Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Spirit Junkie- del 2

Här kommer fortsättningen av Gabrielle ”Gabby” Bernsteins fina bok ”Spirit Junkie -Resan mot inre frid” som jag berättade om i tidigare inlägg.

Svaret

F-ordet

Gabby berättar i boken hur hon upplever olika saker i kroppen när hon tar kontakt med hennes ”~ing” och även på den punkten kan jag själv relatera till. Hon berättar att det kan kännas som att det börjar pirra i kroppen, jag har ju tidigare beskrivit det som att det känns som kolsyra i kroppen. Hon kan ibland känna det som om hon blir omsluten av något och att hon fylls med en enorm värme och kärlek genom kroppen. Det är sååå häftigt när man upplever saker via kroppen! Det är även väldigt roligt när man läser skumma saker som man kan relatera till!

F-ordet tänkte jag först skulle vara ett annat ord, ha, ha, ha. Men det står för förlåtelse! Det är en otroligt viktig pusselbit att läka sig själv och det är att förlåta sig själv och andra. Det är först då man kan känna en stor inre frihet och att man kan kapa sina bojor som de negativa känslorna bär med sig mot sig själv/andra. Man lever kvar i ett mörker som präglas från sin dåtid. Man befriar den andra personen likaväl som man befriar sig själv! Det är ofta egot som inte vill förlåta så även här är det viktigt att göra sig fri från egot.

Att se ljuset i stället för ett mörker gör så att ljuset från en annan människa strålar tillbaka till dig själv.

Att släppa bitterhet och mörker och släppa in ljuset och se det som hänt med kärlekens ögon är nyckeln för att läka.

Har du någon du skulle vilja kunna förlåta?! Se den personen som din läromästare och träna dig på det! Personen kan vara du men det kan även vara någon annan!

Relationer är uppdrag

Tänk om det är så att det aldrig är en slump vem som träffar vem?! Tänk om det finns en plan över att du och jag skulle mötas?! Eller att vi föddes in i vår familj, mötte de vänner, pojk/flickvänner, släktingar, kollegor med mera. Tänk vad mycket vi har att lära av varandra! Det kan vara dels att de besitter kunskap som du inte besitter och du kan lära dig av det men det kan även vara att de utmanar dig på något sätt. De kanske är ett stort rövhål som du inte fixar att umgås med, ha, ha, ha… då har vi verkligen en utmaning hur man kan förhålla sig till personen utan att se dem som ett stort rövhål utan med kärlekens ögon skifta hur du ser på personen. Så genom livet kan vi lära oss saker av andra fast på lite olika sätt.

Det heliga ögonblicket

När man förvandlar det förflutnas hat till nuets kärlek så uppstår ett heligt ögonblick. Att förlåta och se personen/händelsen ur ett nytt ljus. Att tillåta sig att släppa taget om gammal skit som inte gör en gott här och nu.

Man behöver dock slå av på tempot för att kunna ta emot vägledning, meditation är klockrent för detta ändamål, men även en skogspromenad kan vara minst lika bra. Man behöver hitta sitt sätt som gör att man connectar med sitt inre. För Gabbys del så började hennes liv hamna i synkronicitet när hon bad ”~ing” om hjälp varje dag. Människor hon behövde få kontakt med ringde, böcker hon behövde läsa föll ut ur bokhyllor. Jag nickar instämmande även här. Hur saker bara löser sig och att Universum kan vara fantastisk på att påminna när det är något nytt som ska in i livet. Typ som när jag började meditera eller ägna mig åt yoga.

Jag tänker att när man är redo för något så dyker rätt ögonblick upp och då ska man säga ”ja” och kasta sig ut och möta det okända.

Att acceptera inbjudan

När man börjar tacka ja till det som kommer i ens väg som följer ens livsresa så börjar det hända häftiga saker. Pusselbitar börjar falla på plats och man kan börja läka fysiskt och psykiskt. På samma sätt som Gabby känner jag att jag vill dela med mig av det jag lärt mig och det är inget jag vill snåla med. Om man börjar lyssna utan att värdera det som kommer till dig så kommer du med notera vad som är nästa steg i livet… men det är din fria vilja som avgör om du kommer nappa på idén!

Miraklet

Anden blev min pojkvän

Jag tror du känner till uttrycket ” Allt du behöver finns inom dig”?! Och så är det verkligen. När man slutar att söka kärleken utanför sig är när man har hittat den inom sig själv. Man sköljs igenom av ett välbefinnande och det känns som man omsluts av en varm filt när man hittar den inre kärleken.

Det ger en känsla av trygghet och att man är omhändertagen. En bra plats att träna detta på är på meditationskudden eller som för mig i badet. När man börjar uppleva det vid de stunderna så leder det vidare att man ser det i vardagen med. Man kan lite då och då känna hur kärleken sköljer över och man blir helt upprymd av känslan.

Man känner sig inte så ensam längre, det känns som man har ett team runt omkring sig eller som Gabby benämner som sin ”~ing”. Det är nästan som att man får en romans med ”~ing”. Man vill skapa stunder där man kan vara närvarande tillsammans för att kunna ta emot vägledning och kärlek. När man upplevt det så är det lättare att dela med sig av kärleken till andra. Precis som mycket annat i livet så är det bra om man fortsätter att vattna blomman eller om det är ett frö så att det kan gro. Att connecta inåt på något sätt behöver man regelbundet göra om man vill ha en stark kontakt med sin ”~ing”.

Kärleken vinner

När man känner mycket kärlek inifrån så brukar man kunna stråla inifrån och ut och det brukar folk märka av. Man känner sig mer harmonisk, lugn, avslappnad och centrerad.

Som kontrollmänniska så tror man att man kan planera och kontrollera det mesta men ändå blir det inte alltid som man hade tänk. ”~Ing” har många gånger en egen plan och det har jag genom åren märkt vilket har lett till att jag släppt på många saker som jag ändå inte kan kontrollera.

Att känna tacksamhet är med en viktig nyckel för att känna en inre kärlek så att träna tacksamhetsövningar är väl investerad tid.

Förvänta dig mirakel

”Mirakel är något naturligt. När de inte inträffar är det någonting som gått fel.” Fint citat från Mirakelkursen. Det är så lätt att låta sina rädslor ta över och att man hamnar i en nedåtspiral i sina tankar och det är ofta då som saker inte blir som man hoppas och saker går trögt. Det är ju så attraktionslagen arbetar. Tankarna påverkar ens energi och energin påverkar ens upplevelser. Lösningen på det är att hålla tankarna positiva så kommer livet att börja flöda igen. Men det är lättare sagt än gjort! Men när det händer så behöver man komma tillbaka till grunderna igen. Jag vet inte hur många gånger jag varit med om detta?! Man kör på och allt flyter… sedan händer det något och man tappar kraft och energi och helt plötsligt så befinner man sig i en nedåtspiral och känner sig helt energilös… för att vända det så måste man tillbaka till sin instruktionsbok för att hitta tillbaka till sin energi och sin inre kraft.

Man kan inte ge något man inte har så första steget är att ha det själv och då kan man hjälpa andra att läkas. Men man kan inte hjälpa någon som inte vill bli hjälp. Jag har lärt mig att inte pracka på folk det de inte bett om att få, men jag delar gärna med mig av min kunskap till dem som vill ta emot den… men kommer till den insikten senare i bloggen… jag har lärt mig av mina ”misstag” och det är ju en av de största läromästare vi har. Det är en del att jag vill skriva blogg, för då kan de som vill läsa och jag behöver inte pracka på någon någonting de inte bett om samtidigt som jag får bubbla av mig av allt jag har inom mig som vill ut… Som kolsyra så lättar bloggen på mitt inre tryck, ha, ha, ha.

Hög på andlighet

Att överlämna oss och släppa alla förväntningar inför framtiden och leva i nuet ger en enorm frihet, detta är ju något som Eckhart Tolle är expert på och han har jag nämnt och kommer nämna många gånger i bloggen då han är en stor lärare i mina ögon. Att välja glädje och kärlek så uppstår det lättare ett flow i livet som tar oss framåt på ett behagligt sätt.

Att tjäna andra med kärlek som utgångspunkt är med väldigt fint. Att man gör saker för andras skull och delar med sig av det man kan, att det handlar om oss och inte om mig. På samma sätt som Gabby har läkt sig själv så har även jag läkt mig själv så vi båda vill lära andra hur man kan gå till väga. När jag själv connectar inåt med mig själv så är det den drivkraften som är starkast och det är att inspirera andra. Det är där jag känner att jag kan bidra maximalt under min tid på jorden.

Att känna en tillit till att allt som sker har ett syfte gör med att man släpper på sitt kontrollbehov. Även att ha tålamod till att saker ibland tar längre tid än vad vi hoppas. Att känna tolerans mot andra människor är med otroligt viktigt, att se att vi gör olika resor och att vi befinner oss på olika platser. Som högstadielärare så får jag verkligen träna mig i detta. Något som verkligen funkar är att bemöta alla elever med kärlek, även om de gör dumma saker så ser jag det som att det är en del av deras resa och saker de behöver lära sig. Min roll är att fånga upp dem i det och guida dem vidare. Jag är tacksam att jag får träna på detta via mitt jobb.

När folk går till attack mot mig så försöker jag även där se händelsen från flera perspektiv. Antingen finns det kritik som jag ska ta till mig av och lära mig av eller så grundar attacken sig på var den andra personen befinner sig i livet. Oavsett vad grunden till attacken är så försöker jag även se den utifrån kärlek, kärlek till mig själv och kärlek till den andra personen.

Med ett öppet sinne så kan man se ljus i mörker och känna en frid i smärtan. Att förlåta är med viktigt för att få en inre frid. Kommer ha ett eget inlägg i framtiden om vikten av att förlåta.

ALLA människor har den här förmågan inom sig och jag tror det är fler som skulle må bra av att vända sig inom sig själva och be om vägledning. Man kan behöva tålamod så tappa inte modet om det känns som det är utom räckhåll. Vi kan behöva ta de steg som krävs för att hantera vårt förflutna. För min del så var övningen ”Det inre barnet” en gigantiskt stor hjälp på vägen. Men det finns säkert andra metoder som funkar minst lika bra och kommer ge fler exempel senare i bloggen.

Kom ihåg! Det är genom att leva i nuet som vi kan ta hand om framtiden! Ett steg på vägen är som sagt att välja kärleken i alla lägen så blir vägen du går mycket ljusare då det finns inget mörker i kärlek. Ha tillit till att allt är som det ska vara och att allt kommer bli bra!

Det är sååå lätt att bli hög på andlighet, det är så sjukt roligt och spännande så man vill bara utforska mer och mer och mer. Varje gång man är med om mystiska och spännande saker så blir man så fascinerad och upprymd så man vill inte lägga ner den ”andliga vägen”. När man blir mer ”öppen” så upplever jag att man regelbundet har kontakt med energierna som finns runtomkring en, oavsett om man sover eller är vaken. Jag upplever dock att saker händer när man mist anar det, som en blixt från klar himmel. Men det ser säkert olika ut.

Jag gillar att läsa böcker som den här då jag känner en stor igenkänningsfaktor på så många saker och det är en härlig känsla. Kanske att du med känt igen dig eller blivit inspirerad och nyfiken på att utforska ditt inre och den vägledning som finns inom dig?

En annan kvinna som inspirerat mig och som gjorde att jag tog mod till mig att starta min blogg var Tina Turner som gick bort igår. Det var när jag läste hennes bok “Lyckan inom dig” som jag kände att jag inte ville göra som henne och vänta tills jag blir 80 år innan jag berättar om min livsresa och mina läror… både flummiga sådana och mindre flummiga, ha, ha, ha. Jag är dig evigt tacksam Tina för din härliga energi och kraft och för att du så generöst delade med dig av den till mig och andra. Om ni inte har läst/lyssnat på boken så är det en varm rekommendation, jisses, vilket liv den kvinnan har levt!

Kram och lycka till! / Johanna