Kemikalieresa / Min historia / Självkärlek

Silkeslena ben 

Kanske ett lite udda inlägg i bloggen, men jag måste bara tipsa om min “Microkristall hårborttagning”. Den har varit klockren att använda på benen för att få bort oönskat hår samt peela bort döda hudceller. Jag har aldrig i hela mitt liv haft så lena ben som nu den här sommaren och nu på hösten. Den är smidig att använda och jag tycker att det till och med är skönt att skrubba benen med den.  

Jag använder fortfarande min rakhyvel som jag skrev om här när jag ska raka mig på andra ställen på kroppen… och jag har läst att den här framförallt är till för att få bort hår på ben (och armar? Men jag låter mitt hår på armarna vara kvar, det är inget som stör mig… även om jag har sjukt håriga armar, ha, ha, ha.) Man gör ju såklart hur man vill gällande kroppshår. Kan tänka mig att med ett sådant här inlägg så kan man ha folk som säger att håret på kroppen ska vara kvar, det finns där av en anledning och så vidare. Men jag känner mig fin när jag har lena och hårlösa ben och jag gillar det. Man ska gå till sig själv och hur man känner, sedan får alla göra som man vill med sina kroppshår.  

En grej som är bra med den här produkten är att man behöver inga andra kemikalier när man “rakar sig”. Jag brukar ju använda min egengjorda tvål eller schampotvål till det ändamålet, men tänker att det är nog minoriteten som använder det? Här behöver man ingenting. Bäst är den att använda på torr hud och att man tvättar av den först när man använt den färdigt. Den är ju inte heller elektisk eller går på batteri utan man använder den precis som den är och den är smidig att ha med sig.  

Det står att man bara ska skölja den med varmt vatten, men att om man vill så kan man försiktigt skrubba av den med en nagelborste och vatten. Vid ett tillfälle så fick jag den inte ren även om jag använde dessa metoder. Den lite vassa ytan var typ obefintlig och då funkade den inte. Jag trodde först att nu hade den gjort sitt och att jag efter sex månader skulle bli tvungen att slänga min superbraiga produkt. Jag började tänka på bikarbonat, ättiksprit och kokande vatten som jag använder när jag ska göra rent andra grejer som är riktigt skitiga. Jag kände att jag inte hade något att förlora så jag strödde på bikarbonat, sprayade ättiksprit på toppen så att det började bubbla och sedan hällde jag kokande vatten över och voila så var den som ny igen! Efter det här tillfället så har det räckt att skölja den men jag tänker om den “kläggar” igen framöver så kommer jag alla dagar i veckan köra på den här metoden, ha, ha, ha.

Det står att man ska kunna använda den upp till tre år, men gissar att det är kopplat till hur ofta man använder den och vilken typ av hår man har. Om man har grövre hår så kanske den slits ut fortare? 

Det står även att den motverkar och lindrar inåtväxande hårstrån och strawberry legs/ prickig jordgubbshud, men jag har inget bekymmer med något av det så jag är inte rätt person att yttra mig i huruvida det fungerar eller ej? 

Det är nästan obefintlig risk att skära sig på den… jag lyckades dock dra till med kanten mot mitt knä och då blev det nästa som när man skurit sig på ett papper… så man kan nog skära sig men typ inte. Har bara lyckats med det den gången.  

Första gången jag använde den så gick jag loss och skrubbade och skrubbade och det var så gött! Men så efteråt så märkte jag att jag hade gnuggat lite väl bra på en punkt vid mitt ena knä och då sved det lite där… lite samma känsla som när man skurit sig när man rakat benen. Gångerna efter det så har jag varit lite mer varsam och har inte haft det bekymret, men det kan ju vara bra att veta… man ska gnugga “lagom” mycket.  

De tipsar om att den fungerar bäst på lite längre hårstrån som typ vuxit ut under ca. 2 veckor, men jag upplever att den fungerar på korta hårstrån med, men jag är lite lat av mig när det kommer till att “raka” benen så det brukar nog kunna gå ca. 2 veckor innan jag får tummen ur igen.

Det var min kompis som tipsade om produkten och hon har nog haft sin i typ ett år? Men hon hade köpt sin på Gekås.  

När jag kom hem till min syster så berättade jag att jag hade köpt en sådan bra grej och tog fram min hårborttagningsgrej och då sa hon att hon med hade köpt en sådan och den var skitdålig. Jag fattade ingenting?! Hur kunde hon tycka att den var dålig? Hon plockade fram hennes och vi jämförde hennes och min åt och hennes var med lila och såg likadan ut fast hennes var glansig och såg lite mer plastig ut. När man kände på hennes “microkristaller” så var de inte alls så “riviga” som mina var. Hon testade min och det var en enorm skillnad på hennes och min.  

Jag har hört att det finns många “fejk” därute som ser likadana ut men så är det bara en sämre kopia. På sidan jag beställde min så stod det att det var de “riktiga” och att man inte skulle förväxla med billiga och effektlösa kopior. Jag beställde min från “The Care Box” (för 299kr) men vet att man kan beställa dem från andra sidor med. Jag tyckte att många hade skrivit bra recensioner på den här sidan så det var därför jag valde den. En sida jag valde mellan var “silkyskin.se” där var det många med som gett bra betyg (ännu fler än från sidan jag köpte), men valde bort den för att den kostade 349kr, men om den är ännu bättre än min så kan det kanske vara värt det? Men jag blev lite snål och chansade och för min del så blev det ju jättebra. 

Min syster beställde en ny från sidan jag beställde min ifrån men när hon fick den så tyckte hon inte att den kändes så “rivig” som min gjorde? Hon kontaktade företaget och fick då en ny, men hon tyckte att den kändes samma som hennes förra så hon var inte nöjd! Hon kontaktade återigen företaget och frågade om det verkligen var samma som den jag köpte eller om företaget gjort någon förändring den senaste tiden? Då kom det fram att de bytt återförsäljare så det var inte från samma ställe de köpt in dem som då när jag hade köpt min. Så nu känner jag faktiskt INTE att jag kan rekommendera att köpa därifrån… och vet inte riktigt var man numera kan få tag på en bra sådan här bra manick? Jag vet att företaget garanterar pengarna tillbaka om man inte är nöjd efter att man testat produkten inom 30 dagar och det känns ju ändå seriöst.  

Jag pratade med en kollega som hade köpt en sådan här från “Shein”, den var jättebillig och superdålig. Så det kan ju vara bra att känna till att det finns många billiga (och kanske dyra) fejkkopior där ute. 

Jag har rätt så mycket hår men mina hårstrån är blonda och väldigt tunna… så jag vet ju inte riktigt hur den funkar om man har grova hårstrån? Jag har bara läst att det ska funka oavsett vilken typ av hårstrån man har?  

Jag läste om någon som var reumatiker som tyckte den var klockren att använda och det är klart om man har svårigheter att hålla i en liten rakhyvel och raka sig så är ju den här lättare att greppa och passar då även människor som kan ha lite funktionsnedsättning av olika slag. Kan tänka mig att den fungerar bra om man kommit upp i åren och blivit lite stelare i kroppen eller att man kanske inte ser så bra?  

Efter man skrubbat benen med den så är det bra att skölja av dem och sedan smörja in dem med något mjukgörande. Jag använder ALLTID min jojobaolja som jag älskar! Skrev om den här. 

Ja, kände att jag behövde peta in ett inlägg om denna produkt här i bloggen. Här kommer lite bilder och en film hur det kan se ut innan, under tiden och efteråt när man använder den. OBS- Varning om man är lite äckelmagad… över mina döda hudceller i video och på bilderna nedan,🤢 ha, ha, ha. Men jag bjuder på det!


Kram till er från mig! / Johanna