Andlighet / Boktips / Chakrasystemet / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

Hitta din övernaturliga kraft – del 3 

Här kommer tredje delen i mina inlägg “Hitta din övernaturliga kraft- del 1” och “Hitta din övernaturliga kraft – del 2“.

I slutet av förra inlägget så delade jag med mig av en meditation av Joe Dispenza där man bland annat ska göra en kroppscanning. Han förklarar vidare att anledningen till att man ska göra det är för att dit man riktar sin uppmärksamhet mot dit flödar energin.  

Joe har samma syn som jag på våra chakran och tanken med kroppscanningen är att aktivera varje chakra/energihjul som vi har i kroppen. Jag har berättat om varje enskilt chakra samt beskrivit vad chakra är här om du vill läsa mer om dem?  

Han ger även en liknande förklaring kring om du får sexuella tankar så blir en kroppsdel aktiverat i vår kropp, ha, ha, ha. Ja, det är väl ingen hemlighet att vårt sakralchakra aktiveras just då. När de tankarna kickar igång så reagerar organ, vävnader, kemikalier, hormoner och nervbanor.  

Om man är hungrig och tänker på vad man ska äta så strömmar magsaften till ihop med en ökad salivproduktion och kroppen förbereder sig för en måltid.  

Om man får tankar kring att man är arg på någon och kanske ska skälla ut någon eller gräla med någon så utsöndras adrenalin före själva det aktiva grälet träder i kraft.  

Man känner ju saker som händer i olika delar av kroppen/ i olika chakran /i olika energicentra.  

När man via meditation saktar ner sina hjärnvågor och liksom går in i själva operativsystemet till var och en av dessa energicentrum så kan man själv skapa koherens/balans i sin kropp.  

Om du gör detta regelbundet så kan man känna påtagliga kroppsliga förändringar. Detta känns med som en faktor i att healingen läkte min PMDS och skapade inre harmoni hos mig. Det här mina vänner är en viktig del i min instruktionsbok för god hälsa! Det är även något som jag återkommer till när jag mellan varven “tappar det” och helt plötsligt själv känner att jag befinner mig i en nedåtspiral i livet.

Joe skriver att hans studenter har helat sig själva från massvis med olika fysiska och psykiska åkommor. Han ger exempel på saker studenterna har läkt och det har varit kroniska urinvägsinfektioner, prostataproblem, impotens, divertikulit, Crohns sjukdom, matallergier, överkänslighet mot gluten, äggstockstumörer, höga leverenzymvärden, gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), hjärtklappning, astma, lungsjukdomar, ryggproblem, sköldkörtelsjukdomar, strupcancer, nacksmärtor, kronisk migrän, huvudvärk, hjärntumörer med mera.  

Jag älskar sådana här berättelser! Jag tror verkligen att vi människor har en stark inneboende kraft och att vi själva har förmågan att läka rätt många åkommor som vi kan drabbas av. Jag är självklart för vården med och att man ska söka hjälp om man har bekymmer med kropp och psyke. Men varför måste det ena utesluta det andra?! Jag tror på holistisk hälsa där man arbetar både med kroppen och själen för att kunna läka sig fullt ut. Jag tror inte på konceptet att man ska lämna över sin kropp helt och fullt till läkarna och låta de göra hela jobbet utan jag tror att de kan göra en del, men den andra delen är upp till var och en av oss.  

Joe skriver om olika energicentrum och vad de representerar och det är liknande information som jag skrivit om alla våra chakran. Han pratar också om hur energier kan fasta i kroppen och på så sätt hindra att energin flödar fritt. Det är våra instängda emotioner som gör att vi får sådana energiblockeringar i kroppen. Även det har jag skrivit om en hel del i bloggen, bland annat här i inlägget “Emotionskoden”. Det är för övrigt en av mina lifehacks när jag känner att känslan inombords inte är särskilt härlig, då finns det ofta någon instängd emotion som trycker till och känns som en tagg i kroppen. Det kan vara emotioner stort som smått. Det behöver inte ha hänt något livsomvälvande för att ha en instängd emotion, men när man börjar det jobbet då brukar det vara rätt stora blockeringar som man börjar med. Efter ett tag så har man betat av dem en efter en och sedan när man gör arbetet då brukar det inte vara massa gammal skit man ska läka utan de delarna är redan läkta. Vid det stadiet så fångar man mer upp det som hänt här och nu och inom den senaste tiden. En superbra metod för att läka sig själv och känna sig hel in i både kropp och själ. Älskar verkligen den metoden!!!

Jisses, vad jag svävar iväg, ha, ha, ha. Tillbaka till Joe och hans bok:

När vi befinner oss i ett överlevnadsläge då minskar även vår aura i kraft och styrka. Nästan så man tänker sig en glödlampa som lyser svagare och mindre kraftfull. Kroppen hamnar då i ett försvagat läge och utsätts lättare för diverse olika sjukdomar.  

I boken beskriver Joe två fall av organdonationer. En 47-årig kvinna fick en hjärt- och lungtransplantation av organ som kom från en 18-årig kille som hade omkommit via en motorcykelolycka. Efter transplantationen så började hon få begär av chicken nuggets, pommes, öl, paprika och Snickers och detta var saker som hon aldrig tidigare hade tyckt om. Hon spårade donatorns familj och fick reda på att de sakerna var donatorns favoritmat.  

Vid ett annat fall så var det en 8-årig flicka som fick en 10-årigs flickas hjärta. Flickan med sitt nya hjärta började drömma intensiva mardrömmar om hur hon blev mördad. Flickan hade blivit mördad och man hade inte funnit mördaren. Den 8-åriga flickans mamma kände att de här drömmarna hennes dotter hade kändes så verkliga så hon uppsökte en psykiater. De gick vidare med ärendet och kontaktade polisen. Flickan kunde berätta om mordet. Hon berättade om tid, plats, vapnet, mördarens utseende och de kläder som mördaren hade burit. Det hela slutade med att mördaren greps, häktades och fälldes för mordet.  

Jag vet ju inte om de här historierna är sanna, men tänk om?! Tänk om det är så som Joe skriver att varje organ omges av ett eget energifält som i sin tur innehåller information?! Då har man ju ytterligare en pusselbit kring varför han har den typen av kroppscannande meditationer som han har.  

Jag tänker med på våra chakran och den informationen jag kan få till mig från olika chakran när jag gör healingbehandlingar (på mig själv och på andra). Jag tror att all den här typen av energiarbete hänger samman och att det blir som ett holistiskt synsätt att se på människokroppen. (Jag har berättat om olika healingbehandlingar under kategorin “Reiki” som jag även länkar här). Men även om kroppens hemliga språk, att det kan finnas en koppling till var i kroppen man har bekymmer ihop med själsliga sår.

Anpassa kroppen till ett nytt medvetande 

En metod som Joe med använder sig mycket av i hans praktik och med hans elever är en andningsmetod som man använder sig av innan man mediterar. Han menar på att andningen är en av nycklarna till att hitta din övernaturliga kraft, jag har själv skrivit en del om andningen då jag med tror att lära känna vårt andetag och ta kommandot över det med är en av de viktigaste nycklarna vi kan ta till för vårt mående och hälsa.  

Han går även in på vilket sätt energi lagras i kroppen och vilken typ av tankar och känslor som lagras i vilken del i kroppen. Hans beskrivning är väldigt lik min som jag tidigare tagit upp i bloggen. Hur olika chakran är sammanlänkade med olika tankar, känslor och organ i kroppen. Han skriver inte chakra utan han benämner dem med energicentra, men det är ju samma sak, kärt barn har många namn sägs det ju. Joe beskriver väldigt i detalj vad som händer i hjärnan, vilka signalsubstanser som sätts igång och hur informationen går vidare i kroppen och var energin “landar” för någonstans, vilket energicentra som blir påverkat av att tänka och känna på just det sättet. Men jag tänker att jag inte går in så på djupet här, utan mitt tips är ju att läsa boken!  

Om man tänker sig hela raden av chakran så går de ju som i en mittlinje i kroppen och Joes andningsmetod går ut att skapa energi i denna kanal med andningens hjälp. Kanalen som man arbetar igenom är ju det centrala nervsystemet som har en koppling upp till hjärnan och ner till tarmarna.  

För att skapa den här energin så börjar man med att aktivera sina muskler i mellangården, ni vet de där knipmusklerna man kan jobba med (särskilt efter en vaginal förlossning, ha, ha, ha… men går inte in mer på det här), eller musklerna man använder vid samlag eller toalettbesök. Fortsätt sedan att aktivera dina nedre bukmuskler som sitter nedanför magen. (Nu är vi i de tre lägre chakran och arbetar, rot/bas-sacral- och solar plexus chakrat). Samtidigt som du tar djupa andetag. Man ska visualisera att man pumpar igång spinalvätskan som finns i ryggmärgen och att man pumpar den uppåt i kroppen med hjälp av att man aktiverar musklerna stegvis i kroppen och upp till hjässan. Tänk på att mot den punkt man riktar uppmärksamheten, dit flödar energin.  

Så man spänner och släpper musklerna ihop med att man tar djupa andetag. Man går från sina lägre chakran (mellangården), vidare till bukmusklerna, de övre bukmusklerna, följer andetaget längs med ryggraden och genom bröstet, strupen, hjärnan och upp till hjässan.  

När du kommer upp till hjässan då ska du hålla andan samtidigt som du håller musklerna spända. Då ökar man trycket av vätskan hela vägen upp till hjärnan.  

Nästa steg är att vända energin och ta sig succesivt (på liknande sätt) ner igen genom alla energicentra för att sedan börja om från början. Man skapar som en inre våg som tar sig upp och ner, ner och upp, påminner om en hiss.  

Man börjar då även arbeta med det sympatiska nervsystemet som i sin tur börjar förenas med det parasympatiska nervsystemet.  

I Joes tester så har man sett att hans studenter som utfört den här andningsövningen innan meditation har kommit upp i högbetahjärnvågor på väg mot gammafrekvensen som är en otroligt hög frekvens. Då har man en stor fokus mot den inre världen och man har gått djupt inom sig själv och släppt den yttre världen (skrev om hjärnvågorna i förra inlägget).  

Joe har även sett att hjärnkoherensen förbättrats avsevärt av denna metod. Ibland funderar jag på om det är liknande andning jag får till på mina löprundor? Om det är en pusselbit i att jag ibland är med om mediala upplevelser när jag är ute och springer? Jag vet faktiskt inte, men andningen går ju som en hiss med djupa andetag ner i magen och ut genom munnen. Man blir ju påverkad i hjärnan med när man får upp pulsen och blir andfådd… så vem vet, kanske det är en faktor i det hela? 

 Jag har hittat ett gäng olika videor där hans andningsmetod används och även förklaras. Kanske någon av dem som tilltalar dig?

Ta dig till upphöjda känslor 

Efter man har gjort andningsövningen så är det dags för nästa del och det är att fokusera på högfrekventa känslor. Kroppen märker inte skillnad på om en känsla är framkallad av en upplevelse från den yttre miljön eller om den är skapad inombords av dig själv. Jag vet att jag även läst och hört detta från Anders Hansen och hans arbete “Hjärnstark”. Högfrekventa känslor har ju en snabbare frekvens än negativa och låga känslor. Den energiskillnad som det finns mellan tunga, negativa känslor kontra positiva och lätta känslor tror jag alla kan relatera till?! Jag har nämnt det tidigare i bloggen och kommer nämna det igen. Vi kan med andra ord ändra vår frekvens genom att själva ändra vår energi och vibration. Den nya energin kan då bära med sig ny information, ett nytt medvetande, nya intentioner och nya tankar.  

Ju snabbare energi man har desto mindre känner man sig som materia, man skapar ett mer koherent energifält runt sig och man rör sig längre bort från sjukdom och närmare hälsa och välmående.  

När jag tar del av sådan här text så nickar jag instämmande. Återigen känns det som jag får fler pusselbitar kring hur Reiki och healingen kunde läka min PMDS och hormonella besvär och skapa en inre frid. Även senare när jag läkte mina handeksem så skedde ett inre skifte, men det kommer jag berätta om senare i bloggen. Jag vet att när jag fick in healingen och började må så bra i mig själv så kände jag mig som en glödlampa som kunde lysa upp ett helt rum, som att jag gick runt i ett ljust energifält och spred mycket positiv energi runtomkring mig. Sedan är ju tyvärr inte livet alltid så, att man svävar runt där i sitt lyckomoln och lever lycklig i ljuset alla sina dagar, ha, ha, ha. Nä, livet går upp och ner, ner och upp och det är nog med något som jag ändå känner är ok att det får göra så. Jag har tillit till att saker kommer bli bättre när livet är utmanande och om man lyckats tända sin lampa en gång, ja, då har man förmågan att göra det igen, och igen, och igen. Det kan jag gilla med min instruktionsbok i livet, att ta till och falla tillbaka på metoder som funkar för mig när jag tappar fotfästet eller hamnar lite offroad på min livsväg. Jag ser inte det som ett misslyckande när man hamnar snett, utan som lärdomar i livet. Tänk så mycket vi kan lära under vår tid på jorden!  

Okey, tillbaka till boken! Ha, ha, ha, vad jag svävar iväg ibland. Men Joes metoder i andningsteknik och meditationsteknik är en av pusselbitarna jag faller tillbaka till och praktiserar i mitt liv. Jag gillar hans sätt att se på hur kroppen och själen hänger ihop och hans synsätt förklarar även mycket av de upplevelser jag är med om och tidigare har upplevt. Jag är ju en sökare och gillar när jag får svar på olika frågor jag har.  

I boken visar Joe bilder på deltages hjärnvågor där de går från kaos innan meditation till att bli koherenta och samspelta efter meditation. Jag tänker lite på om detta skulle kunnat relatera till Anders upplevelse på Englagård? När han testade meditation för första gången (skrev om det här). Han upplevde ju känslan efteråt var samma som när han tagit en öl, ha, ha, ha. Jag kan ändå relatera till den känslan så jag fattar vad han menar! Meditation gör att det sköljer som en våg genom hjärnan som lugnar ner den (samt lugnar ner hela kroppen och ens system), och man ser saker mycket klarare efter man mediterat. Det är ju även i detta stadium jag upplever att jag kan få till mig saker/vägledande tankar. Jag tänker på alla människor som aldrig upplever detta, som går runt och bara är uppe i sitt huvud utan att connecta inåt och möta själen. Det är en av mina drivkrafter att skriva bloggen, att få människor att utforska sina inre universum och kanske tänka lite utanför boxen kring hur saker kanske hänger samman. Det är ju hur spännande som helst när man utforskar sitt inre ihop med att utforska kroppen vi har. Vad just våra kroppar och själar mår bra av.  

På Englagård gjorde Anders och jag var sin auraläsning, berättade om den här. Joe tar med upp om liknande analyser och obalanser i chakran i hans bok ihop med att hans metoder balanserar chakran.  

Jag har tidigare med skrivit om chakrabalansering och det finns ju olika metoder att balanser sina chakran. Jag gör oftast det när jag är ute och springer, men det händer även att jag gör det när jag gör healing på mig själv eller när jag mediterar.  

En annan grej jag kommer att tänka på när jag läser Joes ord om det centrala nervsystemet och kopplingen som finns mellan hjärnan och ner i våra tarmar är det jag tidigare skrivit om tarmhälsans påverkan. Hur uppsättningen av tarmbakterier påverkar vårat mående på massvis med olika sätt i kroppen. Det är som att det finns en röd tråd kopplat med matens påverkan på vår hälsa ihop med hur våra tankar/känslor påverkar hur vi mår. Det är olika aspekter av vår hälsa men de knyter ihop påsen tillsammans och utgör en helhet.  

I boken tar Joe upp om ett gäng fall och hur de har läkt sig själva med hjälp av Joes metoder. En kvinna hade rygg- och bensmärta efter en trafikolycka, en man var elöverkänslig, en annan kvinna hade problem med eksem och man fick en berättelse kring alla de här tre personerna och hur de lyckades bli fria från deras kroppsliga problem och självläka. Jag vet ju inte om det är sant, men jag älskar tanken “tänk om”, vad häftigt om det kan funka på detta sätt att läka sin kropp. Tänk om Joes sätt kan vara en av metoderna att bli hel i sig själv. När jag själv läste boken så hade jag ju med eksem som jag kämpade med och jag sökte efter svar kring hur jag skulle kunna bli av med skiten. Jag blev faktiskt riktigt inspirerad av “eksemkvinnans” berättelse och tänkte “Kan hon, så kan jag”.  

Fortsättning följer i nästa inlägg som även är sista delen från den här fantastiska boken! Hoppas ni vill haka på där med!

Dagens låt blir “Fighter” med Christina Aguilera, ja, ibland känns det som man måste kriga sig fram bitvis i livet, jag tror alla har en inre fighter, även om man ibland tappar den.

Kram på er/ Johanna