Andlighet / Boktips / Healing / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek

Hitta din övernaturliga kraft- del 1 

Jag tror att alla människor har en inre övernaturlig kraft, det kluriga hänger nog mest på att man ska hitta den?! Om man inte ens vet om att det finns en sådan kraft inom oss själva, ja, då söker man nog inte ens efter den? Sök så ska du finna heter ju ordspråket, men om man inte vet vad man ska söka efter så är det ju verkligen inte så lätt. Ha, ha, ha, livet i ett nötskal.  

Jag har ju i tidigare inlägg “Tänk dig frisk- del 1”, “Tänk dig frisk – del 2”,Bryt ovanan att vara dig själv – del 1” och Bryt ovanan att vara dig själv – del 2″ berättat om Joe Dispenza och hans arbete och den här boken “Hitta din övernaturliga kraft: Hur vanliga människor lyckas med det ovanliga” är ytterligare en läsvärd bok från samma geniala man.  

Jag älskar Joes förhållningssätt till kroppen, själen och energiarbete, det väcker en enorm nyfikenhet inom mig och får mig att öppna mitt sinne, tänka utanför boxen och tänka tankar som “tänk om…?!”.  

Det är ju tack vare det energiarbete jag själv varit med om som jag berättat i bloggen kopplat till healing och mina mediala upplevelser som jag lättare kan ta till mig den här typen av texter. Det skapar även en “vi-känsla” då man ibland kan känna sig lite ensam kring sina upplevelser… kan tänka mig att fler är med om mystiska saker, men man kanske håller dem för sig själv av rädsla för att folk ska tycka att man är knäpp, ha, ha, ha… jag har visst kommit över den spärren med råge. Jag känner tvärtom, om jag skulle dö idag och jag hållit mina upplevelser för mig själv så skulle min själ inte följt sitt “soul goal” och jag tror starkt på att man ska följa sin inre röst och den vägledning man får och detta är min väg i livet.  

Hur skulle det vara om fler människor hittar sin inneboende övernaturliga kraft? Tänk om fler skulle ställa in sig på frekvenser som finns bortom vår materiella värld? Att kunna förändra kemin i hjärnan och få kontakt med vårat medvetande, skapa en ny framtid och förändra vår grundläggande biologi för att möjliggöra en djupgående läkning där man kan läka både kroppen och sinnet.  

I den här boken får du bland annat verktyg för hur du kan frigöra dig själv från ditt förflutna genom att omprogrammera din kropp till ett nytt sinne. Hur du kan förändra din frekvens och omfamna nuet. Få lärdomar om hur tallkottkörteln kan få oss att inträda och uppleva mystiska saker. Hur vi kan förflytta vårt medvetande bortom det begränsande, förutsägbara, materialistiska världen in till kvantfältets oändliga möjligheter med mera.  

I boken så berättar Joe om den forskning han har gjort på deltagare som varit med på hans workshops. Att han har studerat deltagarnas hjärnor och de inre förändringar som skett under meditationerna som de haft under workshoppen. De har även studerat den förändring som meditationerna haft på deltagarnas hjärtfrekvens när de fokuserat på upphöjda känslor som tacksamhet, inspiration, glädje, godhet, uppskattning och medkänsla. Den typen av känslor skapar ett koherent hjärta och en koherent hjärna där vågorna samspelar med varandra. Det är tydligt hur tankar och känslor påverkar kroppens materia, och det är egentligen inte särskilt konstigt om vi mår dåligt/ blir sjuka av att befinna oss under en lång tid i en nedåtspiral av negativa tankar och känslor.  

Joe mätte att när hans elever uppnådde hjärtkoherens så skapade de ett mätbart energifält utanför kroppen, den frekvensen av energi kan påverka andra människor som är i omgivningen. Vi är omgivna av att osynligt fält av ljus och information som påverkar oss själva och andra.  

Jag gjorde själv ett litet experiment för ett tag sedan. Jag befann mig i en liten period där jag hade mycket jobbiga tankar, jag tyckte jobbet var jobbigare än normalt och det kändes tungt och jobbigt med renoveringen. Jag hade tankar om att jag kanske är klar med läraryrket och funderade mycket på vad jag skulle göra istället. Jag kände att jag kanske egentligen är en för känslig person att arbeta som lärare, man behöver kanske vara mer hårdhudad än vad jag är? Jag kände att andra hade så mycket mer energi för jobbet än vad jag hade och jag jämförde mig med dem och kände mig inte lika bra och så vidare. Det var som om mina tankar fastnat i en nedåtgående spiral och ångesten i bröstet satt som ett smäck. Jag hade trycket över bröstet på jobbet, när jag kom hem och när jag vaknade på morgonen. Jag visste att känslan i bröstet var grundat på mina negativa tankar.  

Jag bestämde mig där och då att jag måste bryta detta tankemönster och satte mig i bilen på väg till jobbet och började fokusera på tacksamhet varvat med att ge mig själv beröm. Under 40 minuter så rabblade jag allt möjligt som jag hade att vara tacksam över ihop med att ge mig beröm för allt jag gjort bra, både kopplat till hur jag är som person men även saker jag presterat.  

Vad tror ni hände?! Jo, när jag kom fram till jobbet så hade ångesten i bröstet försvunnit! Jag har fortsatt praktisera den här övningen och det har gjort att jag hittat tillbaka till mig själv och att jag återigen blivit ångestfri. Hurra!!! 

Jag tänker att det är såhär livet är, man hittar verktyg som fungerar, man hittar till sin hälsa och sina rutiner… men så någon stans på vägen så kan man tappa dem och hamna i en utmanande period i livet som gör att vi faller. Det är ok, att falla, men vi behöver fånga upp oss själva och komma tillbaka på banan igen.  

Det är det som jag känner är superbra med min instruktionsbok till min hälsa som består av rätt många olika kapitel just nu och det är att jag kan komma tillbaka till det som jag mår bäst av under de perioder jag tappar det. Jag tänker att det är mänskligt… att alla tappar det mellan varven.  

Jag tänker även på det Joe skriver om det energifält vi har runtomkring oss där det finns information i. Det ger ju även en förklaring kring mina upplevelser kring de healingbehandlingar jag varit med om i livet. Både det som jag själv upplevt men även när jag själv fått ta emot healing av andra och de kunnat läsa in mitt energifält. Det är ju rätt häftigt ändå det här med energier och hur det fungerar! Jag upplever att med den här boken så blir allt lite mer greppbart kring hur det fungerar… man känner sig inte lika knäpp heller utan rätt normal, ha, ha, ha.  

Anna 

I boken så berättar Joe om en kvinna vid namn Anna som var med om ett enormt stort trauma då hon en dag förlorade hennes man som hade tagit livet av sig genom att hoppa från en skyskrapa. Hon stod där kvar på jorden som änka och med deras två barn som då var 11 och 12 år gamla. Hennes värld rasade samman där och då och hon fick en enorm inre stress där hon befann sig i ett överlevnadsläge. Joe berättar rent fysiologiskt vad som hände i hennes kropp under den här perioden men jag går inte in på djupet här.  

Traumat spelade Anna upp för sitt inre som en film, dag efter dag vilket gjorde att hennes kropp reagerade med samma stressignaler gång på gång under en rätt lång period. Jag tänker att det är väl även en del i att bearbeta händelsen att den hamnar som i en loop i ens hjärna.  

Anna hamnade i en nedåtspiral med massa negativa och tunga tankar och känslor som djup sorg, ängslan, ensamhet, skuld, skam, förtvivlan, ilska, hat, maktlöshet, ensamhet, oro, svek, chock, skräck, utsatthet, isolering. De här känslorna gjorde att hon inte kom ut ur sitt lidande.  

Hon fick en ny identitet och blev för andra “personen som förlorat sin man” och mycket i hennes liv cirkulerade kring det.  

Hon behövde ta tjänstledigt från hennes arbete som psykoterapeut. Hennes man hade arbetat som en framgångsrik advokat. När han dog så kom det fram att han hade misskött deras privatekonomi så hon blev kvar att betala stora skulder som hon tidigare inte ens visste om att de hade, ihop med att hon inte hade de pengarna vilket med stressade henne något enormt.  

Nio månader efter att hennes man hade dött så vaknade hon en morgon av att hon var förlamad från midjan och nedåt. Hon fick hjälp av läkarvården och fick diagnosen “neurit” som är en inflammation i det perifera nervsystemet. Läkarna hittade inte någon strukturell orsak till hennes sjukdom så de landade i att den var autoimmun neurit där kroppen angriper sig själv.  

Anna fick starka mediciner vilket försvagade hennes immunsystem ytterligare så hon drabbades av en elakartad bakteriell inflammation som i sin tur gjorde att hon fick stora mängder antibiotika.  

Efter två månader på sjukhus så skrevs hon ut med rollator och kryckor, hon hade låg känsel i sitt vänstra ben och svårt att stå upp och gå ordentligt. Anna var ett mentalt, fysiskt och känslomässigt vrak, vilket man kan ha full förståelse för.  

Två år efter hennes mans död så blev hon dessutom diagnosticerad med klinisk depression och fick ta ännu fler läkemedel. Hon hade problem med stora humörsvängningar och grälade med folk i sin omgivning.  

Hon fick ännu fler fysiska åkommor med stora sår i slemhinnorna i munnen som sedan spred sig till matstrupen och fick då även den autoimmuna sjukdomen oral lichen planus. Hon fick mer kortison och medicin vilket ledde till att hennes salivproduktion slutade att funka. Hon kunde inte äta fast föda och tappade helt sin aptit. Hon hade kroppslig, kemisk och känslomässig stress samtidigt.  

Hon träffade en man som inte behandlade henne väl och hon fick fler fysiska åkommor i form av hudsjukdomar, matallergi, halsbränna och viktproblem. Hon kämpade på för barnens skull och försökte hålla ihop när hon var med dem. Hon orkade inte träffa andra människor utan isolerade sig så mycket hon kunde. Hon hade typ ingen livskraft eller energi kvar och började förstå hennes man och det val han gjorde när han tog livet av sig och hennes tankar började med gå i de banorna.  

När man inte trodde att det kunde bli värre för henne så blev det tyvärr så. Man hittade en tumör nära magmunnen och hon fick diagnosen strupcancer.  

Anna började med kemoterapi men på något sätt så var det som att Anna inte orkade mer, hon nådde sin botten och kände att hon behövde bryta ALLT. Hon slutade med alla sina mediciner förutom hennes antidepressiva och gick inte tillbaka till läkarna för att få någon mer behandling utan hon bara uteblev. 

Vid ett tillfälle blev hon liggandes på golvet och bad gud/universum och hjälp. Hon kände att hon behövde förändra sig själv och sitt liv. Hon fixade med att hyra ett litet hus åt henne och hennes barn och lämnade då mannen som inte behandlade henne väl. Hon insåg att hon behövde börja om från början.  

En månad senare så träffade Joe Anna på en av hans föreläsningar. Annas vän hade gett henne en sådan biljett. Anna hakade på Joes två-dagars workshop som var samma helg. Joe pratade som vanligt om hur våra tankar och känslor påverkar våra kroppar och våra liv. Han pratade om hur stresskemikalier kan orsaka sjukdom.  

Anna blev otroligt inspirerad och tänkte “Om jag skapade det liv som jag har nu, inklusive min förlamning, min depression, mitt försvagade immunsystem, mina slemhinnesår och till och med min cancer så kan jag kanske omskapa allting med samma hängivenhet?!”. Där och då bestämde sig Anna för att hela sig själv.  

Hon började med att meditera tvår gånger om dagen, vilket var en stor utmaning för henne då hon inte mådde fysiskt eller psykiskt bra och det då var lätt att tankarna stack iväg mot tunga tankar som cirkulerade för hennes inre.  

Husläkaren kom förbi hos Anna och han tyckte hon var naiv och dum och att hon skulle bara bli sämre för att så småningom dö.  

Hon fortsatte ändå sitt inre arbete samt gick på ytterligare fyra workshops det året som Joe hade.  

I meditationerna gick hon in i känslan av hur hennes framtid skulle vara och kännas, innan hon faktiskt hade upplevt den. Men hon tränade sin kropp att förhålla sig till hennes nya och friska framtid.  

Hon började känna ett stort inre skifte. Hon fokuserade på de upphöjda känslorna av kärlek, tacksamhet, glädje, inspiration, medkänsla, frihetskänsla vilket gjorde att hon inte vibrerade långt ner i den tunga spiralen utan hon tog sig upp i högre vibrationer.  

Hon förstod att om stresskemikalierna pumpats genom hennes kropp och aktiverat ohälsosamma gener så skulle hon med de nya, upphöjda känslorna kunna aktivera nya gener och på det sättet förändra sitt hälsotillstånd.  

Under ett års tid så förändrades tyvärr inte hennes hälsotillstånd särskilt mycket men hon fortsatte med hennes meditationspraktik.  

Hon visste ju att det hade tagit henne flera år att hamna i det hälsotillstånd hon befunnit sig i så hon tänkte att det skulle ta flera år att komma ur det tillståndet med. Efter första året började hon ändå lägga märke till att hon började må bättre känslomässigt och fysiskt. I meditationerna så gick hon in i sitt autonoma nervsystem och började programmera om det, på liknande sätt som Joe beskrev att han gjorde när han läkte sig själv (berättade om det här i inläggen “Tänk dig frisk”).  

Anna lärde sig även en särskild andningsteknik som Joe lär ut på hans kurser. Vid en fyra dagars workshop som hon befann sig i så lyckades hon under en meditation släppa allt och det var då som hennes själ svävade iväg bortom tid och rum och hon kände hur glädje och ljus spred sig i hennes kropp och hon kände en djup invärtes lättnad. Det var som att hon där och då visste att hon skulle bli helt frisk. Hon fick ny energi och ny livskraft och det var efter det hon slutade med hennes antidepressiva tabletter.  

Ett år och nio månader efter hennes cancerdiagnos och sex år efter hennes mans självmord så hade hon blivit helad från hennes sjukdomar och hennes cancer. Tumören i hennes matstrupe hade försvunnit. Slemhinnorna var helt läkta, dock hade hon fortfarande ingen salivproduktion.  

Genom att tänka, handla och känna annorlunda så hade Anna skapat sig ett nytt jag.  

Några månader senare var hon med på en till workshop och då slog det henne att om hon lyckats läka sig själv på det sätt hon gjort så borde hon kunna fixa igång hennes salivproduktion med?! Så hon la sitt fokus på det.  

Några månader senare på en annan workshop så kände hon droppar av saliv i munnen och det var starten att kicka igång den delen med i hennes kropp.  

Anna är idag enligt Joe en fullt frisk människa som fortfarande ägnar sig åt meditationer och hon har tränat sig själv att komma djupt ner i meditation och att hon då och då är med om mystiska upplevelser.  

Ja, då kan man ju fråga sig om detta är sant?! Tänk om det faktisk är det?! Inte för att jag är för delen att strunta i all läkarvård och köra på sitt egna race, men jag tänker på den delen kring hennes berättelse att hon blev sjuk utifrån hennes dåliga mående och hennes negativa spiral hon befann sig i. Tänk om våra tankar och de kemiska processer som startas i kroppen av negativt tänkande/negativa känslor kan ha den effekten på vår hälsa?! Det måste du väl ändå hålla med mig om att det är en intressant tanke?!  

Nu har jag ju inte kommit till då jag befann mig i livet kopplat hur jag läkte mina handeksem efter att jag kämpat med dem i mååånga år, men jag kan säga att det finns en likhet med Anna och med mig fast jag “bara” hade mina handeksem kring hur jag läkte dem. Då jag tänkte att om jag lyckades läka mina handeksem via den metoden… så kanske fler där ute kan läka deras åkommor med?! Vem vet?!  

Jag kan även relatera i hennes berättelse kopplat till att hon lättare kom ner djupt i sig själv under meditation eller healing, det var ju något som jag med lyckades med när jag låg där i badet eller som med mina upplevelser på mina löparrundor. Undra om Anna med var med om liknande mystiska upplevelser som jag själv varit med om?! De gick inte in djupare i det bara att det var något hon var med om. Men gissar att hon med besökt hennes inre universum och med svävat iväg bortom tid och rum?! När man som en blixt från klar himmel får till sig saker, samtidigt som hjärnan är hur klar och vaken som helst. När man helt plötsligt får till sig saker och fått en ny plan i hur man ska gå vidare eller en förklaring av varför saker är som de är. När man kommer i kontakt med sin själ och sitt medvetande. När man är med om det så är det nog bland det häftigaste man kan uppleva… och så kan man få till det hemma, utan att åka någonstans samt att det inte kostar någonting… bara lite tid… och en gnutta tålamod.  

I boken får man även ta del av Joes egna mystiska upplevelser som han varit med om under meditation, men tänker att dem kan du läsa om själv om du är nyfiken. Det är en tankeväckande bok som är väl värd att läsa.  

Fortsättning på boken kommer nästa vecka i bloggen, hoppas du vill haka på!  

Kram / Johanna