Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Min historia / Renovering / Självkärlek

Vår nya lya 

Jag är sååå otroligt tacksam över att vi har en gäststuga på tomten som vi kan bo i under vår renovering. Hur många har den lyxen att ha ett litet bonushus man kan flytta in i under värsta renoveringskaoset?! Har berättat om vårt renoveringsprojekt här och här i bloggen. Jag känner ren och skär tacksamhet och lycka för denna möjlighet! 

En rolig grej med vår stuga är att förr i tiden så var den bygdens gamla skola. Det berättade de förra ägarna för oss. De hade tydligen fyra skolbänkar där inne för länge sedan. Man ser ju att stugan är utbyggd (på den snygga linjen som bryter av vi grunden, ha, ha, ha) så stugan var mycket mindre tidigare. Tror att det var 1995 de totalrenoverade stugan? När vi flyttade in så var det härliga terracottafärger samt en härlig knallig blå färg i stugan så det var skönt att vi för några år sedan målade om i stugan så vi slapp bo i de färgerna, ha, ha, ha.

Jag tycker att det är härliga energier i stugan och det är inte så jag hör barnskratt eller andra spöklika ljud här ute, ha, ha, ha. Jag har en medial bekant som stött på en trevlig man från andra sidan här ute… men hen bad mannen att gå och vara någon annan stans och då gjorde han så. Men den mannen har jag inte stött på. Vincent och Mira har känt av en man inne i vårt hus… men vet inte om det är samma eller någon annan? Och det är länge sedan nu och nu har de inte sagt något om det nu. Det blev en annan energi i stugan när jag tog över den och gjorde min stuga till en yoga/healing och meditation stuga. Det kändes som energierna i stugan gillade det. Har även fått till mig från min mediala bekant som haft kontakt med mannen att han gillar det vi gör med huset (dock är detta några år sedan, så vi håller tummarna att han gillar projektet “Blåsa ut nedervåningen”, ha, ha, ha… men jag tror det?!) samt att vi fått in små barn som livar upp kåken lite.

Vincent har mycket energier i hans rum inne i huset och vi har kämpat med att rena hans rum i flera omgångar men ute i gäststugan säger han att det är mycket lugnare och skönare och att känslorna är på ett annat sätt där ute. Jag måste ta och hålla med honom i det. Det är en go känsla i vår lilla stuga.

Anders pappa reagerade på att det “gungade” i vår stuga och att det kändes att det lutade mycket, ha, ha, ha… Och visst, det gör det! Kylskåpsdörren stängs automatiskt tack vare lutningen i stugan, ha, ha, ha… men vem vet… kanske var det energier han kände av?! På liknande sätt som jag kände när jag upptäckte att jag med kunde känna av energier.

Det är riktigt mysigt där ute i stugan så jag tror att detta kommer gå riktigt bra… men vi får se om vi bor där ute om ett år om jag fortfarande känner samma sak, ha, ha, ha… men jag tror nog att jag kommer kunna göra det… det är nog värre för barnen… men de har ju kvar sina rum inne i huset… så tror att det kommer bli bra även för dem?! 

Vi har egentligen allt man behöver i vår lilla stuga nu när vi flyttat ut vårt “kök” ut dit. Vi har kyl och frys, diskmaskin, spis, kökselektronik, tvättmaskin, torktumlare, toa och dusch.  

Bastun har omvandlats till ett “walk in skafferi” och det blev hur bra som helst, ha, ha, ha. Känns lyxigt att botanisera bland alla sina skafferiprylar och få en överblick över allt man har hemma. Det är smidigt för barnen med, även de får bra koll när de ska in och hämta något ätbart.  

Vi har en korg där inne som barnens farmor målat, så fin! Så när vi ska baka eller laga något där vi behöver mycket från skafferiet så tar vi korgen… den blir som en handlingsstund fast hemma, ha, ha, ha. Detta skafferi känns mycket bättre än det vi hade i den fula garderoben som var skafferi i vårt gamla skruttiga kök.
 

När det kommer till köksdelen så känns den inte heller så mycket sämre än i vårt gamla kök, ha, ha, ha. Ni anar inte hur trött jag var på vårt 70-talskök! Vi hade inte så mycket mer bänkytor att vara på i det köket än vad vi har ute i tvättstugan så än så länge känns det inte som att vi bytt ner oss utan det känns lite “same same”, ha, ha, ha. Vi gick från ett skitkök till ett annat skitkök så det kan ju inte bli annat än bra?! Ha, ha, ha.  

Ett dilemma vi fick var att vi har en spis med trefaskontakt och vi hade ingen sådan kontakt inne i tvättstugan… men vi hade en sådan på väggen utanför huset… så Anders fick leka elektriker och fixade en förlängningssladd som är dragen från utsidan och som vi använder oss av när vi måste använda vår spis. Vi måste därmed ha öppen dörr så sladden kommer in varje gång vi vill laga mat och använda spisen, ha, ha, ha… 6 månader framåt i tiden kan den lösningen funka rätt bra… så hoppas att köket är klart invändigt när vintern kommer, ha, ha, ha.  

Jag minns när vi bodde i lägenhet i Göteborg och längtade till att få flytta till hus och få ett stort och härligt kök… så snopet när köket i huset vi köpte var typ mindre eller i alla fall lika litet som köket vi hade i vår lägenhet. Det ska nu bli otroligt lyxigt att framöver få ett större kök, jag gillar ju att hänga i köket och greja med diverse olika saker.  

Vad gäller badrummet så är det i bättre skick än det vi har i huset så inte heller det känns som ett nedåtköp. Det blir bra det med!  

Vad gäller delen där vi har vårt “matsalsbord” så känns det med bra. Det är en jättemysig plats att sitta och äta på! Det är fint med alla fönster och det är roligt att få en annan utsikts vy. Bordet är vårt campingbord som vi brukar ha med oss när vi åker ut med husvagnen.

Den här sommaren kommer vi inte åka iväg något med husvagnen då fokus kommer bli på renoveringen. Vi kommer ha husvagn med tält uppställt på tomten istället så att det blir en extra yta vi/barnen kan vara på under renoveringen.  

Anders pappa skulle komma och hjälpa oss en del med och då kan han ju sova i husvagnen så det kommer bli bra att ha den i ordning här hemma.  

Jag brukar ibland kalla Anders för “Min Ernst”, han är grym på att fixa ALLT han tar sig an. Blir så imponerad över hans kreativitet och estetiska ådra. Här i gäststugan kan ni se hans våningssäng som han har snickrat ihop, så himla fin blev den! Klockrent sätt att få till fler sovplatser på liten yta.

Just nu lyssnar jag på Kay Pollaks nya bok “Ett bättre liv: Att förändras en tanke i taget”, kommer berätta om den senare i bloggen! Den påminner om hans bok “Att välja glädje” och jag tänker mycket på min tankeprocess kopplat till renoveringen när jag lyssnar på boken. Jag har inga jobbiga eller negativa tankar utan jag väljer positiva tankar och det är ofta som jag gör det valet för mig själv. Jag tror att min positiva syn på mycket även skiner igenom via mitt skrivande och i bloggen. Jag hade i detta inlägg kunnat haft tankar om att det är asjobbigt att flytta ut och bo i en liten stuga, att det kommer vara misär att leva på detta sätt i kanske 6 månader till ett år, att jag inte förstår hur vi kommer klara detta och så vidare…. men sådana tankar tar inte plats för mitt inre och det tror jag är en styrka i livet att träna sig i vilka tankar man väljer att tänka och inte fastna i offertankar som nog många lätt hamnar i. Jag upplever att när jag fokuserar på tacksamhet så finns det inget utrymme för negativa tankar att ta plats.

Jag vill fylla mitt liv med så många högfrekventa tankar som möjligt även om jag även ibland sjunker ner i lågfrekventa tankar och att det med kan vara okej… bara jag inte stannar i dem särskilt länge. Även vid de situationerna så väljer jag att vara kvar där ett litet tag på samma sätt som jag väljer att kliva ur dem och höja min vibration. Det är häftigt när man lärt sig att styra sina tankar, ett riktigt lifehack i livet, ha, ha, ha.  

Nu under renoveringen så är jag extra tacksam över att få bo som vi gör. Att fly fältet från kaoset hemma och ta sig ut i naturen är verkligen en fristad för att samla kraft och energi. Det är lite bullerbykänsla där vi bor och det var en grej vi fastnade för när vi köpte huset. Vi bor året runt vid ett ställe som andra människor kanske väljer att bo som sommarställe, jag tror att det med gör att det känns helt ok med vetskapen av att vi kommer bli hemma mycket i sommar då fokus kommer gå mycket till vår renovering.

Tack vare våra grannar så bor vi typ som runt ett minizoo, ha, ha, ha. De har grisar, får, lamm, höns, hästar, kor, getter, ankor, kaniner och fiskar (odlade i damm). Hur mysigt är inte det?! Det är så fridfullt att ha så mycket djur i krokarna och lite extra roligt när man är ute på sina rundor och få möta dem i sin vardag, ibland kommer de och hälsar på i trädgården med, ha, ha, ha.

Grannarnas fiskar 😂🐟🐟🐟💦


Fortsättning följer på vårt renoveringsliv… 

Kram på er! / Johanna 

Ha, ha, ha, ha…. hur störtsköna är inte det här gänget då?!