Andlighet / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Meditation / Min historia / Självkärlek

Johanna- 40år!!! 

Helt galet att jag fyllt 40 år!!! Tack alla som på något sätt gratulerat mig på och i samband med min födelsedag!!! Så mycket kärlek jag har fått, sååå tacksam!!! 

Jag kände när jag såg i almanackan att jag skulle fylla 40 år en måndag att jag inte var särskilt sugen att ha en vanlig jobbdag, nä, jag kände att jag ville vara ledig och typ hänga på ett spa på min födelsedag.  

Min syster Jennie har varit på Asia Spa i Varberg och när hon berättade om den upplevelsen så tyckte jag det stället lät som klippt och skuren för mig, där ville jag vara när jag fyllde 40! 

Så jag kollade upp vad det skulle kosta och hittade en deal (jag älskar bra deals, ha, ha, ha). Om man bokade via sitt ICA-kort något som hette “ICA-Spapaket” så låg priset från 1450kr/person och sedan kunde man välja till finare rum för några hundralappar om man önskade (och jag unnande oss något dyrare rum, jag fyller ju bara 40 år en gång så det är jag värd!).

 

Eftersom det var mellan söndag och måndag så behövde jag ju kolla om vi kunde få någon barnvakt som kunde hjälpa oss med barnen… samt få iväg dem till skolan på måndag morgon. Jag frågade mina föräldrar och de sa att de gärna hjälpte oss. Sååå snällt!! Sååå tacksam för deras hjälp! 

Sedan kollade jag med mina chefer om jag kunde få vara ledig denna dag och de sa ja, så det var bara för mig att boka in mig och Anders på spa! Hurra!!! 

Jag var så glad när jag bokat in oss att jag var tvungna att dela länken till ICA-erbjudandet till mina vänner och familj. En av mina vänner som fyllde 40 år i början av oktober tyckte att det med lät som bästa stället att fira sin 40-årsdag så de bokade med in sig och var där innan oss och de var med sååå imponerade över stället samt vilken fantastisk mat de hade ihop med att man kunde få noga utvalda viner till maten som var framtagna just för maten man skulle äta. Min kompis rekommenderade det varmt!

Vi började med att åka till mina föräldrar och lämnade av barnen där för att sedan åka vidare mot Varberg. Vi stannade till på Jureskogs och åt på det stället för första gången. Vilket klokt ställe, de hade fina skyltar uppe där de stolt berättade om deras snabbmatskedja där de noggrant valt ut deras råvaror med hänsyn till hälsa och miljön. Vad roligt att de använder sig av mjölkkor till deras hamburgare!!!  

Väl framme på hotellet så möttes vi av att mina vänner hade fixat en flaska bubbel till rummet!!! Sååå fina vänner jag har!! Blev så glad!! Rummet var högra än vad det var brett, ha, ha, ha, men sååå gulligt litet rum.  

Vi började med att dela på flaskan med bubbel och sedan gick vi ner till spat. 

Där skulle man börja med att tvaga sig. Jag älskade denna ritual och det gjorde även Anders, så nu har vi planer på att få in tvagningsgrejer till vår nya dusch som ska bli på undervåningen. Vi har tankar om att få badrummet lite “spa” inspirerat… men vi har inte riktigt landat i kakel och klinkers… mer än att vi vill ha ett rätt mörkt och mysigt badrum. Vi har redan köpt toa, dusch, blandare, handfat… så den biten har vi spikat i alla fall.

Ha, ha, ha. Anders och jag skojade om punkt nummer två… Tänk om det kommit fram en hårig gammal gubbe till Anders och velat skrubba hans rygg, ha, ha, ha… och om han sagt “If I do your back, you do mine”, ha, ha, ha… Vilket trauma det skulle kunnat bli för Anders, ha, ha, ha. Tack och lov så fick vi bara skrubba våra egna kroppar, det kändes faktiskt väldigt bra! 

Jag älskar den här typen av ceremonier, där man connectar inåt, renar sin energi och ger sig själv massa självkärlek! Löv it! Klart vi ska ha en japansk liten pall och en liten hink i vårat nya badrum! Kan riktigt längta efter att få sitta där och köra tvagningsritual i min vardag!  

Väl inne på spat så gick vi runt och testade de olika bassängerna och första dagen testade vi även deras bastu som de hade på taket ihop med deras kallbad som de hade utanför bastun. Det var magiskt att vara i deras varma utomhuspool och kolla på den stora fullmånen och en rätt stjärnklar himmel. Det blev verkligen ett månbad, magiskt var det! Vi drömmer själva om att framåt i livet ha ett varmt utomhusbad där vi kan njuta, titta upp mot universum och meditera, koppla av och få återhämtning i livet. Vi har tankar om att det ska vara så man kan både elda samt att det går på el…. och vi har nu i renoveringen dragit kablar så vi kan koppla på ett spabad om vi i framtiden önskar.  

Man fick ju inte ha mobil med sig inne på spat så därför har jag inte tagit några bilder där inne ifrån utan lånat bilder från Varbergs stadshotell & Asia spa egna bilder.

Den här Vitalitypoolen var lite för hysterisk för oss, vi var i en stund när vi kom dit men den gav oss inte så mycket och det var nästan att vi blev stressade i den. Men när vi kom var det mycket folk där och då kändes det som man var i en gryta som lät som ett högt vattenfall ihop med massa andra… så inte särskilt relaxing.  

Vi gick vidare och tog oss lite “Pitta-te” och en apelsin i deras Orangeri och så drog jag en förklaring för Anders om de olika elementen och vad Pitta, Vata och Kapha står för, men går inte in på det här och nu… det kommer jag gå in lite djupare på senare i bloggen när jag kommer berätta lite mer om Ayurveda.  

Man knallade runt i sådana här morgonrockar, hur fina som helst! Och man fick ta med sig dem hem! Så nu kan vi leva vidare i den här härliga känslan hemma!… kanske framförallt när renoveringen är klar och vi inte lever i riktigt lika mycket kaos, ha, ha, ha.

Vi kopplade av här en stund och mediterade, heeelt ljuvligt!!! Om man vill hinna med allt på spat så kändes det som att man behövde så här många timmar där inne, annars hade man nog känt sig stressad över att inte hinna med och då hade man nog valt bort delarna när man legat, chillat och mediterat?

Vi testade deras varma källor och det var sååå skönt!! 

Sedan började klockan närma sig 20.00 och de skulle stänga spat för dagen. Vi hade fått sen tid för middag (klockan 21.00) så vi gick till rummet och började göra oss iordning. Jag hade ju själv tagit med mig en flaska bubbel (visste ju inte att vi skulle få av mina vänner). Det var ju typ 4 timmar sedan vi drack flaska nummer 1 så den kände vi ju inte av och det kändes ju synd att ta med sig bubblet hem, så vi passade på att öppna flaska nummer två medans vi gjorde iordning oss för middagen. Jag som är typ som Skalman med mina mat- och sov-tider, hade ju passerat min middagstid med flera timmar, så bubblet satt som ett smäck på rätt tom mage, ha, ha, ha.  

Det var hur trevligt som helst!! När vi sedan gick ner för att äta så blev vi förvånade över hur lyxigt det var vid maten, vi hade en trevlig kypare som gick runt och servicen var verkligen på topp. Vi fick välja vilka tre rätter vi ville ha, man hade lite olika valmöjligheter.  

Sedan var det ju det där med vinet som min kompis berättade så varmt om. Nu hade jag ju redan delat på en (till) flaska bubbel med Anders så det kändes inte som att jag kanske behövde dricka mer… Anders sa “Du fyller ju bara 40 år en gång, så kör på om du vill ha vin, så tar du vin”. Sagt och gjort i ett snabbt beslut så valde jag två glas vin som skulle passa måltiden.  

Vi satt och åt och drack och hade det sååå trevligt. Maten var fantastisk och vinet med, ha, ha, ha. Dock… när vi skulle resa på oss och gå… jäklar vad det snurrade! Fru Hultsborn hade nu visst svårt att gå rakt och Anders typ vek sig av skratt när jag höll honom i armen och vi skulle gå bort till vårat hotellrum. Jag brukar ALDRIG dricka på det sättet… jag tycker ju att det är jättegott med ett glas vin, eller bubbel… men vi dricker ju aldrig mer än att vi max delar på en flaska bubbel…. så vipps, hade jag visst råkat passera min gräns för vad jag tålde, sååå orutinerat ändå för en 39+åring, ha, ha, ha. Man kan säga att jag verkligen levde i nuet och hade inte ens en tanke på morgondagen…ha, ha, ha.

När vi kom tillbaka till rummet så snurrade det till 1000 och jag slocknade bara jag la mig ner i sängen efter att jag fått av mig mina kläder och borstat mina tänder.  

Vi hade tänkt vara med på ett yogapass på morgonen så vi hade bokat in oss på en tidig frukost, ha, ha, ha. Så när klockan ringde på morgonen vi 6.30 så var jag verkligen inte i skick för yoga om man säger så, ha, ha, ha. Vi masade upp oss och jag hade typ frossa, fy faan vad jag mådde!  

Vi gick ner till frukosten, och jag som ÄLSKAR hotellfrukost… blev sååå äcklad av att se all mat och tog mig en macka med lite smör, ost och grönsaker, kaffe och Anders hämtade en juice till mig. Men jag hade sååå svårt att äta… sååå typiskt!!! Jag mest satt och fokuserade på att inte kräkas, tog en liten slurp av kaffet, tuggade, och tuggade och tuggade på min macka och hade sååå svårt att svälja… funderade även på var närmsta toalett fanns, usch, fy och bläää. Kändes nästan som vår bröllopsnatt… fast inte riktigt så illa… men tror att detta var mitt sämsta skick jag mått sedan den natten och det är 15 år sedan?! Fatta ångesten… om jag druckit vatten till maten så hade detta inte hänt… Sååå klantigt av mig!! Anders tyckte synd om mig samtidigt som han garvade lite… och jag med. Vi pratade lite om Anders svensexa, och om jag mådde skit nu… undra hur han mådde efter hans svensexa när han fick i sig sådana kopiösa mängder alkohol?! Och på bröllopet, och på smekmånaden till Thailand som vi åkte i anslutning till bröllopet (också väldigt klantigt att åka så direkt inpå bröllopet). Med den här känslan i kroppen jag hade den här morgonen så fattade jag att han inte drack en droppe alkohol på våran smekmånad, ha, ha, ha. Fy tusan! Jag kommer helt klart ha en vit period nu ett tag framöver!  

Undra om detta är mitt livs sista bakfylla i den här nivån?! Jag kan nog tänka mig att det är det faktiskt?! Ha, ha, ha… men jag kan återkomma om jag råkar hamna där igen, ha, ha, ha.  

Vi masade tillbaka till rummet och jag sov någon timme till och sedan vaknade jag och kände mig helt ok, det gjorde sitt att få mer sömn samt äta lite (stackars, stackars lilla kropp).  

Vi packade ihop oss vid 10-tiden och gick ner för att checka ut (man skulle checka ut senast klockan 11.00) sedan flyttade vi bilen då parkeringstiden på gatan utanför precis hade gått ut. Sedan gick vi tillbaka till spat som vi hade tillgång till klockan 16.00.  

Vi började med att dricka lite te och äta lite frukt, just nu började jag känna ett sug på frukt och att aktivt arbeta för att rena och detoxa min alkoholförgiftade kropp. Sedan tvagade vi oss och gick ner till Peacock house och testade ljusterapirummet och mörkerrummet och det var hur skönt som helst. Om jag inte legat där och känt mig lite smått förgiftad så hade det känt ännu bättre, ha, ha, ha. Jag hade hört att man kunde få guidad meditation i hörlurarna, men jag fattade inte hur man ändrade från musik till guidad meditation, så jag missade den delen och lyssnade bara på lugn musik. Men det var mysigt det med, så brukar jag ju göra när jag ligger i badet och kör meditation eller healing på mig själv. Ett bra sätt för att komma ner i varv och lättare connecta inåt.   

Vi hoppade deras tempelrum och tejasrummet, det får vi testa nästa gång vi är där.

Vi gick vidare för att testa deras fotbad samt sedan vidare till deras bastuoas. 

Vi hoppade i deras kallkar när vi ändå var här, det var hur härligt som helst!!! Så skönt att basta varmt för att sedan kallbada växelvis. Sååå lyxigt! De hade även en ismaskin som spruttade ur sig ny is hela tiden och den kunde man använda sig av för att köra tvagning med is (väldigt skönt att göra när man sitter i bastun) samt att man kunde fylla på det kalla badet med extra kyla.

Vi testade även deras upplevelsedusch, men det var bara den tropiska duschen som funkade när vi var där. Det kom några gubbar sedan som skulle fixa den trasiga duschen.  

Vi hängde lite i deras hänggungor och blev sååå sugna på att ha två sådana framför brasan på nedervåningen. Typiskt att vi täckt taket och inte har 100% koll på var reglarna sitter… men vi ska kolla upp det.  

Vi skulle äta lunch vid kl. 13.00 så vi fick lämna spat och upp till restaurangen för käk. Tack och lov så började jag vid detta läget bli sugen på mat och började bli lite hungrig så nu kunde jag äta… inte riktigt som jag brukar, men helt ok.  

Vi gick efter maten tillbaka ner till spat och njöt i deras varma källor både inomhus och utomhus för en sista gång.

Vid 15-tiden så åkte vi hemåt och då började det plinga i mobilen med meddelanden från Anders systrar där de skickade jätteroliga bilder som de skapat på “mig” med hjälp av AI samt lite roliga rim. Han skickade nya meddelanden med lite jämna mellanrum hela kvällen. Sååå roligt!! 

När vi kom hem så hämtade vi barnen och så åkte vi in till Jönköping. Anders hade lite ärenden på A6, han skulle visst hämta ut hans presenter till mig, ha, ha, ha. Mannen som är ute i god tid! Men bättre sent än aldrig som man brukar säga.  

Sedan åkte vi till Pizza Hut och käkade. Vincent hade aldrig ätit där, bara Mira och Anders. Det är trevligt att äta på ett ställe där alla hittar något de gillar… i vår familj är det en utmaning! Så det passade bra med käk där.  

När vi kom hem så skulle Anders slå in mina presenter, ha, ha, ha och jag packade upp lite från vår resa.  

Sedan fick jag sista bilden från Anders systrar och då skulle jag gå till barnens koja och där hade Anders gömt deras present. Ett presentkort på 1000kr till A6, egentligen skulle jag få presentkort på Granit men Anders tyckte att då kunde jag ju lika gärna få på hela A6 då Granit ändå ligger där. Planen är att jag ska köpa mig något fint till vår nya undervåning, det ska bli sååå roligt när vi kommit så långt att vi kan börja inreda och göra fint!  

Ha, ha, ha. Roligt att jag dagen till ära även ballade ur alkoholmässigt på bilderna de skickade!! Ha, ha, ha

Innan vi kraschade i säng så fick jag öppna familjens presenter och då fick jag ett par trådlösa hörlurar, ha, ha, ha, jag är nog sista personen som har använt hörlurar med sladd fram tills nu?! Sedan fick jag även en lakritskalender, älskar lakrits (och choklad).  

Planen är att jag ska ha 40-års kalas, men jag vill ha det när vår undervåning är klar så man kan dra ihop inflyttningsfest ihop med mitt 40-årsfirande. Planen är att jag ska önska mig bidrag till en SUP (eller två?! Så att vi kan ha två i familjen och köra SUP ihop). Jag blev ju smått förälskad i SUP när vi var i Varberg i sommar, berättade om det här.  

Jag är sååå tacksam över att vi kom iväg till Asia spa och jag känner mig otroligt taggad för revansch! Så tror att jag redan nästa år vill tillbaka dit och den gången dricka vatten till maten, ha, ha, ha. KnasJohanna! Learning by doing heter det ju… kanske att jag faktiskt har lärt mig en läxa nu, som 40-åring, ha, ha, ha. När jag fyller 50 så ska jag nog inte slira in på mållinjen på samma sätt som jag gjorde när jag fyllde 40! Ha, ha, ha. 

Kram till er! / Johanna