Mat som medicin / Min historia / Recept- Frukost/Mellanmål / Självkärlek

Chiagröt 

Här kommer ytterligare en frukostfavorit! Jag har tidigare skrivit om Chiapudding och det här är typ samma sak, fast varm chiapudding men den här går fortare att göra. Jag har bjudit familjen på denna gröt och den har gått hem hos 75% av oss, vilket faktiskt är riktigt bra odds i vår familj, ha, ha, ha.  

Jag gillar att äta mer varm mat under höst och vinter så chiagröten har varit perfekt under den här tiden på året, likaså är ju vanlig klassisk gröt (har skrivit ett inlägg som heter “Pimpa gröten” som med är en favorit). Skrev ju i inlägget om Chiapudding alla hälsofördelar med chiafrön, har även haft ett inlägg om “Kanel och Kanel” samt om “Kollagen” så går inte in på djupet kring dem i detta inlägg (ni kan klicka på länkarna till inläggen om ni vill läsa mer om dem) utan vi går pang på rödbetan direkt på receptet: 

Chiagröt 

2 portioner 

  • 4 msk chiafrön 
  • 2 msk kollagen 
  • ½ tsk äkta kanel 
  • 1 krm kardemumma 
  • ½ krm salt 
  • 4 dl mjölk av valfri sort, jag brukar använda växtbaserad mjölk 
  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och sätt på rätt så hög värme. 
  1. Vispa runt med en spiralvisp eller en slev. 
  1. Låt sjuda 4–5 minuter tills vätskan bubblat in i chiapuddingen, då brukar det vara klart (typ som när man gör stuvade makaroner, eller vanlig gröt).  
  1. Toppa med valfria tillbehör på din chiagröt på liknande sätt som när man pimpar gröten eller sin chiapudding. Här på bilden till det här receptet så hade jag på granola, solrosfrön, pumpakärnor, jordnötssmör, ½ hackat äpple och havremjölk.  


Smaklig måltid!  

Kram/ Johanna