra alla de här fantastiska övningarna som man fick göra där. Många åker nog inte av rädsla för att det är för flummigt… men sååå himla flummigt var det faktisk inte.

Tänk ända att få vara med om allt detta under en hel helg för typ 500kr, det är heeeelt galet billigt och värt varenda krona! Så lyxigt även att komma bort och slippa fundera över matlagning och städ under en hel helg och bara njuta och umgås med vänner.

Mina vänner som jag åkte på kursen med var båda såååå himla nöja och tacksamma att jag tog med dem dit och att vi fick uppleva den helgen tillsammans. Min ena vän som läst på mycket inom Kognitiv beteendeterapi (KBT) tyckte sig se en röd tråd med det vi arbetat med under helgen och med KBT. Och utifrån de böcker jag läst inom KBT så instämmer jag. Det är verkligen en helg att minnas och en upplevelse som gav ett stort avtryck på min livsresa.

Vi hade även en workshop som handlade om ”Överflöd” men jag hittar inte mina anteckningar från den workshoppen/föreläsningen eller meditationen?! Ha, ha, ha jag kommer faktiskt inte ihåg den. Men jag när jag gick Josefin Dahlbers kurs så hade hon lite om ”Abundance” så återkommer med ett inlägg om överflöd senare i bloggen.

Vi fick testa på några olika typer av meditationer och det var med superhärligt! En änglameditation som vi gjorde var helt magisk minns jag och har för mig att vi fick testa på att möta våra andliga guider? Men kommer inte ihåg så mycket från den heller.

På lördagskvällen så var det filmvisning. Många var trötta och orkade inte titta, jag ville få ut så mycket som möjligt av helgen så jag ville ta del av ALLT som jag bara kunde få ut. Någon av oss få som kollade på filmen sa att det var en av de bästa med hela helgen. Jag tyckte den var sevärd och även mitt fösta möte med Dr. Wayne W. Dyer. Filmen hette ”Change your Thoughts Change your Life. Jag har nu läst några av hans böcker, en otroligt klok och vis man som var en fena inom personlig utveckling.

Wayne hade studerat Tao Te Ching och berättade under filmen om viktiga lärdomar som han fått med sig via visdomen av det han studerat från boken och hur det har förändrat hans liv. Man fick i filmen tips på hur man själv kan ändra sina tankar och därmed ändra sitt liv. Ha, ha, ha den meningen är visst återkommande i min blogg och den kommer även upp i mitt klassrum när jag väljer att inte spegla min skärm då får eleverna se den kloka meningen i stället.

Tänk ändå vad tankarna vi har i våra hjärnor påverkar hela vårat liv, här har vi en viktig nyckel till god hälsa.

Lämna ett svar