Andlighet / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek

Regndroppsmassage

Hon som jag gått mina Reikikurser hos höll på att utbilda sig till regndroppsmassör och frågade om jag ville komma dit och testa och det ville jag mer än gärna!

Det skulle vara en kraftfull, avslappnande massage där man arbetar med aromaterapi och använder olika dofter från eteriska oljor av märket Young Living när man utför behandlingen.

Under massagens gång så droppas oljorna på kroppen för att sedan masseras in med en speciell teknik. Jag älskar eteriska oljor, men som med mycket annat i livet så är jag skeptisk till huruvida bra de är för kropp och hud. Jag har med all rätt blivit skeptisk tack vare mina handeksem och att jag reagerar på kemikalier som många andra inte reagerar på. Men jag kände att jag ville ge det en chans.

Massagebehandlingen var magisk och det blev att jag hamnade i ett meditativt tillstånd. Jag vet inte om det var dofterna som gjorde det men i mitt huvud så befann jag mig förr i tiden i ett indiantält… nu får man nog visserligen inte använda det ordet… passar tält för urfolksamerikaner bättre?! Om jag skrivit det ordet… hade folk fattat vilket tält jag fick upp för mitt inre? Ha, ha, ha. Ok. Jag kör på med min berättelse.

Jag låg där i tältet och det kändes som jag genomgick en ritual och jag hade flera kvinnliga urfolksamerikaner runt omkring mig och det kändes som det var de som utförde regndroppsmassagen, såååå märkligt! Min inre bild av att jag låg i tältet och blev ompysslad var kvar rätt så länge, fram tills att det började klia på min rygg. Jag tänkte att nu känns det som jag typ blir allergisk mot oljorna då det kliade som jag hade utslag så jag kom ”tillbaka till rummet” och hade svårt att ignorera den kliande känslan. Hon grejade med något och då lugnade det ner sig på min rygg och klådan avtog.

Efter massagen berättade hon att jag hade reagerat på någon olja på ryggen och börjat bli väldigt röd på huden så hon hade lagt på en ”vanlig” olja för att späda ut den starka eteriska oljan. Den upplevelsen gjorde mig väl inte direkt mindre skeptisk mot de eteriska oljorna.

Massagen var ändå superhärlig och jag berättade för henne om min upplevelse i tältet och urfolksamerikanerna och att det kändes som det var de som gjorde behandlingen, ha, ha, ha, ha. Hon tyckte det lät jättehäftigt och berättade att tekniken som hon använder sig av kommer från indianerna/urfolksamerikaner…Hur skumt är inte det? Ha, ha, ha.

När jag kom hem från massagen så skrattade Anders när han tyckte jag luktade som en hel maträtt av alla kryddor som jag doftade, ha, ha, ha.

Efter några veckor kollade jag på avsnittet ”Eteriska oljor” i serien ”(O) hälsosam” på Netflix och min skeptiska känsla för eteriska oljor förstärktes efter det. När hon som utfört massagen själv några månader senare fick lägga av med regndroppsmassage då hon själv fått problem med handeksem så kändes det återigen som min magkänsla stämde.

Serien (O) hälsosam och avsnittet om eteriska oljor

Ur hälsosynpunkt så är det nog bäst med doftfritt men det är ju trevligt med doft ibland så jag använder fortfarande ekologiska eteriska oljor i min diffuser samt när jag gör deo. Om jag gör tvål som jag ska ge bort då brukar jag med ha doft i dem, men hoppar det till tvål som jag ska ha till mig själv. Jag droppar även i eterisk olja när jag har parfymfritt tvättmedel samt när jag gör eget doftspray till toan.

Jag väljer alla dagar i veckan ekologisk Eterisk olja framför parfym, dels för att jag är allergisk mot parfym men även efter allt jag läst om vad skit parfym innehåller så tycker jag inte det är särskilt konstigt att jag reagerar mot det.

Jag skrev tidigare ett inlägg om eterisk olja i inlägget om ”Diffuser, Rökelse, Doftljus & Eterisk olja” så där berättar jag lite mer om eterisk olja.

Men som allt annat så ska man lyssna in och göra det som känns bäst för en själv och detta förhållningssätt funkar för mig.  

Lämna ett svar