Andlighet / Boktips / Healing / Hem- och konsumentkunskap / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Bryt ovanan att vara dig själv- del 1 

Jag berättade ju om Joe Dispenza i inläggen “Tänk dig frisk- del 1” samt i “Tänk dig frisk- del 2” och jag ville ju läsa alla hans böcker så jag fortsatte med den här “Bryt ovanan att vara dig själv: Hur du förlorar medvetandet och skapar dig ett nytt”.  

Bara namnet på boken är ju rätt spännande. Jag tänker på alla ovanor många av oss faktiskt har och som kanske har blivit en del av vår personlighet. Vårat ego/galna kusin kanske hävdar och är fast besluten med att det är sådan vi är och det kan man ju inte ändra på… Det är ju bara hittepå tankar! Klart man kan!!! Men man behöver ha tekniker och olika metoder/verktyg hur man ska göra, om man nu inte trivs med sina ovanor? Men det kan även vara så att man faller tillbaka på sina gener och tänker att jag är sådan här då detta är något som gått i arv, mina föräldrar var med sådana och så vidare.  

Jag tror att många skulle leva ett friare liv och må bättre om man lyckades bryta ovanan att vara sig själv om ni förstår hur jag menar? Vi kan själva skapa den verklighet som vi själva önskar. De delar man trivs med ska man självklart inte ändra på, men om det sitter som en liten tagg kring andra delar… det är de vi ska kika närmare på.  

Jag ska försöka guida er igenom vissa delar av boken så får ni en liten hint om vad den handlar om. Tanken med boken är att du ska få den kunskap du behöver för att förändra en sida hos dig själv med mätbara förändringar efter att du läst boken. Hoppas du vill haka på!  

Här berättar Joe Dispenza om just detta kring att bryta ovanan att vara dig själv.

Jag har tidigare i bloggen tagit upp lite om när jag som många andra läste och tog del av Anders Hansens bok “Hjärnstark”, skrev om det i detta inlägg. Jag tycker det är intressant kring hur människokroppen fungerar men även vår hjärna. Hjärnan är ju inblandad i allt som vi gör. Hur du tänker, känner, agerar och fungerar ihop med andra människor och i samhället. Hjärnan är ett viktigt organ, när den fungerar som den ska så fungerar även du som du ska men om hjärnan får problem så får även du problem. Men en friskare hjärna så blir man gladare, friskare och klokare.  

Hjärnan kan ju bli sjuk av en skada eller ett känslomässigt trauma som lämnar ifrån sig som ärr i vår hjärna. Man blir då mer ledsen och känner sig sjukare i både kropp och knopp. Det som är häftigt är ju att det finns metoder där man kan rensa jobbiga upplevelser i hjärnan samt lägga till vanor som motion, bra kost med näringsrik mat, tillräckligt med sömn, mindre stress för att hjälpa hjärnan att må bra igen.  

Våra tankar kan läka hjärnan på samma sätt som de kan skada hjärnan. Tänk bara hur tunga tankar påverkar vår energi i kroppen, man kan verkligen känna sig svag, matt, orkeslös och sjuk i kroppen med låg energi… som egentligen grundar sig i tunga tankar i vår hjärna. Man har sett att man kan förändra sitt mående i hjärnan och kroppen enbart genom tankekraft (som jag tog upp i inläggen “Tänk dig frisk”. 

Joe Dispenza hade jobbat rätt länge med sina patienter och sett fantastiska resultat i deras mående och ville ha någon form av vetenskapligt bevis kring vad som hände i patienternas hjärnor som ledde fram till att de uppnått ett inre skifte. Han eftersökte mätbara resultat. Han tog fram ett mätinstrument som placerades på huvudet på hans patienter som mätte hjärnans aktivitet och kunde då på ett tydligt sätt se att saker hände i hjärnan som var läkande för patienterna.  

Han kunde se att när människor ändrade i deras medvetande så kunde han även se stor skillnad i deras hälsa och livskvalitet. Han har intervjuat människor som haft sjukdomar som enligt läkarna varit dödliga eller kroniska men som spontant tillfrisknat. Det Joe då sett var att patienternas psyke i hög grad varit inblandat i deras tillfrisknande och att de kroppsliga förändringarna inte varit så “spontana” som läkarna ansåg.  

För att skapa förändring är det ju först bra att ha kunskap och lära sig hur man ska göra, men sedan gäller det att inte fastna där utan att kasta sig ut och testa och lära sig och agera på sina kunskaper. Mycket i vårt liv går ju på repeat, där kroppen har memorerat beteenden, tankar och känslomässiga reaktioner från tidigare erfarenheter. Det kan ju vara så att vi har massvis med undanträngda negativa känslor i kroppen och även om jag då försöker tänka positivt så funkar inte det fullt ut då vårat undermedvetna känner av det dolda negativa som ligger där och pyr. Man behöver liksom tränga in i det undermedvetnas operativsystem och förändra där för att förändring i verkligen ska ske. En annan grej är att vi behöver befinna oss i nuet, det har jag nämnt ett flertal tillfällen tidigare i bloggen och kommer säkerligen återkomma till det mååånga gånger framöver?! Många av oss lever och liksom väntar på att framtiden ska komma eller så ältar vi saker som har varit och då missar man att leva här och nu… och det är i nuet som läkning av vårt inre kan ske.  

Många av oss lever i någon form av överlevnadstillstånd där man är otroligt stressad och att man inte riktigt känner att man har kontroll över sitt liv, man bara åker med i livets ekorrhjul. Här är viktigt att bryta sig loss och själv ta makten över livet man lever.  

En viktig pusselbit i det inre arbetet är meditation! Jag har nämnt det förr och kommer ta upp även det det många gånger framåt i bloggen. Meditation är verkligen ett lifehack! Joe tar upp att vi har i princip tre hjärnor. De går från att tänka till att göra till att vara. Om du utestänger omgivningen, kroppen och tiden så kan du med lätthet gå från att tänka till att göra till att vara utan att behöva göra någonting. Men det krävs lite träning, ungefär på samma sätt som när vi lärde oss köra bil första gången… det var mycket man behövde tänka på innan och under tiden man skulle få fordonet att ta sig fram i trafiken på ett korrekt och säkert sätt… lite på samma sätt kan det vara att koppla ner hjärnan från allt brus och att vara här och nu och kunna förändra programmeringar i ditt undermedvetna och i kroppen.  

Till den här boken finns även en meditationsskiva man kan köpa (tyvärr som CD-skiva… vet att många idag inte har så man kan spela CD-skivor längre), men jag kan det och jag var sååå nyfiken på den så jag slog till. Jag har kört den några gånger, men den är rätt så seg (har lite svårt för den svenska rösten… lite sömnpiller över den, tyvärr).

För att skapa förändring så kan man ju inte göra på samma sätt som man gjorde igår, förra vecka, förra månaden eller tidigare år… man behöver ju peta in nya grejer i sitt liv för att förändring ska ske.  

“När man mediterar så kan man få kontakt med något större” skriver Joe och jag funderar på om han menar “mediala upplevelser” som jag ibland varit med om? Jag upplever att han är lite otydlig när han kommer till den punkten.  

Något som Joe tar upp mycket i boken är om “kvantfältet” som väldigt förenklat är vårt energifält där alla vibrationer håller till. Som jag nämnt tidigare om attraktionslagen så arbetar man med sitt kvantfält kopplat till de energier man sänder ut (både medvetet och omedvetet).  

Vi alla befinner oss i ett stort energifält som påverkas av våra tankar och känslor då det är främst av dem vi kommunicerar med kvantfältet. Det är så viktigt att vi börjar ta kontrollen av våra tankar så att vi då lättare kan skapa det liv vi vill leva. Dina tankar skapar ju din verklighet vilket kan vara både bra och dåligt beroende på vad det är för tankar som cirkulerar inför ditt inre.  

Vi är förenade med allting i kvantfältet så vi behöver inte vidröra eller befinna oss fysiskt eller materiellt då vi i kvantfältet påverkas av varandra oavsett avstånd. Detta synsätt ger mig en större förståelse för hur distanshealing faktiskt kan fungera och att man då kan känna av hur energierna arbetar. Jag har berättat om det här, här, här och här bland annat i bloggen. Det har ju varit en drivkraft jag haft under de här åren att läsa på och försöka få en förståelse för vad det är jag faktiskt varit med om och göra det som kan kännas flummigt inte lika flummigt och på något sätt försöka “normalisera” det hela. Jag tänker att när jag utför healing på någon så kopplar jag ju mig aktivt upp på någon annans energi och går in på djupet. Men som högkänslig när man har som känselspröt ute så snappar man ju upp saker från kvantfältet mer eller mindre hela tiden. Typ som när jag var med om den här händelsen i slöjdsalen med min elev, eller här när jag fick elevens huvudvärk men även när jag blir lite som en kameleont och andra människors känslor och mående sköljer över mig och det är som om jag känner hur de mår berättade om det här bland annat.

Den delen känns som vardag för mig, jag kan känna in energier runt människor, men även runt människors hem. För några år sedan gick en granne igenom en livskris, vi är “bara grannar” och står inte varandra så nära så jag hade egentligen inte någon koll på att grannen gjorde det. Men en dag när vi var ute och åkte bil så passerade vi min granne som var ute på promenad och då sköljdes den här krisen som grannen gick igenom mig, där jag satt i bilen. Jag sa till Anders som körde “Oj, hen mår INTE bra! Något har hänt?! Undra om det typ tagit slut mellan hen och hens sambo?!”. Jag hade ju inte med det att göra så det var ju inte så att jag gick upp till grannen och frågade… När jag kände in energin kring grannens hus så kändes det INTE bra. Från att jag känt av en energi som varit högre och gladare så kändes energin kring huset heeelt dött och supertungt. Jag berättade min känsla för Anders och han visste inte riktigt vad han skulle göra åt det.

Några månader senare så fick vi reda på att min granne och hens sambo faktiskt hade separerat och att sambon hade flyttat och att min granne faktiskt bodde själv där uppe. Tänk att min känsla där i bilen, bara genom att köra förbi min granne stämde, även min känsla att ta in energin kring grannens hus… det är väldigt märkligt det där med energier! Jag fortsätter att förundras över det!

Tänk att vi alla sänder ut ett energimönster som är som vår personliga signatur som innehåller massa information om vilka personer vi är. Därför är det viktigt att bli medveten över vad det är vi sänder ut dagligen, medvetet eller omedvetet. Vi är ju mer än den fysiska kroppen. Du är ett medvetande som använder en kropp och en hjärna för att ge uttryck av olika medvetandenivåer.  

De rutiner vi har och våra inlärda tankar och känslor leder oss till det liv vi lever idag. Om vi vill förändra något i vårt liv så måste vi tänka, känna och handla på ett nytt sätt, nästan som att vi kan behöva “bli någon annan” och på så sätt attrahera in nya energimönster i vårt liv. Du behöver då vara uppfinnaren av “ett nytt jag”.  

Joe tar med upp om de vågmönster vi sänder ut och de påminner om attraktionslagen. Man behöver tänka och känna på samma sätt för att energin man sänder ut ska vara kraftfull och att man ska lyckas dra till sig det man sänder ut. Om dina tankar är hjärnans språk och känslorna är kroppens språk och tänker åt en riktning men känner en annan så påverkas inte vårt energifält på ett konsekvent sätt. Medvetandet och kroppen behöver samarbeta och det gör de när våra tankar och känslor är i fas och befinner oss i ett nytt varandetillstånd. Den signalen kallas för en “koherent signal” eller att man har “koherenta energivågor”.  

Jag har nämnt det tidigare i bloggen och kommer ta upp det även framåt, men en viktig nyckel är att sända ut tacksamhet kring saker som att det redan har hänt och att man utifrån de tankarna och känslorna börjar leva i det framtida livet redan nu. Du behöver förändra det i ditt inre för att sedan kunna förändra det i det yttre. Många gånger känner vi bara tacksamhet kring det som har hänt och det vi har, men för att sända ut andra signaler så behöver vi attrahera in tacksamhet kring saker som inte hänt än, saker vi vill ska hända. Som mycket annat i livet, det vi riktar vår uppmärksamhet mot det växer. 

5 tips från Joe Dispenza hur man kan förändra sitt liv

Fortsättning följer i nästa inlägg, hoppas du vill haka på!

Kram på er! / Johanna