Familjemyskalender / Min historia

Familjemyskalendern – del 3

Här kommer fortsättningen på vår familjemyskalender 2023 som har en något lägre energi detta år när vi befinner oss i renoveringskaos, ha, ha, ha.

14 december- Den försvunna diamanten

Det är alltid lite vanskligt att spela spel i vår familj… det kan bli hur bra som helst, men det kan också sluta i bråk och sura miner, ha, ha, ha.

Den försvunna diamanten är ju en klassiker som jag själv spelade när jag var barn och ett spel som jag gillar att spela med mina barn.

Den här kvällen när vi skulle spela så hade Vincent skoj online med en kompis och han var inte alls på sugen på att avsluta det för att spela brädspel med oss.

Jag tänkte tillbaka på när vi skulle åka pulka och Mira var den som var på tvären och slapp följa med och vi slapp en surpuppa i backen så det kändes då helt ok med det beslutet. Samma sak blev det här, det kändes som vi andra tre inte skulle få en mysig stund om vi hade tvingat Vincent att spela med oss så vi valde att ha mys med spel vi tre andra i familjen… så kan det med bli.

15 december- Biobiljetter

Det här var en knasig dag där det inte riktigt blev som vi hade tänkt oss.

Mira skulle på disco på kvällen samt sova över hos sin bästa kompis direkt efter discot så vi hade ingen tid den här dagen att ha familjemys med henne.

Vincent hade planerat att åka med en kompis hem efter skolan och sedan sova där så det såg ut som om de enda som kunde ha familjemys var Anders och jag, ha, ha, ha… en rätt härlig tanke som Anders och jag älskade! Ha, ha, ha…. Så vi petade i biobiljetter till dagens ”familjemys”, tänkte att då har de i alla fall en trevlig aktivitet framåt att se fram emot.

På morgonen så fick vi reda på att Vincents kompis föräldrar började känna sig hängiga och de hade precis haft en sjukling i familjen så det fanns ju risk att det var startgroparna för att de med skulle bli sjuka. Då tänkte vi snabbt om och välkomnade kompisen hem till oss i stället.

När jag kom hem från jobbet så möttes jag av en Vincent som INTE såg pigg ut. Han sa att han inte mådde bra och att han mått dåligt även i skolan. Jag var snabb och tog tempen på honom och då hade han 38,5 grader i feber. Sååå snopet!

Jag fixade i ordning så att Mira kom iväg till disco samt övernattning och så skjutsade jag hem Vincents stackars kompis som blev snuvad på övernattning och häng med Vincent och oss.

Och vi som tog hem kompisen hit då de var hängiga… och så blev Vincent ännu mer hängig än vad de var… sååå typiskt!!!

16 december- Spela Skip-Bo

Ja, det var planen, men Vincent var sååå hängig den här dagen så han orkade ingenting. Han hade hög feber och var helt off. Vi tog covid-test på honom men den visade inte att det var covid han hade så ja, det går ju andra influensor och skit som inte är covid.

Så nu har vi ytterligare ett familjemys som vi få spara till läge ges.

17 december- Hemmaspa

Åååå det här har jag längtat efter hur mycket som helst! Särskilt sedan vi var i väg på Asia Spa i Varberg när jag fyllde 40 år. Jag hade massvis med idéer på vad vi skulle kunna göra och skapade lite olika stationer där man kunde pyssla om sig själv.

Vi tände ljus, satte på diffusern samt drog igång ”spamusik” för att skapa en spakänsla här ute i gäststugan. Det blev hur mysigt som helst!!!

Jag blandade ihop en ansiktsmask/peeling med ½ dl Rasullera, ½ dl kokosolja och 1 msk havremjöl så att de som ville kunde få göra en ansiktsbehandling.

Jag tog fram nagelsax och nagelfil om man ville fixa sina naglar.

Jag tog även fram min ”kristallhårborttagning” och passade på att göra mina ben lena och härliga igen… samt tog bort gammalt nagellack på mina tår.

Jag fixade fram så vi kunde ta ett fotbad samt så hade jag köpt grovkornigt salt till fotbadet samt att man kunde skrubba sina fötter med saltet och min älskade pimpsten.

Anders satte på te så vi kunde varva ner och dricka te i vårt spa.

En station var att man kunde ligga i sängen och meditera med ögonkudde som extra tyngd över ögonen.  

En annan station var min yogamatta och där kunde man ge sig själv lymfmassage och koppning. Vincent ÄLSKADE koppning och har kört koppning på sig själv varje dag sedan dess, ha, ha, ha. Det är väldigt skönt och jag gillar det med! Kommer ha ett eget inlägg om koppning framåt i bloggen.

Den enda nackdelen är att man kan ju få som stora sugmärken på kroppen, ha, ha, ha. Tack och lov har inte Vincent någon mer idrott så tänker att han behöver ju inte visa sig med bar överkropp just nu, ha, ha, ha. Han själv har noterat hans märken men har tyckt att det är sååå skönt och helt klart värt det, ha, ha, ha.

Den sista stationen var en tvagningsstation i duschen där jag fixat lite olika saker man kunde använda sig för att tvaga sig. Berättade om tvagning i mitt inlägg här.

Det som drog ner stämningen vid det här familjemyset var tyvärr Mira som inte alls var på G för detta, vi andra tre stornjöt och tyckte det var hur bra som helst. Mira däremot var uttråkad och inte alls i något spamood… vet inte om det var dagen i sig som gjorde att hon var på tvären och inte sugen på Spa? Eller om hon inte är en spa-människa?! Jag vet att vissa människor blir rastlösa och uttråkade på spa… kanske att hon är en av den sorten?! Ha, ha, ha. Själv hade jag kunnat hänga på spa i en vecka utan problem för tristess. Tänk vad lyxigt att få så mycket tid att pyssla om sig själv och då även ha massa tid att utforska sitt inre universum som är lååångt ifrån tråkigt!

Vårt spa höll på i typ en timme och om det inte vore för att klockan drog i väg och Mira var på tvären så hade jag lätt kunnat vara kvar i vårt spa någon timme till. Det kändes nästa som det ”stora julbadet” man gjorde förr i tiden, ha, ha, ha. Så vi blev rena och fina efter vår spastund.

Min utvärdering är att detta är något jag vill få till fler gånger. Jag fick även upp bilder om att detta mycket möjligt kommer kunna bli en aktivitet jag och Anders kommer ägna oss mycket åt när vi blir pensionärer, ha, ha, ha. Sååå mysigt!!!


18 december- Pepparkaksdekoration

Min kompis Jessica gav oss en present och det var två gulliga små pepparkakshus samt en påse med grejer man kunde dekorera husen med.

Vi brukar varje år köpa någon form av pepparkakshus som vi dekorerar som familjemys och jag hade tänkt fixa det i år med, men jag hade inte tänkt köpa ett stort hus då vi inte har den platsen nu när vi är en hel undervåning kort.

Jag hade sett att man kunde köpa små bodar och min plan var att införskaffa mig något sådant kit. Men nu slapp jag det när min fina, fina vän gav oss de här söta husen.

När jag och Mira var i affären så hittade vi en burk med renar och slädar som vi tyckte var söta så vi köpte till det för att Anders och jag med skulle ha något att pyssla med när barnen dekorerade sina hus samt om de inte skulle bli helt nöjda och vilja dekorera fler saker.

Så detta grejade vi med som den här dagens familjemys.

19 december- Julkola

Vi brukar göra någon form av julgodis varje år, energin har dock inte varit på topp då det har varit en slitsam period både på jobbet för både Anders och mig samt vårat renoveringskaos hemma.

Men vi tänkte att vi i alla fall skulle göra lite ”julgodis” med barnen och att de själva skulle få knåpa ihop det, vi hittade en julkola som skulle blir klar på typ 20 minuter så det passade vår tidsplan perfekt… Det kan vara en utmaning att få till familjemys som passar stunden som finns kvar efter en arbetsdag och när andra sysslor behövs fixas med.

Om ni undrar vad tusan det är för kök vi har så har vi köket ute i tvättstugan nu när vi totalrenoverar undervåningen på vårat hus 😅.

20 december- Massera barnen

Jag fullkomligt älskar massage, samma gäller Anders. Han och jag brukar ibland massera varandra och jag gillar konceptet att varva ner och återhämta sig på olika sätt.

Vincent brukar vilja att man kliar honom på ryggen eller ger honom massage när vi sitter typ framför tv:n och Mira brukar med vilja bli kliad på ryggen. Jag var lite nyfiken på hur de skulle känna inför en lite mer seriös massage?! Så dagens tema blev ”massera barnen”.

Vincent blev jätteglad när han fick reda på dagens mys medans Mira uttryckte att hon inte var jättesugen på massage…

Men tänkte att vi får testa och så får vi se hur det går, ha, ha, ha.

På kvällen, ca en halvtimma innan de skulle sova så hade jag tänt ljus inne i Anders och mitt provisoriska sovrum. Jag hade tänt en Palo Santo, satt på min diffuser, satt på spamusik på min telefon samt tänt min saltstenslampa för att skapa en avkopplande atmosfär där inne.

Vincent och Mira la sig på mage och så masserade Anders Vincent och jag Mira.

Vincent njöt för fullt och Mira som är envis som synden, ha, ha, ha hävdade fortfarande att hon hellre ville ha kli på ryggen. Så jag fick tänka om och så gick massagen över till att klia på Mira i stället, ha, ha, ha. Alla glada, alla nöjda.

När vår ”massagestund” var över så var det som Vincent svävade på moln, han var sååå lycklig och glad och sa att det var bland det skönaste han varit med om i hela hans liv… en del av mig fick dåligt samvete att vi inte gjort något sådant för honom tidigare i hans liv… vi har ju masserat honom… men det blir ju på ett annat sätt när man skapar den avslappnande miljön runtomkring samtidigt som man ger massage. Det var även riktigt mysigt att få pyssla om sina barn på detta sätt, även om det blev på ett annat sätt med Mira så blev det ändå på ett sätt till slut som hon gillade, men kände att hon med behövde utmana sig att testa, damen som inte gillar att testa nya saker.

De är sååå himla olika våra barn på alla sätt, ibland fattar vi inte hur vi lyckats få så olika barn?! Nästan som att de skulle vara som en katt och en hund som man ska försöka hitta sätt som passar båda, ha, ha, ha. Det känns verkligen som de är här för att lära oss saker, samtidigt som de valt oss som föräldrar för att de med ska utmana sig själva och med lära sig saker i livet.

Idag kommer den här gamla godingen, jag ÄLSKADE den här låten när jag var liten! När barnen var små så kunde den gå på repeat här hemma, ha, ha, ha. Werner & Werner – Vår julskinka har rymt!

Stora julkramar till er! / Johanna