Mat som medicin / Min historia / Recept- Frukost/Mellanmål

Chokladpudding 

Här kommer en ny frukostfavorit som är en chokladpudding med chia- och hampafrön. Det är ju typ som en proteinpudding då både hampafrön och chiafrön är rika på protein.  

Just nu har jag många recept i bloggen som härstammar från “Body & Soul Care Club” och även detta recept kommer därifrån. Jag älskar att vara med där, mina friskvårdspengar används till den appen (berättade om den här). Appen är fylld med skojigt och klokt käk, träning, andningsövningar och meditationer, löv it!  

Jag brukar ju på somrarna äta mycket chiapudding och detta är ju en variant av det, här är mitt tidigare inlägg om just chiapudding, sååå gott! I det inlägget berättade jag även lite fakta om chiafrön, så om du är intresserad av det så kan du ju läsa det inlägget.

Här kommer receptet för 1 portion Chokladpudding

  • Chiafrön 2 msk 
  • Skalade Hampafrön 1 msk 
  • Kakaopulver 2 tsk 
  • Havremjölk 1 dl 
  • Agavesirap 1 tsk 
  1. Blanda alla ingredienser och låt stå i typ 40 minuter i kylen, blanda någon/några gånger under tiden. Man kan göra den här på kvällen så är den klar på morgonen när man vaknar. Det kan vara så att chiafröna har svällt lite för mycket så den är lite väl stabbig och då kan man tillsätta lite mer havremjölk, alternativt att man minskar mängden chiafrön om man ska ha den i kyl över natten. Jag brukar göra den här på morgonen och sedan ta en löprunda och därefter så är den klar när jag kommer hem och då är det riktigt gött med käk. Eller så fixar jag med den direkt när jag kommer upp på morgonen, jag har ju blivit morgonmänniska och är uppe i ottan, ha, ha, ha… skrev om det här, och här skrev jag om när jag gick från att vara kvällspigg till morgonpigg.  
  1. Toppa med valfri topping, det är sjukt gott med hackade jordgubbar, hackad banan, granola och nötter. Men även passionsfrukt, blåbär och hallon är ju med väldigt gott. Jag gillar att hälla lite havremjölk på, men man kan ha naturell yoghurt (då ökar man ju även proteinhalten i frukosten). Jag brukar ofta äta något kokt ägg vid sidan av, det tycker jag är gott och mättande.  
Jag tycker den här granolan är jättegod till!
Dagens affirmation 💓 Skrev ett inlägg om affirmationer här.


Jag älskar de här glasen från IKEA, de är billiga och goda att äta alla sorters chiapudding i, de känns sådär lite härligt lyxiga utan att egentligen vara det. Vi har köpt många sådana glas då det är ett trevligt glas att dricka ur när vi har fest och det är många här, de är även trevliga att dricka bubbel ur.


Idag bjuder jag på den här vackra låten som verkligen berör! Vilken röst! Om du inte sett det här klippet så kan jag varmt rekommendera det – gåshud!


All kärlek till dig! Kram/ Johanna