Andlighet / Boktips / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Ofrivillig barnlöshet / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

Lita till din inre kraft – del 2

Här kommer fortsättningen på Gabrielle Bernsteins fina bok ”Lita till din inre kraft: Känn trygghet och tillit till livet oavsett vad som händer”.

Dina övertygelser banar väg för det du vill ha

När Gabby var på en plats i livet där hon försökte hitta sig själv så läste hon många självhjälpsböcker, lyssnade på andliga poddar, såg på spirituella filmer och via den vägen så sög hon åt sig all vägledning hon kunde få, även där känner jag en stor igenkänning på min egna nyfikenhet och mitt sökande.

En person som blev viktig för Gabby var Wayne Dyer som tyvärr inte lever längre. Men han har blivit en inspiratör för mig med och jag kommer berätta mer om honom framöver i bloggen. Första gången jag kom i kontakt med Wayne Dyer var på Englagård och det berättade jag om här.

Några repliker som Wayne använde som Gabby föll för var ” Du blir som du tänker” och ”Du ser det när du tror på det”.

Tänk hur viktigt det kan vara att släppa alla sina begränsningar och låta sinnet få flöda fritt. Tänk att anamma saker som kommer upp för sitt inre och följa den guidning man får. För min del är det fint att få dela det med er i bloggen och att ni får ta med er de lärdomar som jag snubblat över längs med vägen. Tänk ändå att vi själva kan skapa nya vägar och utgå från det som känns rätt för oss och de visioner vi har för vårt inre.

En universell lärdom är: Vägen till visshet kräver en djup önskan om att bli fri från rädsla.

Gabbys tips är:

1. Var redo

Att vara redo är första steget mot visshet. Inom dig kanske du har din galna kusin som oroar sig för saker och känner rädsla, men försök att gå bortom de begränsningarna.

2. Tänk det, känn det, tro på det

Få upp din framtida vision för ditt inre, tänk på den, känn den typ som om det redan har hänt (Attraktionslagen) och tro på att det kommer bli som du önskar. Släpp rädslorna att det kanske inte kommer gå vägen utan lev i energin som att du kommer lyckas. Kom ihåg- det är dina tankar och visioner som skapar din verklighet. Se resan som en del av målet, tänk vad du kommer lära dig längs med vägen.

3. Påbörja en dialog med Universum

Antingen via meditation, ta en skogspromenad eller att du sätter dig ner med ett block och en penna och skriv av dig/ skapa en dialog med Universum och var observant på vilka tankar som kommer till dig. Det är så jag får till mig vad jag ska jobba med i min personliga utveckling eller saker jag ska skriva om på bloggen eller göra i andra forum.

4. Skapa tillsammans med Universum

Utifrån det som kommer upp för ditt inre med din dialog med Universum i form av bilder, tankar och känslor försök att anamma dem och ta action på det som kommer upp. Se det som vägledning som tar dig framåt i stort som smått. Det är en enorm trygghet i livet att ha den kontakten och att känna en tillit till det som sker. Jag känner att jag följer min själs plan här på jorden så länge jag följer min inre kompass och hoppar på det tåg som jag ser för mitt inre. Ibland kommer det upp nya saker och ibland ska jag bara fortsätta åka på det spåret jag är inne på… ibland kommer det att jag känner mig ”klar” och då behöver jag lyssna på det och skapa förändring, i stort som smått… hur jobbigt det än kan vara så behöver jag lyssna på det med.

Universum talar på förunderliga sätt

Kanske har du med upplevt att ibland sker händelser i livet på ett synkroniskt sätt. Kanske tack vare att man mötte en människa där och då och man samtalade om något så var det som om man fick en nyckel till nästa steg i livet. Jag känner själv att det varit så i mitt liv som genom en röd tråd som hela tiden lett mig vidare. Jag tänker på när jag fick mina handeksem och behövde skolan om mig från frisöryrket till att bli lärare och min mamma kom på att det fanns något som hette ”omskolningsbidrag” den händelsen berättade jag om här. Det ledde ju vidare att vi fick möjlighet att köpa vår lägenhet som i sin tur ledde till att vi hade råd att köpa vårt hus vi bor i idag samt pengar till vårt bröllop. Men även mycket annat som hänt i livet och många av de inlägg som jag berättat om i bloggen. När händelser liksom kommer i sin väg och man hakar på. Typ som när jag börjad med yoga eller meditation, helt plötsligt så var det som ALLA höll på med det runt omkring och det var som om jag fick en knuff i nästa riktning i livet från ”Universum”. Om man backar tillbaka i min blogg så följer den och alla händelser mitt liv och kronologisk ordning och jag tror att många av händelserna som jag varit med om allt ifrån stora händelser till att jag helt plötsligt sitter med en ny bok i knät och lär mig nya saker är en del av hur universum talar till mig på samma sätt som Universum talar till dig.

Gabbys tips för att jobba med Universum lyder:

1. Förstå att mirakler är något naturligt

När vi är synkade med Universum upplever vi många mirakulösa och mystiska synkroniciteter. Ju starkare din tro blir desto oftare inträffar dem och mirakler blir som en naturlig del i livet och när det inte sker mirakler så är något på tok. Om vi känner rädsla, skuld, fördömande och andra lågfrekventa känslor så blockerar vi de mirakler som annars finns tillgängliga i den mer kärleksfulla energin. När vi känner mycket kärlek så kan den energin flöda igenom oss och vi upplever då en inre vägledning och får ta emot gåvor längs med vägen av ”Universum”, vi blir som en kanal.

2. Sök kärleken och förvänta dig mirakel

Försök att medvetet söka efter kärleken flera gånger varje dag så att du får in det i ditt liv. När du avsiktligt vänder fokus mot kärleken så öppnar du för möjligheten att ta emot mirakler. Vi behöver släppa fokus på allt som gått fel och fokusera på det som faktiskt gick rätt och de lärdomarna vi fick på resan. Försök ha ett pågående samtal med ”Universum” så att du sänder ut det du kärleksfullt önskar. En del i det hela och som jag tänkt på när jag kom in på den ”andliga biten” är att alla böner/önskningar börjar alltid med ett ”Tack”.

3. Öva på att inte lägga dig i

Den här delen är svår enligt mig som är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna, ha, ha, ha. ”Men man behöver inte göra något för att mirakel ska ske utan man behöver bara använda sin sanna, kärleksfulla natur och låta dina ögon se vad du önskar dig.” många gånger är vi rädda för att saker inte ska bli som vi önskar då vi vill det sååå himla mycket och det kan tyvärr blockera vårt flöde. Därav är det med viktigt att vara här och nu i ”nuet” där blir det automatiskt att man släpper sin oro och lättare ger energi till flödet. Man kan även i detta läge vara mer mottaglig för den vägledning som kommer till en.

4. Stärk din tro

Hur skulle ditt liv se ut om du visste att du alltid var vägledd? Vad skulle du göra annorlunda om du visste att Universum tog hand om dig? Hur ser din livshistoria ut? Kan du se att saker har hänt i ditt liv med av en anledning som med lett dig dit du är i dag?

Kanske skulle du då med känna tillit till att framtiden med kommer ta dig vidare i livet på den väg som det är tänkt att du ska gå… och om du är på ”fel” väg så kommer ditt inre/din kropp berätta det för dig och ju snabbare du hör den guidningen så vet du att du kanske går på en väg som inte är tänkt att du ska fortsätta på?

Jag upplever själv att min tro är som en stöttepelare i livet och jag har blivit mer observant på att lyssna inåt och ta action på det som kommer upp. Vilken tomhet det borde vara för alla människor som saknar tro? Jag skulle nog känna att mitt liv vore väldigt ”platt” och inte varit fyllt med sååå många mirakler som det är och varit om det inte varit för min tro.

5. Håll fast vid din trosförklaring

Vilken frihetskänsla att hålla fast vid sin tro och lita på att man blir vägledd! Se allt som inträffar som en kärleksfull vägledning. Det kan vara i det lilla som det stora. Typ om jag står i köket och diskar och helt plötsligt får jag upp en bild för mitt inre att jag är ute och springer, då kan jag antingen diska klart om jag har lite kvar eller så pausar jag diskningen och hakar på min tanke om löpningen och vipps så är jag ute och springer och tar action på de bilder jag får upp för mitt inre. Det är även dessa inre bilder som gör att jag hakar på alla nya saker i mitt liv och som att jag sitter här idag och skriver på min blogg.

Får du upp många inre bilder som du inte tar action på?! Testa i sådana fall att se vad som skulle hända om du faktiskt började göra det som kom upp för ditt inre! Hur kul som helst!! Jag tänker att de bilderna finns där av en anledning så heja dig och heja mig att ta action på dem!

Att sluta döma gör dig fri

Många av oss har en vana att döma och kritisera sig själv eller andra, men att sluta med det beteendet och få in mer kärlek till sig själv och andra gör att man blir fri. Man behöver se över hur man tänker, säger och gör för att få bukt på den här biten.

Det som är intressant är att när man börjar få koll på detta så kommer man upptäcka att varje många man tänker/känner/säger något negativt om sig själv eller andra så kommer man märka hur energin i sin kropp ändras vilket resulterar i låg energi där man själv känner sig psykiskt eller fysiskt svag.

Ofta dömer vi andra för att hävda oss själva och att vi ska slippa känna oss underlägsna, osäkra eller att vi är värda mindre än andra. Man kanske känner sig avundsjuk på vad andra har som man själv önskar att man hade eller kanske att man känner svartsjuka? Problemet med dömande är att det slår tillbaka till oss själva, därav är det till stor vikt att sluta döma sig själv och andra och se sig själv och andra med mer kärlek och omtanke.

Det kan kräva att du behöver ta dig ur gamla beteendemönster och anamma ett nytt sätt att leva.

Gabbys tips på hur man gör är:

1. Betrakta ditt dömande utan att döma dig själv

Många gånger är vi inte medvetna hur mycket vi dömer. Första steget är att börja lägga märke till när vi får in dömande tankar för vårt inre och observera dem likt tankar som kommer in när man mediterar. Sedan kan du ge lite extra kärlek till dig själv som är villig att börja jobba med ditt dömande och vill förändra den låga energin som kanske håller kvar dig på en negativ plats i livet.

2. Förlåt tanken

Nu ska du inte klandra dig själv för att du dömde. När du betraktar ditt dömande kan du bli fri genom att förlåta. Förlåt dig själv för att du tänkte så och förlåt själva tanken och gör sedan ett nytt val på tanken.

3. Se för första gången

Mycket av det vi dömer grundar sig i gamla erfarenheter som kommer upp till ytan igen. Man kan försöka se människor vi möter som lärare som tränar oss i att utvecklas som människor. Med den synen så kan vi se situationen med nya ögon. Om vi släpper det som har varit och det förflutna så kan vi agera på ett nytt sätt, som att man ser situationen/ människan för första gången med kärleksfulla ögon och att man kan agera därefter.

4. Meditation för enhet

Att meditera för att förstå den andra personen och känna att ni är ett, den personen är du är något som Gabby tipsar om. Man kan sitta och hålla vänster hand på hjärtat och andas djupt och långsamt samtidigt som du lyssnar på den här låten.

Du är Universum

Gabby berättar i boken om ett retreat hon var på med Deepak Chopra (ett namn som kommer komma upp ett flertal gånger i min blogg, har läst mycket från honom med och nämnde hans namn i detta inlägg).

De skulle sätta sig och göra en meditation där de skulle upprepa ett mantra. Efter ett par minuter började Gabby känna sig lättad och förflyttades till en stilla plats mellan tankarna. I det utrymmet känner sig Gabby fri, även jag nickar instämmande när jag läser de orden. Hon slappnade av och kände det som om hon var ett med Universum. Plötsligt så hörde hon en hög inre röst som sa ”Jag är ett med Universum och jag vill komma närmare sanningen”. Gabby blev tagen av det svaret och blev tårögd. Hon kände sig sååå fri. Hon kände sig som att hon var Universums kärleksfulla energi. Vi kan alla känna den känslan, antingen när vi sitter på meditationskudden eller om vi väljer att sluta döma och förlåta i stället.

”När vi tar oss tid till upplevelser som lugnar ner oss får vi ett annorlunda liv eftersom vårt nervsystem blir annorlunda” även här nickar jag instämmande… sååå sant! Det sänker vår stressnivå, läker våra celler och omorganiserar vår energi.

I detta kapitel så tipsar Gabby om:

1. En bön om sanning

Det finns en bön i boken. Hon menar på att bön är vägen till kärlek.

2. En meditation för att ge dig kontakt med Universum

Hon ger även en kundalinimeditation man kan göra.

3. Sanningen är ditt namn

Nästa steg är mantrat ”Sat Nam” där Sat betyder ”sanning” och Nam betyder ”namn”. Hon menar på att den mantrameditationen gör att du kommer i djupare samklang med ditt medvetande och ditt sanna jag.

4. Var ödmjuk

Att vara ödmjuk mot sig själv och andra. Att se att vi alla befinner oss i ett stort nät och att ingen är bättre eller sämre än någon annan. Att återigen se sig själv och andra med kärlek. Att släppa de egobaserade tankarna som mer kan blockera de kärleksfulla tankarna.

Släpp taget och kapitulera för Universum

Som kontrollmänniska som jag är så har jag genom mina erfarenheter behövt lära mig att släppa kontrollen då jag har märkt att det finns saker i livet som vi faktiskt inte kan kontrollera. Som när vi försökte få barn och det tog sååå lång tid och under tiden visste vi inte ens om vi kunde få barn. Eller när jag utbildade mig till frisör och helt plötsligt blir allergisk mot kemikalier och fick skola om mig. När jag drog av korsbandet i en skidolycka och fick förlänga min utbildning till att bli lärare.

Saker händer i livet och man kan inte alltid styra det som sker. Nu med min inre resa så kan jag ju från ett fågelperspektiv se att alla de här sakerna jag varit med om följer min ”livsplan”. Vilket har gjort att jag släppt taget om kontrollen och likt Gabby ”kapitulerat för Universum”.  Att ha mål är bra men ibland kan det bli om man planerar för mycket så kan man blockera naturens gång och begränsar det som skulle kunna ha skett.

1. Ta bort händerna från ratten

”Låt din vilja ske” är ju ett välkänt begrepp och när man släpper taget och kapitulerar så innebär ju även det att man släpper händerna från ratten och har tillit till att Universum leder dig dit det är tänkt att du ska. Att överlämna sina mål och planer till Universum och utgå från att Universum har en ännu större plan för dig än vad du själv har. Att ta ett steg tillbaka och låta Universum visa vägen.

2. Överlämna tiden

Vi tror att vi kan kontrollera mycket men tiden är någon vi inte kan kontrollera. Jag och Anders trodde vi skulle bli gravida snabbt och inte att det skulle ta typ 2,5 år innan det tog sig… eller att min utbildning hade jag räknat med skulle ta 4,5 år och inte 5 år som det blev… Saker händer och gör att det kan vara svårt att beräkna hur lång tid saker tar och vad man ska hinna med under tiden. Det bästa vi kan göra är att överlämna tiden till Universum och tänka att det som sker det sker och det kommer ske när vi är redo för det. Det bästa genom att göra detta är att leva i nuet och vara i nuets flow precis som Eckhart Tolle med förespråkar..

3. Överlämna dina mål och låt tron vägleda dig

Vi behöver lära oss att släppa våra målsättningar och lita på hoppet och tron. Låt dina planer och målsättningar läggas över i Universums händer och se vilken vägledning du kommer att få. Om du får fram stora visioner, testa att överlämna dem till Universum och se vad som händer. Här har jag min blogg som experiment. Jag har ingen aning om hur många timmar av mitt liv jag lagt på bloggen eller hur många timmar jag kommer lägga? Jag vet inte heller om/vad den kommer leda till och jag har inte själv satt upp några mål… men det känns som den följer mitt livs syfte och något jag ska göra och resten har jag släppt till Universum.

4. Överlämna det till den heliga triangeln

Triangeln hörn representerar ”tro, ”hopp” och ”barmhärtighet”. Gabby har en sådan triangel och i den så kan hon lägga en lapp med hennes önskningar och lägger den i triangel och låter lappen ligga där någon vecka för att sedan bränna upp lappen. Att man bränner pappret är att det symboliserar din tro och att man eldar upp lappen är att man överlämnar den till Universum och att man vet att den är omhändertagen. Hon skrev att man inte behöver ha någon speciell triangel för att göra detta utan du kan göra en. Det är en härlig känsla när man underkastar sig och låter Universum göra sitt jobb.

Var kärlekens verktyg

Din styrka är att sprida ljus och kärlek runt dem du möter. Kärleken fördriver all rädsla. Ju mer kärlek du inspirerar andra desto mer kärlek kommer det finnas i världen. Med kärlek kan vi säga ifrån, medkänsla behöver vi när vi ska förlåta, och en inre styrka när vi gått vilse och behöver hitta rätt i livet igen. Kärleken blir som ringar på vattnet och i stället för att se saker med ilska och irritation, testa att se det utifrån kärlek. Vi behöver läka såren från det förflutna och leva mer i nuet.

Alla kan leva utifrån en grundkärlek och Gabbys tips är:

1. Vakna

Att vakna upp och se omvärlden med kärlek. Att känna tacksamhet, vara lyckliga och vänliga mot oss själva samt omvärlden vi lever i. Sänd kärleksfulla tankar till dem som behöver det men fastna inte i alla nyheters mörker som kväver ditt ljus.

2. Kom ihåg var din sanna styrka finns

Om du är en person som försöker skapa förändring? Vad har du för grundkänsla? Gör du det at ilska och irritation som kanske en fredsaktivist skulle kunna göra? Eller är du en ”ljusbärare” som sprider ljus och kärlek omkring dig utan att döma andra? Jag har själv mött människor som har en sådan stark tro och typ dumförklarar alla som inte tror, tänker och tycker som dem. Att använda ord som att folk måste börja använda sina hjärnor och se den korrupta världen vi lever i och alla lögner vi matas av. Jag känner att sådana påhopp grundas i en ilska och frustration och inte i ren kärlek. Jag tänker att alla människor befinner sig på olika platser i livet och att det är okey. Jag känner inget behov av att övertyga någon om någonting, bara dela med mig av det jag lärt mig längs vägen och så får andra göra vad de vill med den informationen. Just nu har jag börjat intressera mig för ”Forntida Astronauter” ha, ha, ha, ha… men det kommer jag till senare i bloggen.

3. Kärlekens frid skiner i dig nu

Alla människor har ett inre ljus, vissa har bara täckt ljuset och behöver dra bort slöjan som är för. Du behöver bara minnas kärleken så kommer ljuset lysa igen. Många söker utanför sig själva men i själva verket så finns ljuset och kärleken inom dig och det har alltid funnits där. Hedra såren inombords som fört dig hit du är idag. Såren finns för att du hade saker att lära under detta liv och allt grundar sig i hur du läker dina sår. Återvänd till nuet och känn kärlek till livet så kommer du befria dig från allt lidande.

4. Var kärlekens verktyg

Att låta kärlekens närvaro skina igenom dig så kommer du vägledas att leda andra in i kärlekens ljus och att de gör samma sak. Vi kan hjälpa andra människor att läka samt läka oss själva. Med hjälp av kärleken så kan vi inspirera andra. Du kan känna styrka när du är svag, du kommer känna en vägledning när du är vilse och du kommer känna en trygghet när du är osäker. En rätt skön känsla är att om du väljer kärleken så kommer du sprida ljuset samtidigt som du vet att Universum tar hand om dig.

Den här boken är väldigt mycket ”Universum” hit och ”Universum” dit… det hade ju kunnat stå ”Gud” i stället eller vilket ord man nu tror på om man nu har en tro om att det finns något som är större än oss själva och som en yttre kraft. Nu när jag läser på om ”Forntida Astronauter” så skulle man ju kunna byta ut orden till det, ha, ha, ha. Rätt skoj tanke! Jag tänker att oavsett vad man har för tro så är mycket av de andliga/ spirituella texterna ändå väldigt kloka och jag gillar att ta till mig klokheter oavsett var de kommer ifrån.

Att träna sig i att känna tacksamhet, medkänsla, acceptans, förlåtelse, förståelse, omsorg, kärlek med mera till sig själv och andra. Oavsett vad man har för grundtro så är det ju ändå kloka råd hur man kan må så bra som möjligt i sig själv och i sitt möte med andra människor.

Jag tänker att alla klokheter vi kan lära och inspireras av oavsett vad de kloka orden kommer ifrån så spelar det väl inte så stor roll?! Om allt grundar sig att sprida mer kärlek på jorden så kan det ju aldrig bli fel!

Så oavsett vad du har för tro eller religion så ta till dig det som du känner att du vill ta till dig utifrån den platsen du befinner just nu så är du på rätt väg.

All kärlek till dig!

Kram/ Johanna

Lämna ett svar