Andlighet / Änglar / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Änglakurs

Jag tyckte det var superkul med att gå en liten kurs om änglar och särskilt efter den märkliga änglameditationen jag var med om som jag berättade om i förra inlägget. Jag hade ju mött människor som berättat att de ”arbetar” med änglarna men jag var mest road av det hela och visste inte riktigt vad jag skulle tro? För det kunde väl ändå inte finnas änglar, på riktigt?! Visst att man kan läsa om änglar i olika skrifter och böcker… men att det var på riktigt och inte hittepå… Jag hade ju läst många böcker om nära döden upplevelser där människor berättat att de mött änglar “på andra sidan men det är liksom ändå svårt att greppa… Ja… så här gick mina tankar när jag startade min änglakurs. Skeptisk, men nyfiken!

I kursen så fick man lära sig lite fakta om änglar samt info om några av de största Ärekänglarna – Mikael, Gabriel, Ariel, Rafael, Jophiel, Camael och Metatron.

Ärkeängel Mikael och Rafael hade jag ju hört talas om tidigare (skrev om det på min andra Reiki-kurs samt den mediala utvecklingskursen ”Bara vara”). Det var allt ändå lite roligt att få lite mer bakrundsinfo om dem efter det lilla jag hört.

Andra namn på Ärkeänglar som Anna-Lena nämner i kursen är Raguel, Jeremiel, Zadkiel samt Jungfru Maria.

Anna-Lena berättar om hur hon kan se/förnimma änglar. Skyddsänglar kan hon se som små flammor av ljus. Hon berättar om att vi får skyddsänglar tilldelade till oss när vi föds. Vid ett tillfälle när hon blev väldigt sjuk och låg i sin säng så vaknade hon till och såg en ängel stå en meter bredvid hennes säng. Ängeln räckte ända upp till taket med sina utsträckta vingar och hade ett vitt skimrande ljus runt omkring sig. Hon hörde samtidigt en röst för sitt inre ”Du måste gå till doktorn”. Hon fick då kraft och ringde efter hjälp. Så coolt ändå, tänk att få vara med om det!

Anna-Lena beskriver även att vi har ”ljusvärlden” omkring oss och i den finns det bland annat änglar, vägledare, guider och döda anhöriga.

Ljusvärlden kommunicerar med oss via vår inre intuition/inre röst och det är när vi stillar våra tankar som vi lättare har möjlighet att uppleva den guidningen, därav är meditation ett bra verktyg.

I kursen så fick man även ta del av hur man kan meditera för att komma i kontakt med änglarna samt så fick man lära sig änglahealing och det tyckte jag lät skoj! Tänkte att det vore ju perfekt om man kunde blanda olika healingtekniker i en behandling.

Jag tyckte det var intressant när jag fick läsa om att änglarna många gånger visar sin närvaro genom färger. Shit, kunde det vara änglarnas energier jag fick uppleva under mina meditationer när jag fylldes av en färg eller flera färger? Hmm… Ibland när jag mediterar så är det en färg jag ser… ibland är det flera… det är olika gång till gång. Det är magiskt att meditera och vara en observatör för de vackra färgerna som kommer upp för mitt inre.

De olika änglarna och färgerna arbetar även med olika chakran i kroppen. Jag hade ju läst lite om chakran i mina Reikikurser men i detta läge hade jag rätt dålig koll på vårt chakrasystem.

I kursen berättar Anna-Lena om ”änglatecken”. När du börjar rikta din uppmärksamhet mot änglarna så kan man börja se tecken runt omkring sig. Tecken kan vara att man ser en fjäder som dyker upp på märkliga ställen eller bara som är där på vägen när man passerar och man ser den… man går säkert förbi fjädrar hela tiden men inget man noterar… men helt plötsligt så börjar man se och upptäcka dem. Idag på morgonen när jag kom till köket och skulle fylla på nytt vatten till våra katter så ligger det en liten grå fjäder bredvid vattenskålen… så man börjar hitta fjädrar på massvis med konstiga ställen.

Tecken kan även vara siffror… typ att man kollar på klockan och den visar 11:11, 22:22, 01:11 med mera… du kanske vaknar samma tid varje natt?

Regnbågen kan med vara ett fint tecken…den symboliserar hopp och att allt kommer ordna sig. Fjärilar som kommer förbi och nära kan vara ett tecken från andra sidan. Man kanske ser ett hjärta i naturen… ett mönster i gräset som ser ut som ett hjärta, en sten, ett moln, en vattenpöl med mera som har formen som ett hjärta kan vara ett tecken på att man är älskad. Jag kommer ha ett eget inlägg om tecken framöver… då jag läst böcker om det med *ler*.

Ytterligare saker man fick lära sig i kursen var hur man renar sitt hem med hjälp av änglarna samt hur man lägger änglakort.

Jag tyckte det var en oerhört prisvärd kurs att gå och jag tyckte den var hur rolig som helst! Och det man tycker är roligt, det ska man göra! Då är man på rätt väg!

Lämna ett svar