Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Personlig utveckling i skolan / Självkärlek / Träning

Spirit Junkie- del 1

När man är med om häftiga mediala upplevelser så vill man gärna läsa på och lära sig så mycket som möjligt för att försöka få en större förståelse för det man upplevt. Det känns verkligen som man är en ”Spirit Junkie” där man typ knarkar allt ”andligt” man kommer över, man vill bara få fler och fler tips på att lära sig att connecta inåt, kunna “koppla upp sig” och att hitta kärlek och lycka inom sig själv. Att lösa upp de blockeringar vi har inombords för att komma åt vår inre lycka och frid. Tänk så många människor som söker lyckan på heeelt fel ställen! Och så har vi redan allt inom oss själva…

Det var ofta som Gabrielle (Gabby) Bernsteins böcker kom upp i mina flöden och jag ville gärna läsa hennes bok ”Spirit Junkie -Resan mot inre frid”. Jag hade ju redan läst hennes bok ”Lita till din inre kraft” som jag berättade om här och här i bloggen.

Den här boken handlar om Gabbys liv som går från kaos till harmoni och de metoder som hon använt sig av på vägen. Hon har utgått ifrån boken ” En kurs i mirakler” det är en bok som jag själv äger men har inte påbörjat den än. Min plan är att hoppa på den ”kursen” när jag är klar med Svenska Healingskolans alla kurser. Min plan är att den ska få ta en del plats i bloggen i framtiden.  Gabby kallar kursen ”Mirakelkursen” och det är en självhjälpskurs som handlar om att förlåta och gå bortom rädslan där man kan genomskåda den del av livet som är illusion.

Gabby visar på hur man kan skapa och manifestera äkta livsglädje genom att ifrågasätta våra rädslor och de falska grunder som de ofta vilar på. Många gånger är det vi är rädda för inte särskilt skrämmande när man väl tar itu med dem.

Boken ger kraftfulla verktyg för att se och ifrågasätta den lilla galna tanken vi kanske har för vårt inre som kanske hindrar oss för att öppna upp för mirakler i vårt liv.

Boken är fylld med hennes personliga berättelse hur hon tagit sig igenom hinder i hennes liv, blandat med praktiska övningar och meditationer. Som läsare så guidas man till att öppna sitt sinne och hitta till vår inre kärlek som kan guida oss vidare för att hitta glädje, kreativitet och fridfullhet i våra liv, hur bra är inte det?!

Som ni säkert förstått vid det här laget så älskar jag den här typen av litteratur och jag ska se om jag kan plocka ut lite godbitar från boken. Den är väl värd att läsa! Så om du vill veta mer om boken efter mitt inlägg så tipsar jag att låna boken på bibblan och se om du gillar den med?!

Tills viss del kan jag känna igen mig i Gabbys berättelse och kärleken i att dela med sig för att se om man kan vägleda och hjälpa andra på deras resa. Hur man kan arbeta med sig själv för att gå från kaos till att själv skapa ett mer harmoniskt liv. Även om livet inte alltid är harmoniskt och en dans på rosor så handlar mycket om hur man hanterar det som sker och hur man tar sig igenom de hinder man möter längs med vägen. Hur man kan snubbla och falla för att sedan resa och ta sig upp igen.

Gabbys motgångar har kantats av hjärtesorg, ångest, ätstörningar och drogmissbruk så hennes resa har sett ut på ett annat sätt än min resa på samma sätt som våra resor säkert skiljer sig från din resa. Men att växa och bli stark inifrån och ut är nog något som alla kan bli inspirerade av oavsett hur ens egna resa sett ut.

Via mirakelkursen så lärde hon sig att släppa tunga saker hon gick omkring och bar runt på från dåtid och var som en illusion som hon själv hade skapat. I mirakelkursen så använd ord som ”Gud” eller ”Den heliga ande” och då började det liksom krypa inom Gabby på ett sätt som jag kan relatera till, ha, ha, ha. Jag vet inte riktigt varför om jag ska vara ärlig? Men jag tror att det är fler som kan relatera till känslan? Det är ju bara ett ord om en energi och en kraft som är större än oss själva och här gäller det väl att man släpper på ”ordet” och använder det ord som känns bäst för sig själv. För Gabbys del och för min del så gillar vi båda ordet ”Universum” men du får ju använda det ord som känns bäst för dig.

Mirakelkursens syfte är att lära ut kärlekens mening och hitta en inre lycka och en inre frid. Kursen innehåller 365 lektioner så tanken är att man gör den varje dag, hela året. Det är ett ettårigt träningsprogram och det var där som Gabby hittade sin vad hon kallar ” ~ing” som är hennes inre vägledare. Den relationen blev hennes främsta verktyg för att bygga upp sig själv igen och jag kan inget annat än att nicka och hålla med fullt ut. Det var ju det jag var med om med start på min första Reiki kurs, där jag med fick kontakt med min inre röst och min inre guidning. Hur alla mina healingbehandlingar på mig själv fått lära mig att hitta min inre röst och min inre guidning. Det är sååå roligt när man läser om människor som berättar om samma sak fast från deras perspektiv. Det känns som man då tillhör ett större sammanhang och att man inte är så ensam i sina upplevelser. Jag önskar att fler människor får kontakt med sin inre vägledare, sååå mäktigt är det!

De svåraste stunderna vi haft i livet är ju trots allt våra bästa lärare och tänk vad vi utvecklats tack vare dem händelserna.

Omvägen via rädslan

En liten galen tanke

Kanske är vi fler som ibland funderar på om detta är allt som livet har att erbjuda?! Att man har ifrågasatt sig själv och sina förmågor eller oförmågor? Att fundera på om livet verkligen ska vara i ett ekorrhjul som snurrar på från att man föds tills att man dör?

Jag berättade i inlägget ”Lita till din inre kraft- del 1” om hur Gabby hittade in till meditation och det var via hennes mamma. Hon hade en fantastisk upplevelse på meditationskudden där hon kände sig helt omsluten av kärlek och en röst som sa ”det finns ett bättre sätt att leva” men hon kände att hennes upplevelse var så flummig och hon upplevde att hon inte hade så många att dela händelsen med. Hon valde andra vägar än att utforska meditationens magiska värld och det tog flera år innan hon hittade tillbaka. Det var via Mirakelkursen som hon hittade tillbaka till vägen som skulle få henne att bli hel.

Alla föds vi och är omslutna av kärlek men det är lätt att tappa bort den längs med vägen. Genom att tillsätta mer ”~ing” i livet där ”~ing” står för inre vägledning via intuition, inspiration och kärlek. Att våra tankar utgår från kärlek gör att vi kan känna en inre frid och ett inre lugn.

Om vi ser att alla människor är lika mycket värda och att vi alla är del av något större och att vi alla är sammanlänkande. Att det kan vara det som gjort att du snubblat in på just min blogg och läser de här raderna.

Det är så lätt att genom åren börja fastna i ”egot” och den inre kritik vi ger till oss själva, att vi inte är bra nog eller att vi inte tror oss kommer klara vissa saker. Redan som barn kan egot härja fritt och trycka ner oss och säga att vi inte duger. Vi börjar jämföra oss med andra och skolan är verkligen en plattform för detta. Det är så lätt att man gör saker med utgångspunkt för rädsla och inte kärlek och här behöver vi träna oss i att skifta fokus!

Det är så lätt att tro på vad andra människor tycker om en eller tro på de tankar man har om vad man tror att andra tycker om en så man gör de tankarna till sanning. Egot älskar att göra oss till offer och få oss att fortsätta vara rädda för att göra saker. Tänk ändå vilka galna tankar vi kan ha där uppe i skallen! Tankar som på riktigt kan förgifta våra kroppar och förstöra våra liv.

Det man kan tänka på är att egot inte är verkligt! Egot är mästare på att snacka skit och hitta på saker!

Tankarna är ju något som vi själva skapar så det är ju även vi som har kraften att förändra våra tankar! Så steg ett är ju att börja observera dina egna tankar och se vilka negativa tankemönster du har i ditt liv och sedan byta ut dem mot en kärleksfull mottanke. Jag har ju tidigare skrivit ett inlägg om den galna kusinen och har även skrivit om egot i bloggen. Jag har gjort en övning i skolan kopplat till att hitta mottankar och den övningen ser ut så här:

Jag tycker att det är en jättebra livskunskap att bli medveten om sina tankar och att man faktiskt kan påverka och förändra dem… men att det är en träningssak. Det känns fint att arbeta i skolans värld och kunna peta in sådana här övningar när möjlighet ges.

Ångest och ashram

Gabby hade så sjukt mycket ångest och hennes mamma försökte bota hennes ångest via ett ashram där Gabby skulle träffa en guru. Väl där så mediterade hon och hon möttes av ett lugn och hon fylldes av kärlek och glädje. Men när de åkte därifrån så var det som ångesten kom tillbaka igen. Gabby valde att försöka bota sin ångest på eget sätt och tog hjälp av droger och alkohol för att bedöva hennes inre smärta. Detta var dock ingen metod som funkade långsiktigt, den funkade bara i stunden efteråt blev smärtan större än vad den varit tidigare.

Egot härjade fritt för Gabby som hade stor rädsla för allt som varit men även en stor rädsla inför framtiden. Hon anklagade sig själv för allt hon gjort mot sig själv och andra och känslan av kärlek var lååångt borta.

Det är så lätt att börja känna ilska och bitterhet mot allt och andra och att gå till attack mot sin omgivning och att man ser problem i allt när man känner en avsaknad från kärlek. Det är när man får in mer ljus och kärlek i sitt liv som egot försvinner bort då egot inte kan leva i ljuset.

Att börja reflektera och skriva av sig är en kraftfull metod för att lära sig kontrollera sitt ego och att då komma i kontakt med ditt kärleksfulla inre väsen.  

Något speciellt

Det är så lätt att sätta sin lycka i armarna på en annan människa. Om den människan försvinner så är det som om man själv dör för man har inget eget fotfäste. Det är som att man behöver den andra personen för att bli hel. Man kanske till och med ser den andra personen som bättre än en själv. Här är egots plats för då håller man sig borta från sin egen inre kärlek till sig själv. Egot vill gärna att man ska känna trygghet ihop med någon annan och att det inte räcker att vara trygg i och med sig själv.

Vi är alla speciella! Många gånger i livet så har vi sett oss som bättre eller sämre än andra men i själva verket är vi ju jämlikar!

Det första man kan göra är att se om man satt personer på någon piedestal? Om man nu gjort det så kan man ju börja med att plocka ner dem därifrån och att se att ljuset inom den personen lyser lika stark som ljuset inom dig och mig.

Be din ~ing om hjälp

Att lyssna inåt och höra den inre rösten viska till dig är en otrolig kraft och vägledning i livet. För min del så har jag genom de här åren lärt mig att lyssna och följa den inre guidning jag varje dag tar del av. Det var den inre rösten som fick Gabby att komma bort från sitt missbruk och när hon var på botten så valde hon att lyssna på rösten som sa ”Bli ren, så ska du få allt du vill ha”. Hon såg rösten som sin ”~ing”, alltså hennes inre vägledare eller ande. Vår ”~ing” finns alltid där men vi är mästare på att glömma bort att lyssna och kör på ändå. Det är rätt vanligt att det är först när vi når botten som vi börjar höra vår ”~ing” och så har det verkligen varit för mig. Har ju även berättat om det i bloggen på lite olika ställen.

Förutom att träna sig i att lyssna efter sin inre röst är att man faktiskt ber om hjälp och att man tackar för att man kommer få hjälp… man ska liksom redan utgå från det. Att släppa taget om det som man inte kan påverka, be om hjälp och vänta tålmodigt på att hjälpen kommer att komma.

Vi kan få vägledningen intuitivt och det känns helt plötsligt tydligt vilken väg vi ska gå. Vi kan som sagt även höra en inre röst prata med oss i en inre dialog där rösten svarar direkt utan någon betänketid. Vi kan även ta emot yttre tecken och det är något jag kommer berätta mer om framåt i bloggen.

Vi behöver överlämna oss till något som är större än oss själva och be om hjälp. Hjälpen kommer alltid men ibland blir det inte på det sätt som vi själva tänkt oss.

Fortsättning följer…

Bamsekramar från mig till er/ Johanna