Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Förverkliga dina önskningar- del 1

Wayne W Dyer hade jag varit i kontakt med i ett flertal tillfällen och har tidigare nämnt honom i bloggen. Först ut när jag hörde talas om honom var på Englagård, därefter har hans namn nämnts i spirituella forum som hos Gabrielle Bernsteins samt Anita Moorjanis böcker. Han har skrivit mer än 40 böcker och många berör ämnet ”personlig utveckling”. Jag ville ta del av hans böcker och en av dem är hans fina bok ”Förverkliga dina önskningar”.

Han skriver att ”Allt som finns existerade först i tanken. Och allt som kommer att skapas måste först uppstå i tanken”. Han visat i boken hur man kan förändra sin självbild och att alla har en inre osynligt högre själv som kan och kommer vägleda oss. Det viktiga är att man måste stanna upp och connecta inåt för att på så sätt kunna ta emot den inte vägledningen. När jag läser sådana här ord så känner jag hur jag liksom nickar instämmande, så mycket igenkänning i det kan skriver!

Det är det som är grunden i konsten att göra verklighet av det som finns i våra tankar. Det är en del av det jag vill inspirera andra till via min blogg, att man ska ta action på det som kommer upp för oss i vårt inre.

I den här boken så får man lära sig hur man kommer i kontakt med den fantastiska kraft som finns inom oss och skapar ett liv där allt man kan föreställa sig kan bli verklighet.

Hans synsätt på oss människor är att vi är en gudomlig existens som befinner sig på den här materiella världen på planeten jorden. Jag ser återigen en stor koppling till attraktionslagen i hans sätt på att se hur vi ska manifestera saker i våra liv och det är att vi ska känna det i kroppen det vi vill manifestera och att man fullt ut ska få det att kännas som att det redan har inträffat. Hur viktigt det är att ha en god föreställningsförmåga för att skapa ett liv med uppfyllda önskningar. För att kunna göra det så är det viktigt vilka tankeprocesser vi har.

Wayne är själv medial och var med om en del märkliga upplevelser i hans liv. En av händelserna inträffade när han föreläste i en kyrka. I slutet av föreläsningen så kände han hur någon tog över hans kropp och Wayne blev som förstummad och förstelnad, han kunde typ inte röra sig, han började snyfta och kunde inte styra det heller. Han hade tidigare i livet känt av en man (som i livet var en munk) som levde mellan åren 1181–1126 vid namn Francesco di Pietro di Bernardone. Wayne ville komma närmare honom och promenerade på den ängar som Francesco promenerat på, mediterade i Francescos gamla kapell där han suttit och bett i och han besökte hans grav. I kyrkan på föreläsningen så var det Francesco som gått in i Waynes kropp och han fick uppleva hur det kändes att vara honom då orden som kom ut och det Wayne förmedlade var Francesco. Publiken förstod att han var med om något metafysiskt och allt samman filmades och fotograferades. På något foto kunden man se en stor orb som är ett slags ljusfenomen. I boken så finns ett fotoavsnitt och där finns fotot med.

https://www.drwaynedyer.com/

Wayne valde 2005 att nörda ner sig i den gamla andliga texten ”Tao te ching” som är över 2500 år gammal och skriven av den forntida kinesiska mästaren ”Lao Zi”. Även när Wayne utforskade och skrev om Tao te ching så fick han uppleva att Lao Zi kom igenom honom och han kanaliserade den mannen via texter och målningar. Wayne mediterade, studerade och analyserade Tao te ching under fyra dagar i veckan under ett år. Han hade hela tiden Lao Zi med sig på samma sätt som Francesco varit med honom under 10 års tid. Båda männen följde med Wayne under lång tid i hans liv. Han har levt i deras läror, han har skrivit om dem, föreläst om dem, analyserat dem, tolkat dem och allt har skett med utgångspunkt från Waynes tankar. Han menar på att det är där allt börjar. En annan viktig del är att inom oss alla så har vi en gudomlig gnista och när gnistan får näring så kan vi skapa fantastiska mirakel.

I boken får man ta del av ett flertal mystiska berättelser som Wayne fått ta del av från folk han mött genom åren. Jag älskar mystiska berättelser där folk är med om övernaturliga saker!

Jag ska försöka summera vad boken tar upp och handlar om varvat med egna tankar som kommit upp när jag läst boken. Det är en väldigt fin bok och jag rekommenderar den varmt!

Förändra din självbild

Tänk att man via tankarna kan påverka hur man ser på sig själv och vilken självbild man har. Den kultur och omvärld du levt i har programmerat dig att se på dig själv på ett visst sätt. Du kanske har vant dig vid att passa in, att anpassa dig, följt de skrivna och de oskrivna regler som du omgivits av, fullföljt dina plikter, kanske pluggat flitigt med mera. Vi lever och vi dör och så är det inte mycket mer med det.. det här är ett ordinärt sätt att se på livet och att leva. Om man skulle leva på ett extraordinärt sätt så är det mer kopplat till att du följer din själs röst och vad som är DIN väg i livet och den inre vägledaren du har inom dig kanske vill något helt annat i livet än vad ditt ordinära jag vill?!

Själens ideal strävar inte efter att jämföra sig med andra, vinna saker, ha flådiga prylar omkring sig. Själen vill vara fri och få fortsätta att expandera och det är för att din själ är oändligheten själv. Din nya självbild är en bild som inspireras av din själ.

Du har en yttre självbild som är kopplat till hur du ser på din fysiska kropp och din inre självbild är i ditt sinne. Din inre självbild kan berätta för dig vad den tror du klarar av men den kan även berätta om vad du inte tror du klarar av… lite som den galna kusinen eller egot som jag nämnt tidigare i bloggen.

Om man vill så kan man ju förändra sin självbild. Om du vill bli en människa som förverkligar dina önskningar så behöver du bli en människa som lever utifrån ett extraordinärt sätt och till din högre existensnivå där DU är medskapare av ditt liv.

Din självbild är ju det du uppfattar som en inre och en yttre sanning om dig själv, de uppfattningarna har skapat det liv du lever idag. Det krävs att du måste förändra dina så kallade sanningar.

Första steget är att börja bli medveten av dina tankar som rör sig för ditt inre och hur du ser och tänker om dig själv. När man börjar observera den inre rösten så kan man börja leka med den och medvetet kasta in nya tankar och utmana ens tankar. Jag älskar den här typen av aktivitet! Ända sedan jag började meditera så har jag blivit något bättre på att förändra mina tankar och göra aktiva val i hur jag tänker. Jag kan med få in negativa och jobbiga tankar men när jag får det så kan jag stanna upp, observera dem, ifrågasätta dem och se om de tankarna är sanna eller ej… ofta är de inte sanna, ha, ha, ha… Och så kan jag peta in nya mer sanna tankar. Även när jag började jobba med affirmationer så blev även det en metod att peta in stärkande tankar som ändå har landat i mitt inre och stärkt min självbild och även förändrat min självbild.

Att connecta inåt med sitt högsta själv och lyssna på den inre guidning vi får och sedan ta action på det stärker vår självbild. Jag ser mig själv som en andlig varelse som har en tillfällig mänsklig upplevelse här på jorden och med den känslan så kan jag se livet med lekfulla ögon, det är nog det som gör att jag vill utforska så mycket under min tid här.

Ditt högre själv

Det var ju på min Reikikurs jag för första gången fick kontakt med ”mitt högre själv”, jag hade ju aldrig innan dess hamnat i en sådan situation där jag bara satt och gjorde healing på mig själv, ha, ha, ha… jag visste ju inte ens om att jag kunde göra det, ha, ha, ha. Från ingenstans började det flasha upp en film inombords som jag berättade om i detta inlägg och jag kände att jag fick in en ny typ av inre vägledning i mitt liv. Det här var jag ju bara tvungen att utforska vidare och när jag kom hem från kursen så fortsatte jag med mina healingbehandlingar på mig själv och tränade mig i att connecta inåt. Jag kunde efter i storts sett varje healingstund ha en ny plan och jag bara ”visste” vad som skulle bli mitt nästa steg i processen att läka mina handeksem och att jag blev av med min PMDS på köpet är ju typ ett mirakel. Heeelt otroligt att jag kunde bli av med en sådan obalans i min kropp, det kunde jag ju inte ens drömma om att det skulle gå… var mest sjukt desperat, ha, ha, ha.

Jag började efter alla behandlingar på mig själv lära känna mitt ”högre jag” och den inre vägledning som jag fick under mina healingbehandlingar i badet och började upptäcka den guidningen kunde jag ju få i andra sammanhang i livet. Om jag var ute på en löprunda, en promenad, satt i bilen, hade ett samtal med en elev, stod och lagade mat eller städade hemmet. Jag började känna igen nyansen av tankar som var samma som de som kom under badet. Tankar som vill mig och andra det högsta bästa. Varje gång jag får den typen av tankar så tar jag numera action på dem och det är dem som vägleder mig varje dag.

Ditt högre själv är ju en du innerst inne är och när du börjar lära känna detta själv som du är så är ingenting omöjligt. Tack vare de distanshealingar jag gjort på andra så har jag förstått vidden av min själ och min formlösa energi som kan nå andra människors energi bara jag ”kopplar upp mig” på dem… vi kommer ju från samma källa och delar ett energinät. Detta är ju samma för andra människor…alla kan ju koppla upp sig på detta energinät men det nog är många som aldrig ens testat att göra det. Kanske att man inte tror på det eller att man inte tror att man kan?!

Ditt högre själv existerar bortom det lägre och falska självet och det är på en högre nivå än dina alla jordiska aktiviteter. Du har ett själv som kan blicka ner på ditt egostyrda själv från en mer upphöjd position. Alltså, jag riktigt längtar tills jag kommer dit i bloggen… jag var med om en sådan upplevelse på en löprunda när jag som en blixt från klar himmel såg mitt liv ur ett fågelperspektiv… det var sååå mäktigt… men kommer som sagt dit framöver i bloggen. Ja, ni anar inte hur bra löpning är för att ha kontakt med sitt högre själv!

Det finns en lite gnista av universums skapandekraft inom dig själv och om man tränar sig så kan gnistan inom dig bli starkare och en större del av din vardag. När det inre ljuset lyser starkt och klart så kommer folk i din omgivning med känna av det, det liksom strålar om en. Men man behöver vara beredd på att vara villig att förändra sin självbild och träna sig i att utforska sitt högre själv.

Ditt högsta själv

När man jobbar med sitt högre själv så kommer man succesivt att utvecklas till ”ditt högsta själv”. Här kan du utföra mirakel, du är 100% kärlek i hur du är mot dig själv och din omvärld. Allting är möjligt, ingenting är omöjligt. Det är som att du är ”gud” och ”gud” är du. Du kommer inte närmare ”gud” än att vara ”gud”. Du tar makten över din källa för du lever inte som om du var åtskild från den. För min del så känns det lite svårt att greppa det här… att ”vara gud”. Wayne beskriver det som om du tänker att Gud är som ett hav. Om du tar en hink med vatten från havet så är ju vattnet ändå från havet. Om du tänker att du är fylld med vattnet från hinken som då är Gud. Då är du fylld med Gud och Gud är du. Det är bara när nu är åtskild från havet som hinken är torr. För att förstå ditt högsta själv så innebär det att man inte är åtskild från källan utan man är källan.

Det finns ett uttryck som heter ”Jag är”, ”Jag är den jag är” eller på engelska ”I am” som stämmer bra in på detta synsätt.

När man är avskild från sin källa så använder man ofta orden ”Jag är fattig, jag är sjuk, jag är ledsen” och så vidare.

Det finns mycket skrivet utifrån Jesus som är kopplade till de här orden ”Jag är”. Ni känner säkert igen dem?! Ex. ”Jag är grinden, den som går in genom mig ska bli räddad”, ”Jag är livets bröd, den som kommer till mig ska aldrig gå hungrig och den som tror på mig ska aldrig någonsin törsta”, ”Jag är världens ljus, Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus”, ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör” och så vidare.

Uppståndelsen… det ljus som finns inom oss alla är evigt och lever vidare… det är väl här jag tänker att själen kommer in. Min syn på själen och att den lämnar sin värdkropp dagen kroppen dör.

För att träna sig att nå sitt högsta själv så ska man bli medveten om hur du och andra i din omgivning använder orden ”Jag är” i sin vardag… vad man säger och hur man tänker. Om man uttrycker att ”Jag är otursföljd, deprimerad, olycklig, sjuk, fattig” med mera så drar man till sig ännu mer av den varan (attraktionslagen).

Även om det är jobbigt och svårt (och för min del känns lite knäppt) men om man leker med tanken ”Jag är Gud och ren kärlek” och suger åt sig den känslan… se vad som händer inom dig… sker det något skifte?!

Fortsättning av boken följer i nästkommande inlägg och då kommer vi gå in på ”De förverkligande önskningarnas fem grundstenar”.

Hoppas du vill haka på!

Kramen/ Johanna

P.S Hittade det här lilla klippet med två av mina favoriter. Berättade ju i tidigare inlägg om Eckhart Tolle (den lilla beiga mannen, ha, ha, ha) och här är han ihop med Wayne Dyer. Löv it!

https://youtu.be/e11zx5TzRxo