Min historia / Självkärlek / Träning

Landsvägscykling och Spinning 

För att komma hemifrån samt att få till träning på ett annat sätt så skaffade jag mig en hybridcykel som funkade jättebra på landsväg. Jag hade ju cyklat mycket när vi bodde i Göteborg och det kändes skoj att hitta tillbaka till cyklingen och en del av mig som varit pausat under flera år. Vi bor i en miljö som är som en tavla var man än vänder sig så det var magiskt att komma ut på cykel, andas frisk luft och uppleva landet och våra vackra vägar. Jag hade en jättefin runda som tog ungefär en timme att cykla så den tog jag när jag inte var sugen på att springa. Jag kände mig så fri när vinden susade i håret och jag fick bege mig hemifrån, samt bonusen att få massa endorfiner och må bra ämnen som frisätts vid träning.  

Jag kände även att jag saknade spinningen från tiden jag var spinninginstruktör så jag började leta efter spinningcykel och det kändes helt galet när Sportlife la ut en annons om att de sålde av sina “gamla” cyklar då de skulle fylla cykelsalen med nya cyklar. För en billig peng fick jag köpa en suuuperfin spinningcykel och det var av samma modell som jag var van vid när jag var instruktör. Det var sååå lyxigt att helt plötsligt få ha en egen spinningcykel hemma. Tänk att nu kunna få cykla året om!  Jag var sååå lycklig! Det var som julafton när vi satte in cykeln i vårat hemmagym ute i gäststugan. 

Idag har jag bytt ut min hybridcykel mot en mountainbike då alla andra i min lilla familj har det vilket gör att vi kan cykla överallt ihop, min förra cykel hade för tunna däck för att klara av svår terräng i skogen. Cykling är en perfekt familjeaktivitet… vi måste bara få Mira att gilla att cykla… hon tycker det är lite läskigt… men hoppas att det ger med sig när hon blir lite äldre…  

Lämna ett svar