Hållbar konsumtion / Handeksem/Allergi / Hem- och konsumentkunskap / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Min historia / Privatekonomi / Självkärlek

Säkerhetsrakhyvel

Under tiden jag kemikaliebantade och rensade bort plast och andra kemikalier i vårt hem så följde jag ofta Therese Birath från Kemikalieklok. Vid någon video jag såg så pratade hon om att en flergångsrakhyvel ofta har en mjukgörande remsa på rakhyveln och den remsan innehåller skadliga och misstänkt hormonstörande kemikalier. Här på Kemikaliekloks hemsida så kan man läsa lite mer om det om man är intresserad.

Förutom att rakhyveln kan släppa ifrån sig skadliga kemikalier så är det inte särskilt bra för miljön med slit och släng. Att rakhyveln håller ett tag men sedan måste man byta ut bladen/ rakhyveln mot en ny.

Många använder dessutom rakskum/lödder som med har en charmig innehållsförteckning… det som är skoj är ju att man klarar sig jättebra utan den produkten! För min del så använder jag min egengjorda tvål som får till ett superhärligt lödder som är klockrent att raka sig med. Jag har gjort raktvål till Anders med och även han tycker med att den är superbra!

Jag investerade i en säkerhetsrakhyvel och är så himla nöjd, den är klockren att raka benen med samt under armhålorna. Jag har verkligen sparat pengar av att gå över till den rakhyveln. Nu behöver man bara byta metallbladet, och för min del så gör jag det alldeles för sällan… så jag har fortfarande inte köpt nya rakblad sedan jag köpte min rakhyvel. Rakbladen är dessutom väldigt billiga (14kr för 5 stycken till min Bambaw) så den enda dyra kostnaden är när man köper sin rakhyvel… och den är ändå inte så jättedyr. Om man är nojig att raka sina intima delar… om man nu gör det… med en sådan här hyvel så kan man ju köra på med en i plast för det ändamålet…. Då håller den hyveln mycket längre om man bara nu använder den till det.

Anders är helnöjd att raka ansiktet med sin rakhyvel som jag gav honom i present för några år sedan. Han fick den lyxiga rakhyveln från Mῦhle R89 Twist 10,7 cm med sluten kam. Själv har jag en i trä från Bambaw, nackdelen med trä är ju att den med åren kan spricka. Min är lika fin nu som 2019 när jag köpte den, men jag brukar olja in den med jämna mellanrum. Jag har en pumpflaska med olja (olivolja eller avokadoolja) i duschen och när jag oljat in kroppen efter rakning så kan jag passa på att olja in hyveln med, det funkar rätt bra tycker jag.

Mῦhle R89 Twist 10,7 cm med sluten kam
Rakhyvel från Bambaw som jag har

Therese säljer rakhyvlar på Kemikaliekloks hemsida, Rekoshoppen i Jönköping säljer med rakhyvlar.

De är otroligt snygga med, så jag tycker det känns lyxigt och fint när jag använder min älskade rakhyvel. Den är klok för miljön, hälsan och ekonomin. Någon gång har jag haft med mig min fina rakhyvel och visat eleverna på skolan, de brukar bli lite fascinerade över att det finns folk som faktiskt använder sig av sådana idag, ha, ha, ha.

Lämna ett svar