Andlighet / Boktips / Healing / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Självkärlek / Träning

Hitta din övernaturliga kraft – del 2

Idag kommer fortsättningen på mitt förra inlägg “Hitta din övernaturliga kraft – del 1”.

Nuet

Joe Dispenza skriver om vikten av att vara i nuet. Det är direkt inte första gången jag kan läsa om att det är viktigt, ha, ha, ha. Det känns snarare som ett följande rådande koncept inom många områden och jag har nämnt det på många ställen i bloggen.

Men det är svårt att vara i nuet, våra tankar är experter på att sväva iväg att tänka på saker som hände i dåtid och kring saker man grubblar på som kan hända i sin framtid.

Jag kan tycka att genom att skapa en viss atmosfär runtomkring mig så är det lättare att befinna sig i nuet. Typ som när jag tänder ljus, startar diffusern/ tänder rökelse / palo santo, sätter på en guidad meditation, eller lugnande instrumental musik ihop med att lägga sig i ett bad. Då är det som kroppen vet att nu är det lugnt och att jag med flera sinnen kan koppla av så jag lättare kommer in djupt i mig själv och befinner mig här och nu.

Man kan ju försöka leva i nuet, och vara här och nu ändå, med det blir på ett annat sätt än när man går djupt in i sig själv.

Även i den här boken så vill Joe att man reflekterar över sina vanor och beteenden. Om man gör på samma sätt idag som man gjorde igår så kan inte förändring ske. Man behöver bryta sina vanor för att skapa förändring så att idag och i morgon kan bli på något annat sätt och att man därigenom skapar en annan framtid för sig själv.

Vår energi

Joe visar olika energier på olika känslor. De känslor som vibrerar på högst energi är “lycka”, “frihet”, “kärlek”, “glädje”, “uppskattning” och “tacksamhet”. De lägsta känslorna på skalan som vibrerar på en superlåg energi är våra överlevnadskänslor som “lust”, “smärta”, “utsatthet”, “lidande”, “skam” och “skuld”.

Jag kommer senare in på bloggen på vilket enormt inre skifte det blev för mig när jag började arbeta med tacksamhetsövningar men jag kan redan nu instämma kring vikten av att faktiskt aktivt arbeta med de upphöjande känslorna då de är nyckeln till ett inre skifte och bättre hälsa.

Om vi fokuserar mycket på saker som hände i dåtid och saker som kommer/ skulle kunna hända i vår framtid så suger det mycket energi från oss. Det som ger oss mest energi är att vara här och nu, vilket inte alltid är så lätt.

En intressant grej var att Joe och hans team tog salivprov på deltagarna vid starten av en 4-dagars workshop samt i slutet. De mätte halten av IgA som är en proteinmarkör som visar hur starkt immunförsvaret är. När den aktiveras så jobbar kroppens förvarsystem för fullt. Man har sett att under stress så sänks IgA-nivån. Under workshopen så arbetade de mycket med de upphöjande känslorna och var därmed nyfikna på om det skulle förändra deltagarnas IgA-nivåer och stärka immunförsvaret?! Det häftiga var att deltagarnas genomsnittliga resultat blev en ökning på 49,5%. Man har sett att det räcker med att “bada” i de känslorna mellan 5-10 minuter om dagen så gör det skillnad för hälsan och kroppen. Därav återigen vikten av övningar där man tränar sin tacksamhet ihop med de andra upphöjande känslorna för att själv skapa ett inre skifte.

Dit du riktar din uppmärksamhet, dit flödar din energi

Vi är nog många som ofta är splittrade i sina tankar. Som har hjärnor som går på högvarv och som kastas mellan olika saker och tankar. Man tänker på jobbet, vad man ska laga till mat, att vi borde städa, umgås med vänner, ringa någon i sin omgivning, stress över pengar och om hur dyrt vissa saker kan tänkas att bli, måste vika tvätt, kanske stryka alla kläder som ligger i strykhögen, borde träna, ska bara kolla mobilen, läxläsning med barnen, borde tvätta bilen, rensa garderoben med mera, med mera.

Usch, man kan riktigt känna stressen när alla ovannämnda tankar kommer. Egentligen är kanske inte var och en av dem särskilt stressande utan tvärtom, kan vara mysiga att ta itu med… kanske inte stress över pengar… men även där kan man ju ta sig tid att se över sin ekonomi och göra en budget och en plan över sina pengar så känner man att man har större kontroll. Problemet över alla grejer kan ju vara att de liksom sköljer över oss. Här är det viktigt att man stannar upp, tar djupa andetag, grundar sig själv, kanske gör en lista och benar ut vad man ska rikta sin uppmärksamhet på och sedan släppa sakerna som inte ligger överst på sin checklista. Vi skapar ju själva en inre stress över saker som inte borde vara så stressfyllt. Vi känner oss som jagade djur och våra kroppar reagerar på samma sätt, även om det egentligen inte finns någon direkt fara. Om vi inte tar oss ur stressen så finns det ju risk att vi drabbas av långtidsstress som i sin tur kan göra oss sjuka.

Hjärnan blir inkoherent och då blir även du inkoherent. När hjärnan inte arbetar effektivt så arbetar inte du effektivt.

Om du riktar all din energi åt saker i din yttre värld i form av människor, föremål, saker, platser och tidpunkter så finns ingen energi kvar i din inre värld av tankar och känslor. Du ger bort din energi på massa saker i livet där du istället hade kunnat rikta om din energi. Det är här återigen meditation kommer in i bilden. När man mediterar så drar man energin bort från den yttre världen och in i den inre världen (vad jag kallar mitt inre universum). Där i meditationen så går du från att vara någon till ingen, du går från att ha din energi fäst mot något till ingenting, du går från att befinna dig någonstans till ingenstans samt att du förflyttar dig från en linjär tid till ingen tid.

När jag läser Joes förklaring så nickar jag ivrigt instämmande. När jag började utforska mitt inre universum så var ju precis detta som hände med mig, men jag hade inte den här förklaringen på det jag upplevde. Men det var verkligen som att jag kom så djupt in i mig själv, samtidigt som hjärnan var klarvaken och så alert. Jag blev observatör kring allt som hände inom mig och allt expanderade och det var verkligen som att jag lutade mig tillbaka och bara njöt av allt jag fick uppleva i min meditation. Tid och rum försvann och jag kunde komma tillbaka till kroppen utan att ha koll på hur länge jag varit borta? Det är alltid i badet jag upplever att komma så här djupt i min själv och oftast märker jag att vattnet blivit kallt när jag är tillbaka i mig själv.

Ta tillbaka din energi och kraft

Jag tror alla kan relatera till känslan när man tappat sin energi. Ofta har man ju tunga tankar ihop med att man har en låg energi i kroppen. Joe beskriver det som att man behöver förändra sina hjärnvågor. Man har olika typer av hjärnvågor vid olika känslor. Man kallar vågorna för betavågor som i sin tur kan ha låg, mellan och hög frekvens. När betavågorna är i hög frekvens så är överlevnadskänslorna inkopplade och det är när vi känner oss oroliga, rädda, upprörda, ilska, sorg, ängslan med mera.

Förutom betavågor så finns det andra våglängder med, till exempel alfafrekvensvågor. De kommer när du känner dig lugn, avslappnad, kreativ och intuitiv. Det vill säga när du inte tänker och analyserar utan mer när du dagdrömmer eller fantiserar.

Betavågorna riktar uppmärksamheten mot den yttre världen och alfavågorna mot din inre värld.

Ytterligare en våglängd är thetavågor som inträder när medvetandet fortfarande är vaket medans kroppen är på väg att somna. Det är i den här frekvensen man når när man kommer djupt in i meditation och det är vid detta stadium som jag blir observatör av mitt inre universum och magi kan ske. Jag älskar när man får vetenskapliga förklaringar kring mystiska upplevelser jag varit med om i livet.

Deltavågor är en annan våglängd och den når man i djup sömn. Joe berättar att de under hans studier på studenter på hans workshops har registrerat deltavågor hos djupt mediterade studenter. De har sovit djupt men de har inte drömt. Deras hjärnröntgenbilder har visat att deras hjärnor processar höga halter av “energiamplituder” och de har sedan berättat att de haft djupa mystiska upplevelser under de meditationerna.

Gammavågor kan man se när man går in i ett supermedvetet tillstånd. Man når den frekvensen när hjärnan blir upphetsad över någon stark inre händelse. Det som är häftigt är att den våglängden påminner i intensitet som betavågorna.

När man mediterar så ska man med andra ord försöka ta sig från de höga betavågorna ner i frekvens och du tar dig bortom din kropp, din miljö, och själva tiden… det är som att du försvinner iväg med en svävande känsla där allt expanderar… typ som självaste universum. När du riktar din energi bort från omvärlden så ger du all din energi till nuet vilket även gör att du får en sådan energiboost. Man brukar därmed jämföra meditation med sömn att man blir piggare efter att man mediterat till skillnad från när man har sovit. Problemet är att om man är väldigt trött, så somnar man när man mediterar även om man inte hade tänkt göra det, ha, ha, ha. Men tänker att då var det väl meningen att man skulle sova lite extra och det var det som kroppen behövde där och då.

Kvantvärlden

Jag har tidigare i bloggen nämnt kvantfältet och Joe beskriver det som det osynliga energifält vi har runt omkring oss. I fältet finns massvis med information/ en intelligens / ett medvetande som existerar bortom tid och rum. Det är ett oändligt fält fyllt av frekvenser och energier som kan ge oss oändliga möjligheter. Hemligheten in i kvantvärlden är att du inte kan träda in i den med din kropp utan du behöver lämna allt i den materiella världen och försvinna in djupt inom dig själv och vara här och nu. Bli observatör kring vad som sker i nuet inom dig själv. Jag minns när jag de första gångerna var mer om detta och det var sådana wow-upplevelser! Jag minns att jag var heeelt tagen av mina upplevelser så när jag kom upp från badet och hade mediterat eller gett healing till mig själv så var jag tvungen att prata av mig med Anders och berätta om allt jag varit med om i min lilla bubbla. Det kunde vara olika saker jag var med om varje gång, så det var med sådan enorm spänning jag satte mig i mitt lilla plastbadkar. Jag har nämnt det förr och kommer nämna det igen, men för min del så kommer jag djupast in i mig själv när jag badar och omsluts av vatten. Jag har aldrig lyckats komma lika djupt när jag sitter eller ligger i en säng. Jag tror att viktlösheten ihop med elementet vatten är nyckeln för mig att gå bortom kroppen och in i kvantvärlden.

Joe beskriver ju även detta med att våra hjärnvågor ändras när vi kommer i detta tillstånd och vi får mer koherent hjärna samt att kroppen då med blir koherent. När hjärnan blir välorganiserad så blir även du välorganiserad. När hjärnan arbetar effektivt så blir du med effektiv i ditt sätt att vara. Om man tänker känslan på hur hjärnvågor skulle kunna se ut när man är stressad så kan nog alla relatera till att de skulle kunna vara spretiga, taggiga och lite mer hysteriska. Och när man får se Joes bilder på en okoherent hjärna och dess hjärnvågor ser ut så stämmer den bilden klockrent in på det. Medans när man får ett lugn i hjärnan och får en koherent hjärna så är det även en harmoni i ens hjärnvågor.

När man känner sig stressad och har okoherenta hjärnvågor ihop med en ytlig andning och att man där och då stannar upp, fokuserar på andetaget. Man tar några djupa och långa andetag så känner man snabbt ett inre skifte och även ens hjärnvågor lugnar ner sig för stunden och blir mer koherenta. Detta är ju något man kan skapa själv! Tänk vilken skillnad det gör med några djupa andetag, tänk om man faktiskt till och med avsätter tid att ägna en längre stund åt detta. Man kan ju ta 10 minuter, 20, 30, 45? Ja, man kan ju avsätta den tiden man känner att man har. Oavsett hur mycket eller lite tid man har så tror jag ändå på vikten att investera den tiden i sig själv och att skapa ett inre skifte och bli helare som person. Det säger sig självt egentligen, att om kroppen ständigt befinner sig i en inre stress, hur kan kroppen då få möjlighet att läka sig själv och bli den bästa versionen av oss själva?

De koherenta hjärnvågorna är samspelta och mer kraftfulla och kan skicka samma meddelanden till kroppen. De blir lite som en kör med människor som sjunger en och samma sång, till skillnad från kaoset som skulle bli om kören sjöng olika sånger samtidigt, ha, ha, ha.

Frekvensen blir även långsammare i hjärnan och betavågorna går ner i frekvens till alfa- och sedan till thetavågor. När vi saktar ner så förflyttas även vårat medvetande från neocortex till mitthjärnan (det limbiska systemet) och där sammanlänkas det med det autonoma nervsystemet som har koll på alla saker i kroppen som sker automatiskt utan att vi behöver tänka på dem, det är den delen som håller oss vid liv. Den sköter matsmältningen, hormoner, kroppstemperatur, blodsockernivån, hjärtats slag, produktion av antikroppar som i sin tur bekämpar infektioner, reparerar skadade celler. När vi befinner oss i nuet och med en koherent hjärna så kan det autonoma nervsystemet arbeta med att hela sig själv, det vill säga lägga fokus på att läka kroppen.

Jag funderar även på om detta är ytterligare en förklaring till varför healingen jag snubblade in på läkte min PMDS och de hormonella besvär som jag tidigare hade?! Det känns ju rätt så rimligt att det skulle kunna vara så?! Jag funderar även på om fler stressrelaterade sjukdomar av alla de slag skulle kunna läkas med dessa metoder?!

Kombinera tydliga intentioner med upphöjda känslor

En annan viktig grej är att man behöver vara tydlig med vad man vill uppnå. Man kan inte vara luddig i sitt mål utan likt attraktionslagen så ska man känna det klart och tydligt för sitt inre vad man vill ha, hur det ska se ut och att det känns i kroppen som det redan har hänt. Det är med en av nycklarna, de upphöjda känslorna man skulle känna vid händelsen behöver man med känna in i hjärtat som att det händer just här och nu. Då sänder du ut den informationen till kvantfältet.

När man har känslor av kärlek, tacksamhet, glädje, inspiration så kan man ju känna de känslorna från hjärtat, hjärtat liksom sväller/ökar i kraft av de känslorna. Man kan se en kraftfull koppling mellan hjärtat och hjärnan och vi får en ökad energi i vårat energifält. Du blir som en magnet som drar till dig det som din energi sänder ut. Du kommer aktivera nya gener genom att du skickar signaler till dem via dina nya upphöjda känslor ihop med dina tydliga intentioner kring det du vill uppnå, att det liksom redan har inträffat. Du har då rent biologiskt iklätt dig din nya framtid.

Här kommer en övning/meditation i hur man kan göra detta:

 1. Tänk på en potentiell upplevelse du vill ha.
 2. Skriv ner en bokstav på ett papper som symboliserar det du vill uppnå.
 3. Rita två snirkliga streck runt bokstaven som symboliserar det elektromagnetiska energifält som vi omges av.
 4. Ge bokstaven nu en innebörd med saker du vill uppnå med din upplevelse och skriv ner minst fyra fraser av det du vill uppnå.

Det skulle kunna se ut så här:

Arbete – A

 • Jag vill arbeta mer hemifrån så att jag slipper lägga så mycket tid på att pendla till och från jobbet.
 • Jag vill tjäna lika mycket eller mer som jag gör idag.
 • Jag vill inspirera och lära människor hur de kan må bättre i kropp och själ.
 • Jag vill få in mer positiv energi i mitt arbete så jag inte är så trött när jag inte arbetar.
 • Jag vill kunna träna hemifrån under dagtid.

Nu ska man skriva ner de känslor man vill känna när den tänka möjligheten blir verklighet.

I mitt exempel så skulle jag kunna skriva:

 • Tacksam
 • Stolt
 • Glad
 • Fri
 • Lycklig
 • Stark
 • Energifylld

Nästa steg är att göra en meditation där man ska visualisera den potentiella upplevelsen ihop med känslorna kring upplevelsen. Joe har gjort en meditation som heter ”Att ta in Nya möjligheter – meditationen”. Joes meditationer brukar kunna vara att man ska fokusera på olika kroppsdelar samt rummet runt kroppsdelarna och göra någon form av kroppscanning. När man gör så då går man från mer okoherenta hjärnvågor till koherenta. Man ska efter man scannat av kroppen fokusera på bokstaven man skulle fokusera kring och ta in den framtida energin som man vill åstadkomma, då skickar man ut en ny elektromagnetisk signatur till kvantfältet. Det sista man ska göra är att välsigna sitt liv, sin kropp, sina utmaningar, sin själ, sitt förflutna, och välsigna sin framtid. Sista steget är att man ska komma tillbaka till sig själv och rummet man befinner i.

Meditationen är ingen man ska göra några få gånger, utan man behöver göra den rätt hängivet för att lättare attrahera in sin nya framtid.

Jag hittade meditationen på engelska och den kommer här:

Jag älskar verkligen den här boken så det kommer en fortsättning nästa vecka i bloggen med samma bok och tema.

Kram till er/ Johanna