Andlighet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Träning

Intuition eller fantasi?

En annan liten gratiskurs Svenska Healingskolan har är ”Egot eller guider- hur vet jag?”. Ja, det är ju många gånger inom det mediala som man ifrågasätter vad som är på riktigt och vad som är ”hittepå”. För min del så har ju vissa saker hänt och varit lika tydliga som att jag sett någon jag känner. Jag har med träning även kunnat känna in olika vibrationer på händelser och hur de dyker upp för mitt inre. När man kastar sig ut och agerar på sin intuition och man märker att det man fick till sig faktiskt var på riktigt då blir det även att man får mer tillit till sin intuition.

En spännande och lärorik sak är att man kan börja lägga märke till var informationen kommer ifrån och hur den uppstår. Våra tankar ligger ofta rätt långt fram i huvudet, mot pannan till. När man får inre vägledning från “Universum/sina guider/sitt högre jag” så upplever jag att den informationen kommer mer ovanifrån eller bakifrån och lite mer som en viskning. Olika guider/ energier känns och upplevs på olika sätt så det är med en träningssak att känna in. Man måste ju även tillåta sig att ha fantasi och inte vara dömande i det man får till sig utan att ha ett öppet sinne. När jag fått röster till mig från andevärlden så kommer de mer utifrån och in på sidan samt att den rösten låter ALDRIG som min egen röst utan då är det någon annans röst som kommer inpetades. Jag lägger ofta märke till tankar som kommer till mig som en blixt från klar himmel när jag befinner mig typ i en meditation, på en promenad, löprundan eller när jag sitter själv i bilen. När en vägledande tanke bara är där utan att jag själv tänkt på det. Eller om jag tackar för hjälp och jag snabbt får ett inre “svar” på min fråga. Då tolkar jag det som en inre vägledning. Ofta är det ändå rätt kloka svar jag får till mig, ha, ha, ha…. för att inte låt allt för knäpp, ha, ha, ha. När det kommer till änglar så upplever jag väldigt starkt ljus, men kommer berätta om den händelsen när jag första gången var med om det framöver i bloggen, är inte riktigt där än i min kronologiska livsberättelse, ha, ha, ha.

Att känna in var i hjärnan som informationen kommer och på vilket sätt den kommer är en träningssak. Det första man kan göra är att börja lägga märke till och observera var tankarna kommer in i hjärnan. När du mediterar, går i skogen, springer, sitter själv i bilen (gärna i tystnad, då är det lättare att få kontakt med sin intuition) med mera, observera hur, när och var tankarna känns och vilka tankar du får. Är det vägledande “snabba” tankar som bara finns där? Jag upplever att jag får till mig massa kreativa idéer när jag springer. Jag kommer på saker jag ska skriva om i bloggen, samt kommer på nya grejer som jag ska peta in i blogginlägg som jag redan har skrivit. Det kan även vara när jag känner att jag “tappat bort mig själv” som jag gör upp en plan med hur jag ska hitta tillbaka till mig själv så den här inre dialogen är en viktig röd tråd genom mitt liv.

De rädslobaserade tankarna är mer kopplade till egot/ den galna kusinen. De tankarna är mer oroliga och stressade och har en lägre energifrekvens… och det är bra att träna sig i att bena ut de tankarna och inte ta dem så seriöst.

Att känna av energier på olika sätt är en del av min vardag och en del i att vara jag så den biten litar jag fullständigt på. Energierna är så talande för mig.

Alla mediala upplevelser jag varit med om och berättat om på bloggen är ju en del av mitt liv och jag älskar den delen. Den har verkligen förgyllt mitt liv, satt guldkant på vardagen och allt drog igång med en större kraft den där gången jag gick på min första Reiki-kurs. Så coolt att livet ändå kan få en sådan vändning. Ibland tänker jag på hur många människor som skulle må bättre av att få in lite mer andlighet i livet och allt vad det kan innebära?

Intuition innebär att man går på sin känsla utan att man har tillgång till massa fakta. Intuition är motsatsen till det logiska tänkandet och det är det man kallar vårt sjätte sinne. Jag har i tidigare inlägg tagit upp om våra olika klarsinnen och de hör ju till vår intuition.

Som jag tidigare nämnt i bloggen så är det meditation som är vägen för att stärka sin intuition. Man behöver lugna sina tankar för att lättare komma i kontakt med intuitionen. Det är via den vägen som jag själv får till mig saker. Tankarna bara dyker upp, eller som när jag ger/tar emot healing så kan det ibland dyka upp någon annans röst som säger något ord, ha, ha, ha och då vet jag att det är ju inte jag utan det är ju någon annan som sett en möjlighet att komma igenom. Oftast är det ju andevärlden som kommer igenom när man själv befinner sig på en sådan energivibration.

Något som är viktigt och som jag nämnt tidigare är ju att arbeta med energiskydd så att man inte drar till sig sådant som man inte vill ha! Therese har även en gratiskurs i energiskydd som jag tipsar om att man kan gå.

Jag är verkligen inte grym på det här med andevärlden, men jag kan tänka mig att för de som är det så är det så här det känns och går till för dem?! De hör då inte enstaka ord utan där kommer det nog många gånger upp flera meningar och kanske till och med att de kan föra ett samtal med rösten. Något som är vanligt är ju även att energierna kommunicerar i bilder som helt plötsligt dyker upp för ens inre. Ofta finns det någon koppling till just den bilden, även om man inte alltid själv löser den gåtan.

Det är ju via sin intuition man kan få kontakt med sina guider, änglar och kraftdjur. Kraftdjur kommer jag berätta lite mer om senare i bloggen. Jag har ju tidigare nämnt ”Fågeln i rummet” samt när jag mötte en fladdermus. Min dotter Mira har haft två häftiga möten med kraftdjur som jag kommer berätta om framöver i bloggen (hon har gett sin tillåtelse att jag får berätta om dem, hon tycker själv att det är rätt skoj och häftiga upplevelser).

Ofta är vi ju rätt öppna när vi sover och därför är det ju inte helt ovanligt att vi får till oss saker under natten eller att mystiska händelser sker just då. För min del så är det då jag brukar kunna möta de från andra sidan. Jag har mött min mormor och morfar vid några tillfällen och för några veckor sedan så mötte jag Anders morfar som gick bort för rätt många år sedan nu. Det var jätteskoj att få hänga med honom och han var hur rolig som helst, lika skojfrisk och rolig som han var under hans tid på jorden. Hjälp vad jag skrattade när han drog sina historier om vad han varit med om för mig i drömmen. I slutet av drömmen så gick vi ut och han hoppade upp i en jättestor maskin som såg ut som en stor, modern tröska och så vinkade han hej då när han skrattandes körde iväg med den här stora maskinen på en alldeles för liten väg. Jag fattade inte hur han skulle ta sig fram då maskinen gick ut på kanterna på vägen, ha, ha, ha, men han löste det galant. Så märkligt avsked, sedan så vaknade jag efter att han åkt iväg.

Några dagar senare så kände jag att jag ville berätta om mötet med Anders morfar för Anders mamma. Hon tyckte det var ett jätteskojigt möte. Hon berättade då en grej som jag inte hade koll på. När Anders morfar var ung så var han fattig och hade inga maskiner utan han fick använda sig av deras häst som hette Harabond som var ett sto. Han och Anders mormor hade tydligen haft skog men att någon hade lurat av honom skogen. På någon storseans så hade den här skurken kommit igenom att bett om förlåtelse till Anders morfar för detta bedrägeri och mediet hade fått upp mycket detaljerad information kring händelsen. Jag gillar detta förhållningssätt till “andra sidan”, att även om man inte fysiskt finns kvar på jorden så finns energierna runt omkring oss och att ibland finns det möjlighet för oss att få kontakt med de på andra sidan. Ibland tror man bara att de är de nära som kommer igenom, men det kan vara andra man mött i livet. Fint att “skurken” kom igenom och bad om förlåtelse, årtionden efter händelsen. Med den historiken så kändes det som en revansch att jag fick se Anders morfar hoppa upp och åka iväg på en sådan fin jordbruksmaskin, vilken lycka!

Jag har bara fina minnen från Anders morfar som hette Helmer. Hon var med en riktig konstnärssjäl och hans lekfullhet och hans konstnärliga ådra har verkligen smittat av sig på både Anders mamma men även till Anders och hans systrar. Jag minns när jag första gången skulle hem till honom och Anders hade berättat om hans trädgård. Han skapade figurer i gips och betong och han hade en fullstor Tyrannosaurus Rex i sin trädgård som var 7 meter hög, ha, ha, ha. Den hade rätt många år på nacken när jag såg den och då hade den tappat någon tand, men den var ändå väldigt fin, och väldigt stor, ha, ha, ha. Han hade även en fullstor gubbe på en bänk som han kallade “sin bror” och det var ett “självporträtt” på honom själv. Sedan hade han många andra skulpturer och skapelser i hans trädgård, jag minns några romerska figurer samt några stooora blommor. Hur festligt som helst att gå runt där, jag gick mest runt och gapade. Även om Anders hade försökt att berätta om hans morfars trädgård innan så var det svårt att föreställa sig den, ha, ha, ha. Helt makalös var den! Jag har för mig att det var några tyskar som köpte hans hem när han hade gått bort. Det var många tyskar som åkte förbi som ville beskåda hans trädgård som verkligen var en sevärdhet!

Hans verk uppmärksammades på en utställning i Göteborgs konsthall och vi var där och besökte den minns jag. Där fanns en stor bild på dinosaurien i trädgården samt lite andra fotografier, men hans “bror” hade de burit dit så den kunde man sitta bredvid. Det var så fint ändå att efter allt hans slit ändå till slut få visa upp hans verk som en erkänd konstnär. Jag hittade några bilder på nätet på hans grejer på den här sidan, här kommer bilderna som jag lånade därifrån. Vilken cool morfar Anders hade!

Kram från mig till er/ Johanna