Hållbar konsumtion / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Min historia / Självkärlek / Träning

Earbags 

Det här är nog det fulaste “plagg” som jag äger, ha, ha, ha. Men hjälp vad jag älskar mina gamla Earbags! Det är som små kondomer som man trär på sina öron och så skyddar de öronen i vind och blåst och öronen blir härligt varma på köpet. Det var perfekt nu när stormen “Hans” drog in i landet och jag skulle ut och springa. Om någon undrar varför jag typ alltid har pannband på mig när jag springer det är för att jag har sjukt känsliga öron. Bara det blåser lite ute så kan det typ bli som att det sprängs inne i mina öron och det gör jätteont! Om jag glömmer pannband/mössa eller Earbags och detta händer så måste jag springa och hålla mig för öronen då de värker så mycket… och då blir det aldrig en härlig runda, fy tusan, nä, de rundorna är mina absolut värsta!

Fattar inte riktigt varför jag har känsliga öron? Det var inte så att jag var ett “öronbarn” som liten. Nä, jag har aldrig haft några andra problem med mina öron… förutom detaljen att de gör ont när det blåser. Värst är det när det är kallt men det kan hända även på somrarna. Det behöver inte ens blåsa mycket utomhus, ibland räcker det med vinden som blir när man springer eller cyklar.  

Jag har för mig att jag skaffade mig dem när jag började cykla mycket i Göteborg och det var svårt att trycka in en mössa eller pannband under hjälmen? Då började jag kolla upp vad det fanns för andra alternativ och snubblade in på dessa sköningar, ha, ha, ha. Så himla bra att ha som skydd för öronen när man har hjälm. Då tänker man inte heller så mycket på att man har dem över öronen, det syns inte jättemycket att man har dem på sig.  

Men så bra de har varit, älskar dem! Så smidiga att dra på sig och dra av sig. Man klickar fast dem på öronen så de brukar sitta som ett smäck när de kommer på och så får man klicka av sig dem när man ska ta av dem. Jag brukar typ alltid ha dem i mitt “FlipBelt” som jag berättade om här, men de är ju så små så de funkar bra att ha i fickan med, perfekt när man är ute på promenad eller när man vandrar (skrev lite om det här). Ibland när det blåser mycket så kan vinden vina in under pannbandet och då behöver jag extra förstärkning, typ som nu vid “Hans”.  

Ha, ha, ha, jag ser helt galen ut! Men jag bjuder på det!

Det var så ljuvligt när jag sprang där i blåsten och trots kraftig vind så var mina öron varma och sköna och det blev som att jag kunde gå in i min lilla trygga bubbla. Då när jag sprang och njöt av mina Earbugs så kom jag på att jag måste ju bara tipsa andra om detta klockrena men enligt min åsikt oerhört fula plagg, ha, ha, ha. Om man har någon form av hörlurar så blir de även ett skydd mot regn för dem med samt att ljudet från ljudboken eller musiken blir klarare då vindbrus försvinner. Jag är nog en av de sista som har sladd kvar i mina hörlurar, ha, ha, ha.

De tar liten plats i väskan, jag har haft mina i snart 20 år och de håller än så det har verkligen varit en bra investering.  

Har även varit några gånger när man fixat håret fint och inte vill dra på sig en mössa eller pannband, då har de med varit bra… ibland kan man ju gömma dem under håret (om man har långt och nedsläppt hår).  

Man kan köpa dem lite här och var på nätet. Hittade dem för 199kr på Stadium bland annat.  

Jag tänkte att det måste ju vara fler som har liknande bekymmer med sina öron där ute i landet och med skulle tycka att det vore en klok investering? Eller om man inte har problem med “sprängande öron” vid vind och kyla så kanske fler ändå kan relatera till känslan av kalla öron eller att det är svårt med mössa/pannband under hjälmen.  

Ibland vill man ju inte att det ska värma huvudet så mycket heller, man blir ju mer svettig av en mössa eller pannband än när något endast värmer öronen. Ja, ni fattar säkert grejen.  

Så ett till tips från mig till er!

Kramar / Johanna 

Idag bjuder jag på den här gamla goa dängan, den är rätt störtskön den med, ha, ha, ha.