Min historia / Recept- Drinkar

Drink med Citronsorbetglass 

Jag lovade förra året att jag skulle bjuda på lite drinkrecept i bloggen! Jag har verkligen inte glömt bort det, det finns på min “blogglista” och den som väntar på något gott heter det ju!  

Både Anders, jag och barnen ÄLSKAR drinkar och vi tycker att det är så trevligt att blanda ihop någon form av drink. Det sätter verkligen guldkant på livet och för oss är det verkligen en stund av njutning.  

Jag har än så länge bara gett ett drinkrecept och det var på min alkoholfria kaffedrink som du hittar i länken här.

För några år sedan gav Mira oss ett “Nobelpris” som hon hade gjort i skolan kopplat till just att vi var duktiga på att göra drinkar, ha, ha, ha. Jag tänkte där och då om de undrar om vi gör drinkar varje dag här hemma, ha, ha, ha. Men så är verkligen inte fallet!

Men det blir många gånger någon drink på helgen, kan även bli när vi har folk hemma hos oss och vi vill bjuda på någon drink då det är ett litet intresse vi har med goda och roliga drinkar. Om Mira och Vincent har kompisar över för övernattning så tjatar de ofta om att vi ska bjuda på någon form av drink, de tycker att det är hur lyxigt som helst. Det är något visst att dricka en drink, om man jämför med att bara hälla upp dricka i ett glas så blir allt lite extra lyxigt om man har i is, pressar i någon citron eller lime eller toppar med något annat göttigt.  

Det är nog framförallt Anders som är familjens bartender, men han inspirerar mig och jag kan också blanda drinkar, men jag brukar mer apa efter honom och göra det han brukar göra och det brukar bli bra då med.  

Vincent hade en engelskaläxa för några veckor sedan där han skulle filma sig själv och berätta om två personer i hans liv på engelska. Han valde att berätta om hans bästa kompis Felix samt om Anders. Jag fnissade lite då det var en av grejerna han började berätta om, att hans pappa är så bra på att blanda drinkar, ha, ha, ha. Ja, vad säger man?!  

Jag har ju varit lite tudelad kring om jag ska ha med drinkrecept i bloggen, nämnde det nog även i förra inlägget som blev starten om drink, då man kanske inte direkt ska uppmuntra folk att dricka massa alkohol och det finns ju de som inte kan hantera det. Men samtidigt så är ju bloggen om min livsresa och jag har ju tidigare även berättat om när vi hade ett litet bryggeri här hemma på landet, ha, ha, ha. Och hälsa för mig handlar ju inte om att inte tillåta sig saker utan mer vilket förhållningssätt man har och att det finns en balans. Det är så mycket njutning kring dessa drinkar så för mig är det en form av hälsa det med. Jag lever en gång här och nu som Johanna och jag vill njuta av livet på så många olika sätt och detta är ett av sätten. Det är ju inte så att vi sveper massvis med drinkar och blir fulla utan vi njuter av en drink och det förhållningssättet vill jag ändå skicka med, nog sagt om det!  

Den här drinken bjöd Anders oss på förra sommaren och har en bild på det ögonblicket här: 


Här kommer receptet på den här superenkla men jättegoda drinken.  

4 glas, varav 2 är med alkohol och 2 glas är utan alkohol. 

  • 1 burk med Triumf glass – Citron sorbet (vi har testat med Sia och den blir inte alls lika bra (den blir väldigt gul samt inte lika fluffig), har dock hört att Lidl:s glass blir bra men har inte testat den). 
  • 5 dl sprite 
  1. Lägg glassen och sprite i en blender och mixa glassen med sprite. 
  1. Häll upp hälften av drycken i två glas. 
  1. Häll sedan i ¾ dl vodka i blendern och mixa en kort stund till. 
  1. Häll upp i de två andra glasen och toppa glasen med mynta.  Här är det nu viktigt att inte blanda ihop glasen, ha, ha, ha. Men de med alkohol får ett kraftigare (och finare) fluff på toppen så det brukar vara lätt att se skillnad på de olika glasen.  

En supersmidig och god somrig drink med få grejer i och som man kan göra till hela familjen och den passar alla, även om man väljer att ha med alkohol eller utan.  

Kanske den här sätter lite guldkant på livet hemma hos er med i sommar?! 

Kram på er/ Johanna