Andlighet / Änglar / Boktips / Chakrasystemet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek

12-/15-chakrasystemet

Jag har ju tidigare i bloggen pratat om vårt chakrasystem samt gått igenom våra sju chakran där varje chakra fått ett eget inlägg. Om du är nyfiken så hittar du de inläggen här.

Svenska Healingskolans utbildning till att bli ”Änglaterapeut” så ingick det även en kurs i 12-chakrasystemet samt lite information om 3 andra chakran som då totalt blir 15 chakran. De flesta av våra ”nya” chakran sitter utanför kroppen (i vår aura) till skillnad från de sju som är placerade längs med vår ryggrad. Under den här perioden så läste jag även allt jag kunde om änglar, jag ville lära mig/ försöka förstå allt efter mina upplevelser med ”Ljusfenomenet” samt ”Solen”.

Jag hade läst och köpt boken ”Ärkeänglarnas guide till uppstigningen: 55 steg till ljuset” och i den boken så hade de tagit upp att vi har samt kan öppna upp för fler chakran än våra sju som jag tidigare nämnt. Att när man ”öppnar upp” och blir mer medial så kan man ändra frekvensen och höja sin energi/vibration i sitt energifält och då ändrar man även energin i sina chakran. Många inom det ”andliga” pratar om en uppstigning där man utvecklas andligt som människa och att vi ska tillbaka energimässigt så som vi var under ”Atlantis” tid. Man kan enligt Therese från Svenska Healingskolan så kan man via meditation aktivt aktivera chakrana. De här chakran är egentligen inga nya chakran utan det sägs att vi alltid haft de där fast att de varit ”nedsläckta” och inte i gång. Det sägs att vid sommarsolståndet 2014 så blev de 12 femdimensionella chakrorna tillgängliga för alla, oavsett nivå av andlig utveckling, men att de behöver aktiveras för att verkligen fungera.

Jag är skeptiskt kring det här, men blir ändå fundersam kring årtalet… 2014 var året Mira föddes och det var i slutet av det året som jag började känna mig knäpp med min PMDS som sedan ledde mig vidare in på Reiki och alla mediala upplevelser som öppnade upp sig för mig efter det. Jag som har högt till tak gällande hur man kan se på världen och religion kan ju inte bli annat än nyfiken kring om det skulle kunna finnas en möjlighet att det kanske ligger något i det?! Hmmm….? Spännande tanke!

Det sägs att när vi lever i ett mer egobaserat tillstånd innan vi når uppstigningen för att därefter släppa egot och med kärleksfulla ögon se och agera på vår omvärld, om den biten är sann så låter det ju som en trevlig grej och något som jorden skulle må bra av! Att tänka mer utifrån kärleksfulla ögon hur man ser på sig själv och andra och att se jorden och dess invånare/miljön med en ”vi-känsla”.

De 12/15 chakrana har helt nya färger än vad de ”gamla” sju chakrana har. Ordningen på alla 15 chakran om vi går nedifrån och upp ser ut så här:

 • Earth star som är en bit under fötterna har färgen svart/vit… så lite silverfärgad.
 • Rotchakrat (baschakrat) som tidigare var rött är i detta system skimrande platina.
 • Sakralchakrat är pärlemorosa (tidigare orange).
 • Navelchakrat som är nytt i detta system är orange.
 • Solar plexus är guld.
 • Hjärtchakrat har gått från grönt till vitt med ett inslag av rosa.
 • Högre hjärtchakrat är nytt och har färgen akvamarinblå (finns i det 15-chakrasystemet).
 • Halschakrat är typ samma färg som tidigare och har kungsblå färg.
 • Alta Major är ett nytt chakra och sitter vid översta nackkotan har en ljusare silvrig färg (finns i det 15-chakrasystemet).
 • Pannchakrat/Tredje ögat som sitter mellan ögonen har färgen kristallklart med en touch av grönt.
 • Kronchakrat har ett gyllene skimmer.
 • Causalchakrat sitter i bakhuvudet har färgen vitt som ett månljus.
 • Soul starchakrat är nytt och sitter 30 cm ovanför huvudet och är magentarosa.
 • Stellar Gateway sitter 50 cm ovanför huvudet och har färgen gyllene orange.
 • Solar korset (Solar Junction) är en bra bit ovanför ditt huvud och längst ut på kanten av ditt aurafält. Färgen på den är med silvrig (finns i det 15-chakrasystemet).

Där jag befinner mig just nu i livet så ser jag det här på lite olika sätt. Jag blir road av att läsa om uppstigning och om Atlantis, men jag läser inte det och ser det som fakta och sanning. Nä, min inre kritiker köper inte allt om detta. Det är nog en anledning till att jag inte lär mig detta chakrasystem kring vad de heter och de färger som hör till det systemet till skillnad från det med sju chakran och som är lite mer klassisk och beprövat. De chakra har jag ju jobbat så mycket med och själv känt av på olika sätt så de känns mer riktiga för mig. Det som känns riktigt för mig är ändå att vi har fler chakran än våra sju. Det är ofta när jag grundar mig som jag knyter an till energin i Earth starchakrat även om namnet på det aldrig går in. Våra chakran ovanför vårt huvud arbetar jag också med. Jag kan känna att vi har chakran där men det är samma sak där, jag lär mig aldrig hur många vi har eller vad de heter. Jag kan färgerna på våra sju chakran men de här ”nya” färgerna lär jag mig aldrig. Därav tänker jag att det är inget jag ska kunna just nu där jag befinner mig i livet. Så tänker jag om det mesta.

Om jag läser/lyssnar på en bok så händer det att det kan gå en stund och jag har tänkt på annat… då tänker jag att det inte var något för mig. Om det hade varit viktigt för min själ så hade jag lyssnat och tagit in och lärt mig. Saker som jag skriver om i bloggen är saker som gjort avtryck på mitt liv på något sätt. Att jag har med ett inlägg om detta chakrasystem är för att jag måste ju berätta om att det finns fler sätt att se chakrasystemet på samt att jag faktiskt jobbar med de andra chakrana när jag gör chakrabalansering på mig själv eller andra eller när jag renar energifältet på mig/ andra så tänker jag mig att vi har ett gäng utanför kroppen som jag inte får glömma. Men sedan vad de heter, exakt vad de sitter och vilken färg de representerat är just nu lite skitsak samma för mig, ha, ha, ha.

Här är en meditation kopplat till våra 12 chakran med författarna till boken “Ärkeänglarnas guide till uppstigningen: 55 steg till ljuset”. Diana Cooper som är damen i filmen nedan är väldigt stor när det kommer till att arbeta med änglar. Hon har skrivit flera böcker på området samt gett ut änglakortekar.

Men kanske är detta något som intresserar dig? Eller väcker din nyfikenhet?

Kram till er från mig! / Johanna