Andlighet / Chakrasystemet / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

The Wisdom of Trauma

Om man anmäler sig så kan man kostnadsfritt se filmfestivalen ”Wisdom of trauma” I MORGON. Jag brukar haka på när Younity Sweden anordnar deras gratis föreläsningar. Många gånger så tycker jag att de ger något samt så brukar jag dels få tips på nya författare till böcker som jag nyfiket vill ta del av eller så är det föreläsare kring böcker som jag redan läst och då är det alltid intressant att se om de har något nytt att säga, dels är repetition alltid bra.

Kom på att det kanske är någon mer som vill haka på och kolla på den här filmfestivalen med den här dokumentärfilmen? Jag vet inte om den är bra, hur lång den är, eller hur upplägget riktigt ser ut, om det är en eller flera filmer? Men jag tänker att jag ska ge det ett försök.

Jag har ju tidigare läst en hel del om hur gamla erfarenheter kan sätta sina spår i kropp och själ. Hur man kan arbeta med att lösa upp blockeringar så kan man läka sig inifrån och ut. Jag nämnt det i bloggen på flera ställen, dels i ”Kroppens hemliga språk”, ”Emotionskoden” och i alla inlägg jag haft om healing på mig själv och andra, samt alla mina inlägg om vårt chakrasystem. Första gången jag hörde talas om att det skulle kunna fungera på detta sätt berättade jag om här. Att arbeta med det inre barnet har jag med nämnt i bloggen här och här. Jag tycker att detta är ett spännande område så det ska bli roligt att få ta del av den här filmfestivalen.

Många av oss har ju gått igenom trauman av olika slag, det är ju en del av livets alla lärdomar tänker jag. Våra trauman och jobbiga händelser ser ju otroligt olika ut och påverkar oss olika svårt i livet. Jag tror att när man går igenom något tufft och man sättet locket på så kommer det slå tillbaka på en senare i livet på något sätt. Jag tror på metoden att vara öppen, berätta för andra (kompisar, familj, psykolog, kurator med mera). Det spelar inte lika stor roll vem man pratar med, det viktiga är ATT man gör det. Jag tror att när man inte läkt något trauma så kan det påverka vår fysiska och/eller vår mentala hälsa.

Jag har ju själv läkt mig inifrån och ut via många olika metoder och det är ju dem jag berättar om i min blogg. Att bli av med min PMDS (och PMS) och mina handeksem är mina kvitton på att det verkligen fungerar. Känns väldigt fint att få dela med mig av dem till andra. Vissa metoder lite knasigare än andra, ha, ha, ha. Men jag älskar knasigheter, ha, ha, ha. Jag tycker det berikar livet!

Jag tror att alla har möjlighet att läka våra trauman. ”Vi behöver kliva ut ur mörkret (trauma) och in i ljuset (läkning). Denna visdom kommer från den världsberömda traumaexperten Dr. Gabor Maté som är mannen som ligger bakom den här filmen.   

Här kan man gå in och kolla på korta filmklipp kring vad ett trauma är samt hur det påverkar hjärnan.

Här kan man gå in och ta del på klippen om “Traumaepidemin” och “Kollektiv trauma”. Jag har tidigare skrivit om att man kan ärva sina föräldrars/släktingars trauman och att man behöver kolla av om det är en ärvd emotion eller sin egen. Man påverkas av dem man har runtomkring sig och att kapa band är något som jag ofta gör när jag kör healing på mig själv, antingen i badet eller på mina löprundor/promenader. Ja, det finns många olika sätt man kan arbeta på.

Här kan man se klipp på “Symptom på trauman” och “Beroendets natur”.

Här kan man gå in och anmäla sig till filmen.

Jag fick detta i mejl från Younity Sweden idag:

Ja, då vet ni lite mer! Jag ser fram emot filmen och de bonusvideor som tillkommer och det är säkert fler som skulle tycka att det vore intressant?!

Kram till er från mig! / Johanna