Boktips / Min historia / Självkärlek

Soul Planner 

Jag älskar ju böcker av alla de slag och jag älskar att få skriva av mig. Jag skrev tidigare ett inlägg som jag döpte till “Journaling” där jag presenterade olika böcker med olika teman men där alla ändå går ut på att man arbetar med sig själv inom personlig utveckling.  

Jag tycker den typen av böcker är sååå vackra och jag myser verkligen att få sätta mig med boken och få mysa in mig och skriva några rader. Har berättat om några olika sådana böcker här i bloggen.

I inlägget “Journaling” så visade jag en bok som heter “Soul Planner: Daglig check in för mind, body & soul”. Jag investerade i ett gäng sådana böcker vid den vevan och så har de fått vänta på sin tur och när jag känt att det varit dags att attrahera in dem i mitt liv.  

Nu när vi kom in i huset igen efter vår renovering och att vi faktiskt har fått ett vardagsrum som jag älskar att vara i och där yogamattan kan rullas ut och att jag kan gå in i min bubbla igen så kände jag att jag även ville få in den här boken i mitt liv. Jag älskar den så mycket så jag kände att jag absolut ville ge den ett eget inlägg i min lilla blogg.  

Den är perfekt om man inte känner att man har så mycket tid, det finns inga datum i den så man behöver inte göra den inom en viss tidsperiod utan man kan ha den och använda den när man vill. 

Den har några rader man ska skriva på morgonen och några rader man ska skriva på kvällen… men det måste ju inte vara samma morgon och kväll. Ibland sitter jag på morgonen och skriver mina “kvällstankar” från dagen innan och så kan man ju med göra, det är ju inte så himla noga.  

Men det är så fint att ha ett ställe där man riktar sin fokus inåt och skriver det som kommer till en. Det är en väldigt fin träning i att stanna upp, reflektera och connecta inåt, ihop med att träna sig i tacksamhet.  

Det är mysigt att ge sig själv den tiden och vi är ju alla så värda att peta in självkärlek i livet och jag tror att fler skulle må bättre om man gjorde det. Många av oss lever i en stressig tid och det är lätt hänt att vi glömmer bort att checka in med oss själva och stämma av hur vi mår, eller landa i allt som sker. Att connecta inåt och reflektera över hur kroppen känns, vad du behöver/vill göra för att må bra samt vad du är tacksam över kan göra stor skillnad för vårat välmående.  

Boken innehåller även lite checklistor och tips på hur man kan ta bättre hand om oss själva, älska oss själva och uppmuntra oss att följa våra drömmar.  

Soul Planner är ju skriven av Josefin Dahlberg som jag berättade om i förra inlägget “Body & Soul Care”. Det är väldigt mycket “Johanna” i hennes material kopplat till kroppen och själen och hennes holistiska synsätt på hälsa så jag känner mig verkligen hemma i hennes koncept. Löv it!  

Boken “Soul Planner” kan man köpas lite överallt på nätet, det är egentligen bara att googla den så kan du hitta den.  

Josefin var med och startade upp Oh La Moon och där säljer de den med, och där har de superfina bilder på boken. Så här ser de ut och här är länken till sidan

Jag lånade bilden till inlägget från Oh La Moon, den var så himla fin! Nämnde även deras sida i mitt inlägg om kristaller, det är verkligen som en godisbutik med kristaller på Oh La Moon så om du inte spanat in deras hemsida så är det med ett hett tips!

Kanske Soul Planner är en bok för dig med?!  

Idag bjuder jag på den här gamla godingen med Jimmy Cliff! Det var inte igår jag hörde den den fina låten! Känner ni igen filmen “Cool Runnings”?!

Kram till dig från mig! / Johanna