Andlighet / Boktips / Chakrasystemet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Hitta din övernaturliga kraft- del 4

 Här kommer fjärde och sista delen i mina inlägg “Hitta din övernaturliga kraft- del 1“, “Hitta din övernaturliga kraft – del 2” och “Hitta din övernaturliga kraft- del 3″.

Hjärtintelligens 

Hjärtat har ju under en lång tid varit symbol för kärlek, hälsa, intuition, vägledning och för en inre visdom. Jag vet inte hur ofta jag tar mig för hjärtat när jag talar eller när jag lyssnar på någon som talar och det går rätt in i hjärtat. Joe menar på att hjärtat har en egen intelligens, att hjärtat är själens centrum. Det förhållningssättet har jag skrivit om vid flera tillfällen i bloggen och det är ett förhållningsätt som jag verkligen tror på.  

Hjärtat som organ är så mycket mer än en pump som pumpar runt allt blod i kroppen. Hjärtat påverkas av våra känslor och jag tror att fler än jag kan relatera till känslan när man fylls av en enorm glädje, tacksamhet, kärlek, medkänsla med mera hur man liksom fylls av en härlig känsla från hjärtat och hur det liksom bubblar ut i hela kroppen. När vi uppnår det så kallas det tillståndet hjärtkoherens. Vi kan ju skapa detta själva, oavsett hur vår yttre miljö ser ut, men det kräver kunskap, övning och att man faktiskt tillämpar metoden. För att göra detta så behöver man en koherent hjärna (som man får om man har en tydlig intention med det man gör) samt ett koherent hjärta (som man får med upphöjda känslor). När detta uppstår så har man som en direktlinje till sitt undermedvetna. Jag har även läst att man kan ta till ett meditationsljud (finns på Sportify och Youtube) på 0,1 Hertz, det ska tydligen vara ljudvågor som synkroniserar hjärt- och hjärnfrekvensen och ska vara en helande frekvens?! Om du inte har testat det så kan jag varmt rekommendera det!  

Motsatsen till koherens är inkoherens. Om vi har ett inkoherent hjärta så känner vi oss ofta ur balans, irriterade, ängsliga, stressade och ofokuserade. Kroppen är ju då i ett överlevnadsläge och vi befinner oss då utifrån ett djurperspektiv som på en savann där vi känner oss som ett stressat och oroligt djur som antingen behöver fly, springa iväg eller slåss och ta till en kamp. Det är ofta jag numera tar in den liknelsen när jag drabbas av ett inkoherent mående. Jag kan se mig på en savann där jag ibland behöver försvara mig själv eller min familj i någon form av kamp. Det är ju aldrig en fysisk kamp, men man strider ju med sina ord och uttryck. Ibland känns det mer som jag springer och flyr och känner mig jagad. Det är som jag börjar se “djuret” inom mig och hur det mår och reagerar på olika situationer. Det är rätt intressant när man ser sig själv på det sättet, man får lite fågelperspektiv på sitt mående när man gör så.  

Kommunikation mellan hjärtat och hjärnan 

Hjärtat börjar ju slå när ett foster är ungefär tre veckor gammal, det slår ju innan ens hjärnan är bildad. Aktiviteten i hjärnan drar igång när fostret är mellan 5-6 veckor gammal, Joe menar på att hjärtat har som en egen hjärna som styr kroppen. Hjärtat har ett eget nervsystem som fungerar oberoende av hjärnan. Hjärtat är kopplat till det autonoma nervsystemet. Varje förändring som sker i det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet påverkar hur hjärtat jobbar. Så varje känsla vi känner påverkar hjärtats rytm eftersom känslan kommunicerar direkt via det centrala nervsystemet. Hjärtat, det limbiska systemet och det autonoma nervsystemet står väldigt nära varandra och en obalans eller balans i något av dem påverkar varandra. Så att träna sig i att arbeta med upphöjda känslor så aktiverar vi en koherent känsla som sänder ut signaler till hela kroppen. Tänk att faktiskt ta sig lite tid varje dag att aktivera detta, det är ju faktiskt något som man kan påverka själv…vad man lägger sin tid på. Jag älskar att arbeta med personlig utveckling och den här biten är så himla häftig! För länge sedan i bloggen berättade jag om “Tidsjakten”, verkligen ett klockrent verktyg om man ska scanna av vad man lägger sin tid på, även ett verktyg som jag använder mig i skolan när jag arbetar med personlig utveckling med mina elever.

I boken så tar Joe upp att det är viktigt att leva hjärtcentrerad vilket innebär att man behöver känna det man tänker. Om jag tänker att jag är orädd, men faktiskt känner rädsla i kroppen så kommer man aldrig förbi hjärnstammen och det blir som en falsk tanke. Man behöver fyllas av känslan av det man tänker. Man skapar då både hjärt- och hjärnkoherens. Jag har nämnt attraktionslagen ett gäng gånger tidigare och kommer skriva om den igen, men det är ju lite samma grej som Joe med tar upp.  

Att träna mig i att programmera om min hjärna har blivit en grej i min instruktionsbok för en bättre hälsa. Joe beskriver i boken om musikens påverkan och att man kan ta hjälp av den för att skapa ett inre skifte. Själv så äääälskar jag musik och det kommer komma ett eget inlägg framåt om musikens påverkan på vår hälsa. Det finns helt klart en tanke kring att jag vid varje inlägg länkar en ny låt, drömmen är det när det även finns en musikvideo till låten då man kan uppleva låten med fler sinnen. Jag vet inte hur många som faktiskt klickar in och kikar på dem? Men jag tänker att de ligger där och vibrerar någon form av energi, om man lockas att titta på videon så finns det nog en mening med det. Så jag kommer köra på med mitt musiktema så länge jag känner att det är en väg jag ska gå.  

Joe skriver även om lite olika affirmationer, och även det har jag ju varit inne på tidigare i bloggen, bland annat här.  

Exempel på affirmationen som Joe tar upp är: 

Min kropp helas varje dag. 

Jag känner mig djupt älskad varje dag. 

Synkroniciteter inträffar löpande i mitt liv. 

Mitt immunförsvar blir starkare för varje dag. 

Jag lever mitt liv med mod.  

Jag är alltid medveten om min inneboende och omgivande kraft.  

Jag anammar det okända.  

Jag tror på mig själv.  

Meditation 

Man kan meditera på olika sätt, man kan exempelvis sitta, ligga, stå eller gå. Man behöver nog mest bara hitta sin meditationsgrej. Min bästa grej är att meditera i badet, men när jag är ute och går eller springer så blir det med en form av meditation, även om det blir på ett annat sätt. När jag blundar så kommer jag djupt in i mig själv på ett sätt som jag inte kommer när jag behöver ha ögonen öppna.  

I boken så ger Joe mer förslag och beskriver olika meditationsmetoder.  

Han beskriver även hur man arbetar med sig själv för att ta sig från sinnesvärlden till världen bortom sinnena och ta sig bortom kroppen. Hans beskrivning på att ta sig bortom “jaget”, kroppen, vår omgivning låter väldigt lik mina upplevelser som jag beskrivet när jag utforskat mitt “inre universum”. När jag försvinner djupt in i mig själv så tappar jag tid och rum och kroppen finns inte i mitt fokus utan all fokus är att uppleva mitt inre universum med min själ. Det är så roligt när man läser Joes beskrivning så är kan jag verkligen relatera till det och det ger mig en “aha-upplevelse” kring många av mina upplevelser. Han är verkligen duktig på att ge klarhet i det som annars känns flummigt och han berättar så begripligt i boken vad som händer i kroppen så det som inte har känts så logiskt gör faktiskt det. Det är även skönt att få ta del av andra människors berättelser om deras mystiska upplevelser, då känner jag mig själv inte riktigt som en så udda fågel, ha, ha, ha.  

Andra dimensioner 

Ibland har jag upplevt händelser som känns som att det är energi från en annan dimension, typ som “solen”, “ljusfenomenet” eller som nu sist de här “figurerna” som jag såg och fortfarande ser med jämna mellanrum. De poppar upp var och varannan dag, så himla märkligt! De har kommit i mitt klassrum när jag hållit lektion, när jag suttit på möte, på Miras släktkalas, i personalrummet på jobbet med mera. Så nä, nu har jag släppt tankarna på om det skulle kunna vara någon form av väderfenomen, ha, ha, ha. Jag skickade förresten en fråga till SMHI efter att jag sett figurerna vid de första tillfällen, men de hade aldrig hört talas om något sådant väderfenomen, ha, ha, ha. Det närmaste jag kan beskriva figurerna jag ser och har runtomkring mig är att de påminner om snökristaller, men de är stora som pingisbollar… fast alla är inte runda utan vissa är avlånga. Senast igår hade jag dem med mig på min löparrunda, hur mysigt som helst, ha, ha, ha. Sååå märkligt ändå! Fattar nada!

För någon vecka sedan så berättade Mira att hon såg glitter runtomkring sig och vi pratade om att det kan ju bli så om man blir yr, typ som när man reser sig upp väldigt fort så kan det ju börja glittra runtomkring en. Men jag upplever även glitter runtomkring mig när jag ska göra healingbehandling på någon person, då är glittret med mig från när jag går upp på morgonen och så är det där till en stund efter jag gjort healingbehandlingen. Glittret kan även vara där andra dagar/stunder/tillfällen med och då tänker jag att det är “energierna” som finns runtomkring oss som jag ser.

Mira berättade då att hon ser färgade moln runtomkring sig och har gjort det hela livet… då är hon ändå 10 år och det är först nu hon berättar om det. Hon har tidigare trott att molnen är något som alla ser så hon har inte gjort någon grej av det, ha, ha, ha *knasfia* (jag frågade om jag fick berätta om molnen här, och det fick jag, hon känner stolthet över att få se sina moln runtomkring henne och det ska hon göra! Vilken grej!). Men nu börjar hon förstå att det bara är hon som ser molnen. Hon beskrev det som att det är tre olika moln, ett stort som är grönt, ett mindre som är blått och ett litet som är rosa. De kommer upp lite då och då, både när hon är inne och ute, med folk och när hon är själv. Ibland är de stilla, ibland är de ihop, ibland är det bara ett moln, ibland svävar de runt. För någon dag sedan berättade hon att det gröna molnet kom fram framför tv:n och att det bildade bokstaven E. Hon fattade ingenting vad det betydde?! Jag sa att hon får utforska molnen så får vi se i framtiden vad som händer? Hon känner inget obehag eller att de stör, de bara finns där runtomkring henne. Hur spännande är inte det?! Jag tänker att det kanske är typ samma form av energi som “figurerna” som jag ser?! Undra hur många det är som upplever liknande grejer?! Jag har väldigt många omkring mig, vänner, bekanta, kollegor, familj med mera som upplever olika ting. För mig börjar energierna kännas självklara, det handlar inte längre om jag tror eller inte tror… jag känner att jag vet! Med alla mina upplevelser i bagaget som jag berättat om i bloggen, men även det som jag framåt i bloggen kommer berätta om så tror jag att ni kommer förstå mig lite bättre, kanske ni med kommer få fler pusselbitar kring hur saker hänger ihop?!

Om det är någon mer där ute som upplever det vi upplever eller har erfarenhet av något liknande så får ni gärna skriva till mig och berätta!

Ha, ha, ha, vad jag svävar iväg! Tillbaka till boken:

Joe skriver att när man befinner sig i nuet, bort från den materiella världen så kan man bli medveten om olika frekvenser som bär på information, frekvenserna ger tillgång till olika okända dimensioner. Om man befinner sig i världen ovanför sinnena och brer ut sitt medvetande ut i det stora fältet så kan man uppleva många olika dimensionella verkligheter, jag tänker att andevärlden är en av de dimensionerna. Jag har skrivit om andevärlden innan och att jag upplever att den vibrerar på en lägre energi än typ “änglaenergier”. Den känslan jag har ger även en förklaring utifrån Joes synsätt på dimensioner. 

Jag tänker även på energier som vi människor sänder ut, vi vibrerar ju med på en viss frekvens och vårat mående påverkar ju hur hög eller låg frekvens vi vibrerar på. Som högkänslig så är ju detta något som jag känner av väldigt mycket och även det är ju något som jag skrivit en hel del om i bloggen och mina upplevelser med att känna in andra människors mående och deras energier.  

Ju högre frekvens vi befinner oss i desto mer energi får vi. När vi får mer energi så får vi lättare till oss bättre information och vi kan då få ett kraftfullare medvetande och vi kan i sin tur ha lättare att påverka materia. Vi kan lättare attrahera in positiv energi i våra liv.  

Tallkottkörteln 

Joe skriver en hel del om tallkottkörteln och hur den aktiveras och utsöndrar ämnen när man går djupt in i sig själv. Det verkar som det finns en koppling med tredje ögat och mystiska saker vi kan uppleva där med vår tallkottkörtel. Väldigt intressant!  

När man gör Joes andningsteknik där man likt en hiss tar andetaget från våra lägre chakran upp till hjärnan så är det upp till tallkottkörteln i hjärnan som är slutstationen av “hissen” innan den vänder och går ner igen. I förra inlägget gav jag några olika filmer på hur den andningstekniken går till.

Men jag går inte in djupare på det här utan återigen- läs gärna boken! Här hittade jag filmer där den första så beskriver Joe tallkottkörteln och den andra är en meditation om hur man kan aktivera sin tallkottkörtel.

I boken så tar Joe upp om olika människors helanden och deras upplevelse. Det var en kvinna som var med på en av hans workshops som hade drabbats av en hjärntumör, hon led av svår huvudvärk och den hade börjat påverka hennes hörsel så hon hörde dåligt samt var ständigt yr och mådde illa, även synen hade börjat påverkas av tumören.  

När hon gjorde meditationen där man skulle välsigna sina energicentra så var det som något släppte i örat på henne och det började kännas mycket bättre. När de senare gjorde en tallkottkörtelmeditation så var hon med om något superhäftigt. Det kom som en ljusblixt med vitt ljus som fyllde hela hennes vänstra sida av huvudet. Hon såg ett blåvitt sken tränga in i hennes öra. Det var den mest gudomliga och härliga känsla som hon någonsin upplevt så hon gav sig hän och “kapitulerade” över upplevelsen.  

Efter händelsen så kunde hon höra bättre än vad hon gjort de senaste åren, hon kände hur energi strömmade i hennes vänstra sida i kroppen, på ett sätt som gjorde att den sidan fick liv igen.  

Joe berättade om ytterligare en kvinna som fått uppleva det här vita, starka ljuset under meditation. 

Jag tänker genast tillbaka på min upplevelse under meditationen på Englagård som jag berättade om här, när jag upplevde ett enormt vitt ljussken, som var som strålkastare i rummet…. det känns ju som liknande energi?!  

Jag tänker även på min healingbehandling på en person i min närhet när jag såg ett blått moln lämna knät och sväva iväg medans ett rött moln av värme gick ner i knät och gav det energi. Berättade om den händelsen här. Det känns med som en liknande upplevelse, när den här kvinnan såg ett blåvitt sken som kom utifrån och in. Jag tänker även på Miras olika moln som hon ser runtomkring sig, det måste ju med vara den här typen av energi?!

Jag tror att många barn är öppna och kan uppleva olika saker, men om vi vuxna trycker ner deras upplevelser som att det bara är “hittepå” så tror jag att barnen kan “stänga ner” sina förmågor ihop med att de kanske inte tror på sig själva och det de upplever. Jag älskar att vara en “öppen” mamma och jag tror att det finns en plan med att mina barn har valt just mig som deras mamma… ihop med att jag har massvis att lära mig av dem.

Ni anar inte hur mycket jag ÄLSKAR när jag snubblar in på andra människors berättelser som är lika knasiga som mina. Man känner sig inte lika knäpp när man hör andra berätta om liknande upplevelser som jag varit med om.  

Jag hoppas med de här inläggen få inspirera folk där ute att med hitta sin inneboende övernaturliga kraft samt öppna upp för energier som finns runtomkring oss.  

Heja oss!  

Idag bjuder jag på en låt med Just D som för övrigt var en av mina första CD-skivor med detta skivomslag som syns nedanför. Ja, det händer rätt ofta i mitt liv då jag ställer mig frågan “Hur är det möjligt?!”. Så en passande låt till dagens tema.

All kärlek till er! / Johanna