Min historia / Självkärlek / Träning

MyMOWO

Efter att ha tränat löpning, yoga och styrketräning så kände jag att jag behövde peta in något som höjde min energi och som var på en annan vibration än vad mina andra träningsformer var. Även om framför allt löpning och yoga är superhärliga på olika sätt så är det inte så att man skrattar en massa när man utövar de aktiviteterna, ha, ha, ha. Jag började känna ett sug att få in gruppträning med fokus på dans i livet.

Jag älskar att dansa och fuldansar rätt ofta hemma, framför allt de dagar som jag mår som bäst och känner mig glad. Mina barn säger ofta då ”Sluuuta mamma”, ha, ha, ha. Men jag kan inte hjälpa det! Jag och musik… det liksom rycker och sprätter i kroppen på mig om jag är på bra humör och jag lyssnar på en go låt med lite tempo i, löv it!

Jag har aldrig direkt ägnat mig åt att träna dans mer än att jag under någon termin dansade ”Fame” när jag var liten, tränade jympa med inriktning mot dans på Friskis & Svettis och Sportlife (Numera Nordic Wellness) samt så fick vi ju lära oss lite olika danser när jag pluggade till Idrottslärare i Göteborg. Men mer dans än så har jag inte i kroppen, men det är väldigt skojigt!

Jag började kika runt på lite olika forum som erbjöd dans och fastnade för onlineträning med MyMOWO. När man bor ute i tjottahejti och man har typ tre mil enkel resa till gruppträningslokal då vill man gärna inte ägna sig åt sådan aktivitet utan man vill kunna känna friheten att kunna träna hemma. Kan tänka mig att hemmaträning passar rätt många personer? Skönt att slippa dra iväg samt att träningen blir väldigt tidseffektiv.

MyMOWO är typ som Friskis & Svettis eller Nordic Wellness när det kommer till vilket träningsutbud de har. De har satsat på suuuperproffsiga instruktörer så det är hur lyxigt som helst att få en träningsstund med dem.

Mitt främsta fokus har varit deras dansklasser men jag kör andra klasser med dem ibland också.

Alla människor mår ju bra av att röra på kroppen och jag tror att man bara behöver hitta sin grej till fysisk aktivitet. Jag tror att om man inte tar sig tid för friskvård under livets gång så ökar risken att man behöver ta sig tid för sjukvård när man blir äldre. Även om man under hela livet aldrig rört på kroppen så tror jag inte att det någon gång är för sent, men man får anpassa träningen utifrån sin kropp och var man befinner sig. Om man har svårt att promenera så kanske man kan cykla och om man har svårt med det så kanske man kan simma. MyMOWO har massa olika typer av klasser och jag tror att även de har klasser som skulle passa många där ute i landet.

Här är deras kategorier på klasser:

Kraft:

Harmoni:

Energi:

Glädje:

Det är glädjepassen jag framför allt fokuserar på då det är extra glädje och energi jag fokuserar på. Det är sååå himla roligt att träna något som får en att fnissa, skratta och bli glad. Jag tänker att det nog är fler människor där ute i landet som skulle må bra av det!

Att dansa är en del i min instruktionsbok för god hälsa och att må bra i kropp och själ. Om jag kommer hem från jobbet och känner mig lite tung och sliten så kan det vara ett danspass min kropp behöver för att höja min vibration igen och få ny kraft och energi för att orka hemma med och inte bara ha ork på jobbet.

De har sååå många fantastiska instruktörer på MyMOWO och jag har inte testat alla men några namn som många säkert känner igen är Ida B Olsson (kommer ha ett inlägg framöver i bloggen om hennes superfina bok ”Kvinnokompassen”), Blossom Tainton, Cecilia Ehrling Danermark, Carin da Silva, Martin Lidberg, Frida Lindström, Tobias Karlsson med många fler.

En annan skojig grej med MyMOWO är att de ger ut lite belöningen med jämna mellanrum. Man får en medalj när man har utfört ett träningspass och efter några medaljer så får man någon form av gåva. Det kan vara en rabattkod på något ställe, en provprenumeration på ex. Storytel, men det kan även vara att de skickar hem en tepåse från Pukka, sockerfria pastiller från Love breath, buff eller läppbalsam från MyMOWO med mera.

När jag var liten och dansade ”Fame” så vågade jag aldrig framföra dansen framför publik. Jag var så himla blyg och osäker när jag var liten så när uppvisningsdagen kom så pallade jag inte trycket utan bröt ihop och vägrade fullfölja att visa upp dansen som jag tränat på under ändå en rätt lång tid. Jag var så himla nervös. Min storasyster tränade med Fame och jag minns att jag och mina föräldrar satt i publiken och kollade på alla duktiga och modiga elever som visade upp sina danser. Jag minns känslan när min grupp kom upp på scenen och dansade och visade upp dansen som vi tränat på och jag satt där i publiken och tittade på… med en klump i magen och en splittrad känsla… jag skulle ju med stått på scenen ihop med mina träningskompisar… och där satt jag… i publiken… och inte kände mig särskilt grym eller lyckad… ingen boost för varken min självkänsla eller självförtroende. Så här kommer några filmer på när jag dansar som vuxen som en revansch till lilla Johanna som inte vågade. Man kan jobba med sitt inre barn på olika sätt och har berättat om det här och här i bloggen. Men här är ytterligare ett sätt att arbeta med sitt inre barn och det är att göra saker utanför sin comfort zone, saker som man tidigare inte vågat men att man nu tar steget.

Detta är ju något man kan ta till sig genom hela livet, saker man inte vågade för ett år sedan kanske man helt plötsligt vågar. Det som utvecklar en är när man tar action på sina tankar och utmanar sig, hur jobbigt det än må vara så är det där man utvecklas som mest.

Det är så häftigt vilket inre skifte man kan skapa själv bara genom att arbeta med sig själv och med sina tankar, väl värd investerad tid om du frågar mig. Det är så roligt att få visa mina metoder i att arbeta med mig själv och stärka upp mig själv inifrån och ut, jag tror att fler där ute skulle må bättre och känna sig tryggare i sig själva med ett gäng av mina metoder. Jag är nörd på många saker och detta är ytterligare en sådan grej, jag kan liksom inte få nog och så har det varit under många år nu, känns som en del av min livsstil och personlighet, ha, ha, ha.

Så här är jag som bjuder på lite olika danser som MyMOWO erbjuder, inte perfekt på något sätt och ibland ½ takt fel genom hela passet, ha, ha, ha. Men vad gör det?! Det spelar väl ingen roll?! Nä, vi måste bli bättre på att sänka ribban och ibland bara nöja sig. Det får vara good enought! Kanske fler som blir sugna på att skaka loss kroppen till härlig musik och höja er frekvens och vibration med?!

Mer dans och rörelseglädje till folket!

Bamsekramar från mig till dig! / Johanna