Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

Förverkliga dina önskningar- del 2

Nu kommer fortsättningen på Wayne Dyers¨ fina bok ”Förverkliga dina önskningar”… ja, det är väl ändå något som alla vill göra… att förverkliga sina önskningar?! Nu ska jag försöka guida dig igenom hans synsätt på hur man går till väga. Hoppas du vill haka på!

De förverkligade önskningarnas fem grundstenar

”Allt som du kan tänka dig och acceptera är ditt! Hys inga tvivel. Vägra acceptera oro, brådska eller rädsla. Det som vet och gör allt finns inom dig och lyssnar på den svagaste viskning”.

Älskar sådana här citat, jag kommer på mig själv att jag återigen sitter och nickar instämmande på hur sant det är. Tänk alla gånger jag nu lyssnat på den inre rösten som ibland inte är särskilt högljudd. Sååå viktigt det är att ständigt connecta inåt på olika sätt, det gäller att hitta sitt sätt som känns bra att göra detta på. Så länge man inte bara kör på och aldrig stannar upp och lyssnar på kroppens signaler och det som kommer till en. Att connecta inåt kommer vara en röd tråd genom hela bloggen så det är verkligen inte sista gången jag skriver om det.

Nu ska vi kika närmare på de fem grundstenarna.

1. Använd din förmåga att tänka det du vill

”Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskapen är begränsad. Fantasi omfattar världen” / Albert Einstein.

Tänk så viktigt vår fantasi kan vara, att drömma och föreställa oss vad vi vill, litet som stort. Din fantasiförmåga är den största gåvan som du någonsin har fått. Det är ju i fantasin du kan skapa det liv du önskar att få. Om du höjer blicken och ser allt du har omkring dig… allting har någon gång skapats i någons tanke. Du och alla andra har denna kraft inom dig själv.

Var öppen och fantisera om allt du vill vara. Om du lever med utgångspunkt från dina fantasibilder så kommer universum att samverka med dig (attraktionslagen).

Om du tänker dig som att du är ”Gud” med det synsätt som jag nämnde i förra inlägget där alla har gudsenergin inom oss… en del av mig känner ett motstånd när jag skriver dessa ord…. Det känns så stort och så konstigt… men som så mycket annat ”tänk om…” tänk om vi faktiskt har en gudsenergi” inom oss… hur coolt och härligt vore inte det?! Så vi kanske bara ska kasta oss ut i de fantasierna som att vi faktiskt har det… shit vilket power man får inom sig med den fantasin. Jag tror inte att den fantasin kan skada, bara få oss att växa… och allt som kan få oss att växa som människor och hitta vår egen inre kraft ser jag som något bra. Så vi kör på!

Något misstag många fokuserar på är vad man INTE vill ha och vad man INTE önskar sig. När det kommer till fantasin och det man ska attrahera in i livet så är detta synsätt INTE bra och inget som kommer gynna dig i livet. Du kommer bara attrahera in mer av den varan av det du INTE vill ha… så det är klokt att tänka om där om du har sådana tankar.

Några regler du kan förhålla dig till gällande din fantasi:

  1. Behåll ALDRIG en tanke om en fantasibild som du inte vill ska bli verklig.
  2. Fastna ALDRIG i tankar om en fantasibild kring hur ditt liv BRUKADE vara. Du kanske tänker ”Det är sådan jag är och sådan har jag alltid varit så jag kan inte ändra på mig”… hur knasig är inte den tanken?! Snacka om att den galna kusinen härjar fritt och ljuger för fullt. Du behöver då ändra på din självbild! In med affirmationer vettja! De är klockrena när man börjar pilla på och ändra sin självbild, likaså att börja ge dig själv beröm! Eller att du lever i att det var bättre förr… du kan ju skapa det liv du önskar… så om du inte är nöjd… vad är det du då ska förändra?!
  3. Din fantasiförmå är ENORM, du har ett inre rike som är ditt och ingen annans. Låt INGEN ANNAN komma in med tankar om vad du borde göra eller hur du borde vara eller låta deras tankar styra vad som är möjligt/omöjligt för dig. Det här kan vara gamla tankar från din barndom, men det kan vara nya tankar som folk försöker peta in hos dig. Även här nickar jag instämmande… tänker på min studie och yrkesvägledare på högstadiet samt på de som i början kritiserade min blogg och påpekade att de inte ville vara inblandade i den och ifrågasatte om jag visste vad jag höll på med och ifrågasatte mitt syfte med bloggen. Med sådana ord så började jag då med tvivla, blev sårad, kände att de inte hade tillit till mig och de lärdomar jag fått genom mitt liv, men ändå så var min drivkraft så stor. Jag visste att jag var på rätt väg för MIG och landade i att det mer handlade om deras rädsla än om min. Jag är såå tacksam att jag fortsatt och fortsätter att lyssna på MIN inre guidning. Jag tycker från hjärtat att min blogg är sååå himla fin och jag är otroligt stolt över min blogg. Det är med rak rygg och stolthet jag berättar om min livsresa i bloggen och den är en av mina största hobbys just nu i livet. ÄLSKAR BLOGGEN!! Det är sååå himla roligt att få dela mitt liv med er och alla lärdomar jag tagit del av i mitt liv och som har format mig till den jag är idag. Löv it!
  4. Låt INTE fantasin begränsas till dina rådande förhållanden i ditt liv. Det är omöjligt att utvecklas om man lever på samma sätt idag som man gjorde igår och kommer göra i morgon. Om man utgår från ”Jag är” i stället för ”Jag kommer att bli” så attraherar man in det nya i ens liv. Du kan behöva omprogrammera din fantasi så att den tar dig överallt och du hamnar i samklang med ”Jag är den jag är”. Ditt högsta själv och du behöver leva i samklang. Det finns ett osynligt rike inom dig och runt omkring dig och din fantasi är nyckeln till att komma i samklang med denna energi och din dharma. Här nickar jag med instämmande och tänker återigen på min Reiki, mina healingbehandlingar och hur jag med lyckats koppla upp mig på detta osynliga energinät som jag knappt visste fanns och som jag inte hade en susning om att jag kunde göra innan jag testade och upptäckte att jag faktiskt kunde det, ha, ha, ha. Livet ändå?!

För att kunna ta emot vägledning från ditt högsta själv så behöver du vara öppen för det samt att kropp, sinne och ande behöver samverka och att du då lever med en inre harmoni. Det är en av mina tankar med bloggen och det är holistisk hälsa där man ser till både kropp, själ och sinne. Därav är den blandad med saker som är bra för hälsan, miljön, själen och hur man kan arbeta med alla dessa delar. Men även visa på att jag inte ALLTID varit sådan utan allt har varit en livslång process för mig. Tidigare levde jag mer i kroppen och huvudet och jag tror att när man bläddrar tillbaka till starten i bloggen kan se det utifrån vad mina inlägg handlade om och att man kan följa skiftet som blev i mitt liv när jag började arbeta mer med min själ och connecta inåt. Jag ser alla delar som viktiga pusselbitar i mitt liv och älskar ALLA delar.

Jag kan ju se hur mitt högsta själv har lett mig vidare genom livet fast att jag inte hade så bra koll på att det var mitt högsta själv eller attraktionslagen. Men med allt jag läst och fått lära sig så har jag fått en större förståelse kring allt jag fått vara med om i livet oavsett om det varit utmanande och jobbiga upplevelser eller härliga och roliga.

Wayne var ju otroligt medial, han hade kontakt med avlidna människor, han såg änglavarelser, han var transmedium som hade förmågan att låta de bortgångna gå igenom honom och tala och verka genom Waynes kropp. Jag blir alltid fascinerad av sådana människor som har den förmågan. Jag bara nosar på det mellan jämna mellanrum, men tänk de som lever i det mer eller mindre hela tiden.

2.Lev från slutet

Omprogrammera så att din fantasiförmåga inte är något som kommer hända någon gång i framtiden utan att det representerar din verklighet här och nu. Man ska utgå från att det som ännu inte finns som om det redan fanns, återigen så är detta attraktionslagen. När din fantasi är i samklang med ditt högsta själv så arbetar universum för fullt. Du ska leva utifrån att det har hänt i stället för att bara förvänta sig som att det ska hända, därav kommer uttrycket ”Lev från slutet”.

Du kan skapa en ny självbild för ditt inre och börja leva utifrån den självbilden.  Det är så här jag har jobbat, fast jag kanske inte varit så medveten om att det är det jag gjort. Jag har i fantasin skapat bilder om vem jag vill vara som person och sedan är det den bilden jag apat efter.

Om du släpper tankar som ”jag hoppas att detta kommer fungera”, ”Jag ber om att det kommer gå bra”, ”Nu håller vi tummarna att detta ska gå vägen” med mera så ska man säga till sig själv ”Jag är…” och med självsäkerhet veta att det fungerar och att det går bra… att man har det som en utgångspunkt. När man placerar något i sin fantasi så ska det vara ett faktum för dig.

Jag tänker på när jag på högstadiet så tydligt såg mig stå och klippa kunder och arbeta som frisör, det kändes som det redan hade inträffat, fast att jag inte hade kommit in och inte ens börjat gymnasiet. Prognosen till att jag skulle komma in såg mörk ut och jag kom först inte in, bara som reserv. Det var någon månad innan gymnasiestart som jag fick beskedet att jag faktiskt kommit in. Sååå roligt!! Jag vet att jag hoppade av glädje när jag fick mitt besked. Mina glasklara fantasier blev sedan till verklighet. Även om det sedan inte var meningen att jag skulle arbeta som frisör så känner jag ändå att den vägen var sååå rätt för mig. Det var ju tack vare det jag träffade Anders (mannen i mitt liv och pappan till mina barn). Att kunna klippa sig själv och familjen är med en färdighet jag bär med mig med tacksamhet. Det var ju även där jag fick träna på min sociala förmåga och våga öppna upp för andra människor och det har verkligen gynnat mig i livet.

Lev varje dag som att fantasibilden faktiskt är verklighet, då får du tillgång till den inre kraft, energi och intelligens som vi alla har inom oss.

Man behöver gå från ”Jag är inte” till ”Jag är”. Det är så lätt att ha en låg självkänsla och sätta stämplar på sig själv och tänka tankar som ”Jag är inte smart, vacker, snygg, bra på relationer, begåvad, rik, bra” och så vidare. Sådana här tankar påverkar din självbild, din syn på dig själv.

Om du leker med tanken att det mesta som du trott om dig själv är en illusion som grundar sig i andra människors och dina egna påhitt som inte var sanna då och de är inte sanna nu. Har du något du vill förändra i din självbild? Börja lev utifrån din fantasi av den självbild du vill ha.

Lev livet som om allt är möjligt, djupt förankrat i dina tankar. Lev utifrån ”Jag är kärlek” så kommer den kärleken även bubbla över till allt och alla du möter i ditt liv. Försök att se storheten i det du är och var ditt eget livs skapande konstnär. Det enda du behöver lära dig är att du redan är den du strävar efter att bli.

Om du vet med dig att du använder ord som ”Jag är inte…” eller ”Jag hoppas bli…” så byt ut dem i din fantasi till ”Jag är…”. Det här har varit en kraftfull övning som jag använt mig av i mitt liv när jag arbetat med affirmationer så som ”Jag är bra, jag är fantastisk precis som jag är, jag är grym på att, jag är stark” med mera. Jag har märkt att det faller mig naturligt att ge sådant beröm till andra med. När sådana tankar kommer upp för mitt inre så säger jag det eller skickat ett meddelande till de jag tänker på. Jag brukar ta action på sådana tankar. Det kan låta ”Vad grymma vi/du var idag, Vad bra vi/du var” med mera. Det är ofta jag får upp tankar av stolthet för mig själv eller andra. Det är ytterst sällan min galna kusin säger att jag är dålig eller kass på saker eller hur jag är… den typen av inre dialog har jag typ tränat bort. Rätt häftigt att man kan göra det! När man tränat sig på detta så får man dessutom en stark självkänsla och en stark självbild på köpet, hur bra är inte det?!

Oavsett om du ser på dig själv som lat, olyckligt kär, plågad av sjukdom, missbrukare, osmart med mera så kan du ändra den självbilden… jag har svårt att tänka mig att någon med en sådan självbild trivs med det?!

Börja affirmera motsatsen till din självbild. Om din självbild är att du är missbrukare byt då ut den till ”Jag är nykter / Jag är fullt frisk”. Plågad av sjukdom – ”Jag är frisk / Jag är ren och skär hälsa”. Trötthet/Lathet- ”Jag är i besittning av obegränsad energi”. Ja, det är bara fantasin som sätter gränser på allt du kan affirmera in i ditt liv. Jag kan ändå förstå om du är skeptiskt… kanske tänker ”Jag kan ju inte lura mig själv, jag vet ju att jag inte är alla de där orden, bara för att jag säger dem så är ju inte det verklighet”. Jag tänker återigen att det är den galna kusinen som snackar! Om man nu är 100% kärlek så är man ju faktiskt orden man affirmerar… så man behöver tänka om och träna sig i att affirmationerna landar… och tro mig! Med träning så gör de faktiskt det!

Du ska riktigt uppfyllas av en känsla av att du är storslagen och att du klarar ALLT! Nu kanske man tänker att då jobbar jag ju bara med mitt ”ego” men det är inte tanken. I den enorma kärleken man har inom sig så känner man en ödmjukhet för sig själv och alla och den villkorslösa kärleken är INTE egot!

Träna dina affirmationen, har dem nästan som ett mantra i livet. Typ jag är ”begåvad, vacker, modig, smart, lycklig, nöjd, kärlek” med mera. Att programmera om hjärnan och varje dag använda sådana här ord stärker en! Man höjder sin vibration, mår bättre i sig själv, stärker sin självkänsla, självförtroende och sin självbild. Du kommer dessutom skapa ringar på vattnet runt dig i ditt liv och din höga och positiva energi kommer smitta av sig på andra och du kommer få sååå mycket kärlek tillbaka. Hur fint är inte det?!

3.Känn det

”Det som du kan känna dig själv vara, det är du. Och du får det du är. Så gå in i den känsla du skulle ha om din önskan redan var verklighet, och den kommer att bli verklighet… Så lev i känslan av att vara den du vill vara och du kommer att vara det” – Neville Goddard

Återigen så är det den magnifika attraktionslagen jag tänker på när jag läser de här orden. Wayne skrev i detta kapitel att han hade ett citat på väggen där det stod ” Gör din framtidsdröm till ett rådande faktum genom att gå in i känslan av den förverkligade önskningen”. Han läste och tränade på den orden varje kväll och det förhållningssättet i Waynes liv tog ju honom dit som han fantiserade om. Jag tänker att detta gäller oss alla… men för att nå dit så måste vi ta action på det som kommer upp för vårt inre, stort som smått. Jag tänker att det är en dialog från vårt ”högsta själv”. Om vi inte lyssnar på den rösten så tror jag att vi får mindre flow i livet samt att vi mår sämre…

Tänk så viktigt det är med tankar, tänkande, självbilder och fantasiförmåga. Alla dessa delar är ju formlösa och du kan förändra varje del av dem!

Känslor är otroligt viktiga när du försöker manifestera något! Om du inte går in i känslan av det du vill manifestera så kommer din önskan INTE att bli verklighet. Redan i fantasin ska man känna det som om du redan har det och att du är det du önskar.

När man ska lära sig något nytt inom det intellektuella och tänkande planet så pluggar man, memorerar fakta, funderar, deltar i diskussioner med mera. Du kan mycket fakta och känner dig trygg i din lärandeprocess.

När man ska veta något inom det andliga planet så gäller något helt annat. Här behöver man känna och uppleva saker själv. Man kan inte bara tänka sig till saker för att nå ett högre medvetandetillstånd och känna det i kroppen. Jag får typ gåshud när jag tar del av sådan här text för ivrigt så sitter jag samtidigt och nickar instämmande. Tänk så sant detta är! Min livsresa som jag delat med er i min blogg kan ju även den intyga att det är så det funkar, för oss alla. Jag är ju inte mer unik än någon annan, det jag kan det kan ju även du!

Jag har tidigare i bloggen skrivit att min högkänslighet är min superkraft och efter att ha läst de här orden så tänker jag på alla andra där ute som med är hsp-personer… det ska ju ändå vara runt 15-20% av befolkningen som med har den här superkraften inom sig. Det gäller bara att träna sig i att styra sin känslighet och ta kontroll över den… Inte helt lätt… men tänk så mycket man kan vara med om tack vare att man är en högkänslig person.

Om du jämför känslan ”Jag är frisk” jämför med ”Jag kommer bli frisk”… vilken vibrerar på en högre nivå?! Det är det förstnämnda exemplet som man ska attrahera in mer av i sitt liv för att nå dit.

Om jag tänker ”Jag är stark” så landar den i hjärnan, men om jag känner ”Jag är stark” så landar den i kroppen… och det är där det är som allra viktigast att det landar!

Medvetet och undermedvetet sinne

Vi har ett medvetet och ett undermedvetet sinne. Det medvetna sinnet är kopplat till de beslut du fattar, där du medvetet väljer vissa handlingar. Du kan med det medvetna sinnet träna dig till att kunna vissa saker och när du väl kan det så kan ditt undermedvetna sinne ta över. Ex. om du lär dig att cykla när du är liten så tränas ditt medvetna sinne, men sedan så är det ditt undermedvetna som tar över när du resten av livet kan cykla utan att ens behöva fundera så mycket på hur du gör, du bara gör. Det undermedvetna är den autopilot du har i kroppen som agerar i mycket av ditt liv. Enligt Wayne så är det ca 95% av våra handlingar kopplat till det undermedvetna sinnet och ca 5% till det medvetna. Det är dock från ditt medvetna sinne som allt tänkande sker och där du skapar det du vill manifestera så det behöver börja i ditt medvetna sinne för att därav påverka dina känslor och sist landa i ditt undermedvetna. Ditt undermedvetna styrs av dina känslor, men först behöver man ha en tanke eller en idé.

Det undermedvetna svarar på det du föreslår… det är du som styr det. När du väljer in nya tankar och idéer i ditt liv så kan du själv programmera om ditt undermedvetna och den autopilot du har i kroppen och du kan då skapa en fysisk verklighet, här är affirmationer superbra verktyg!

Kärlek är en viktig känsla att gå in i. Jag upplever att när man ser mycket kärlek i allt och alla så tränar man även sitt undermedvetna och sin autopilot att vara en kärleksfull person utan att man behöver anstränga sig. Kärleken bara finns där naturligt.

4.Din uppmärksamhet, tack

När du tränar dig i att manifestera dina fantasier så kommer du börja leva och agera efter din inre guidning. Det du behöver göra är att börja bli uppmärksam på den inre dialogen från ditt högsta jag. Låt aldrig några påtryckningar utifrån påverka din uppmärksamhet. Andra människor kan ha mycket synpunkter och åsikter, ta till dig det som känns rätt för dig… resten skiter du i! Ha, ha, ha… härligt måtto.

Fäst inte uppmärksamheten på vad andra gör och inte gör, fäst uppmärksamheten på vad du gör eller inte gör… med det förhållningssättet så kan man komma rätt långt. Sedan kan man självklart bli inspirerad och lära från andra människor och att man på så sätt utvecklas. Men man ska inte jämföra sig med andra, de är de och du är du.

Du har säkert med tankar om vem du skulle vilja vara och vad du skulle vilja förverkliga i ditt liv. Du har kanske nu med landat i att det är viktigt att leva utifrån slutresultatet snarare än mot målet. Du vet att det är viktigt att gå in med känslan i kroppen att allt det där som du skulle vilja vara eller det du vill förverkliga redan har inträffat… trots att de bara har inträffat i ditt sinne just nu och inte i din materiella vardag. Det du gör eller det du inte gör spelar stor roll för vad du manifesterar i ditt liv. Vad du riktar din mentala uppmärksamhet är a och o.

För att skapa god hälsa och överflöd i ditt liv så måste du rikta uppmärksamheten mot hur det känns. Fokusera inte din känsla på hur du önskar att det kommer att bli utan som att det redan är!

Många människor litar inte på sitt högsta själv och upplever att det är något som saknas i deras liv. Det är när man börjar leva efter den inre guidningen som man börjar känna sig tillfreds med livet.

Jag tror att många vill leva ett lyckligt liv, problemet är att många tror att lycka är något som händer i den materiella världen. Om jag skaffar den bostaden, den bilen, de prylarna med mera så blir jag lycklig. Tyvärr funkar inte det så, det kan funka en kort stund men sedan lägger man fokus på något annat som man bara MÅSTE ha, så det är kortvarig lycka. Lyckan är en inställning som kommer från ditt inre. Det finns ingen väg till lyckan för lyckan är vägen.För mig har min tacksamhetsträning hjälpt mig att bli lycklig… men kommer till det senare i bloggen.

5.Nu lägger jag mig för att sova

Det är när du sover som du tränger dig in i det undermedvetna. Det är därför många kan vara med om mystiska saker på nätterna samt att du hamnar i en frekvens (kommer ha ett inlägg om frekvensen senare i bloggen) som attraherar andra energivarelser… så som andevärlden… men även andra dimensioner. Ibland drömmer jag vanliga drömmar, men ibland drömmer jag drömmar som har en annan frekvens. Det kan vara ett möte med någons själ (kommer med att berätta om det senare i bloggen), det kan vara ett möte med någon i min omgivning som gått bort… har berättat om det tidigare i bloggen. Men även mystiska händelser som ”fågeln i rummet”. Min dotter har vid två tillfällen mött kraftdjur i rummet… kommer med att berätta mer om det senare i bloggen. Jag själv var med om ett möte med en fladdermus som jag berättade om här. Ja, det är mycket som kan hända när man sover som är kopplat till det energimässiga planet.

En annan sak som händer på nätterna är ju att kroppen lagar sig och sorterar alla dagens intryck. Kunskaper kan landa efter en natts sömn. Jag vet inte hur ofta jag i livet lagt mig med panik när jag pluggat till prov som jag upplever att jag inte kan och när jag vaknat på morgonen och pluggat igen så har jag kunnat. Det är som att man blir bättre på sina kunskaper när man sover.

Jag har ju nämnt att jag går upp runt kl. 05.00 på morgonen och att min hjärna känns så alert och klar då. Detta märkte jag redan på högstadiet. När jag hade prov så brukade jag gå upp jättetidigt för att plugga… någon gång vet jag att jag gick upp kl. 04.00 för att plugga till prov… usch… mest för att jag hade sååå mycket ångest vid prov… När jag arbetade med mitt inre barn så har jag gått ner även vid en sådan händelse och hållit om mig och sagt att du kommer greja detta och du behöver inte vara så nervös/ ha så mycket ångest för proven… så viktiga är de inte… Jag kan tycka det är bra med prov i vissa ämnen, men i mitt ämne så har jag faktisk inga prov. Jag bedömer det eleverna gör under lektionstid, det finns krav och bedömning i mitt ämne med men jag försöker få mina elever att slappna av, de får tid på mina lektioner att plugga på och repetera och för de elever som vill så får de ta med hem och plugga på… men de flesta gillar att de inte behöver göra det hos mig.

Åter till boken!

Wayne tipsar om att de fem sista minuterna innan du ska sova ska du ägna dig åt att tänka på hur du känner dig och vad du vill manifestera. Under den tiden så marineras dina önskningar ditt undermedvetna under dina timmars sömn. Det är ju ändå 1/3 del av ditt liv (om du sover 8 timmar per natt) som går åt till denna aktivitet. Dina sista minuter innan du somnar kan stanna kvar i ditt undermedvetna upp till fyra timmar. Så använd de fem minuterna att manifestera vad du önskar i ditt liv.

Du har lite olika val kring vad du ägnar dina fem minuter åt… Antingen så kan du gå igenom alla jobbigheter du varit med om under dagen och fylla ditt sinne med irritation, ångest, ilska, stress, frustration med mera… problemet är att du kommer skicka tung energi till ditt undermedvetna som tar emot en känsla av att du är alla de där sakerna som du tänker. Bäst vore det om du drömde dig i väg till det du vill ska hända i ditt liv och återigen känna känslan som att den redan har inträffat. Affirmera för fullt och fyll ditt sinne och kropp med massa härliga tankar så programmeras detta i ditt undermedvetna sinne. Om du nu lägger dig och du har ett tungt sinne… ta inte med dig dem in i drömmarnas land… gå upp, drick vatten, gå på toa, läs något positivt, ta in affirmationer, meditera, tänd ett ljus, lyssna på lite rogivande och härlig musik och bryt mönstret av negativa och tunga tankar.

Jag brukar avsätta vissa stunder där jag går igenom hur jag mår (i bilen till och från jobbet på vardagar samt under mina promenader/löprundor), men innan jag ska sova är inte ett sådant tillfälle. Vi kör tacksamhetsövningar i vår familj innan vi ska sova för att vi ska somna med en go känsla i kroppen… men kommer berätta mer om det framåt i bloggen.

I ditt omedvetna tillstånd som sker när du sover arbetar ditt undermedvetna sinne som bäst. När du matar ditt undermedvetna med tankar som att ”Jag är stark, frisk, belåten, kärlek, lycklig” med mera så kommer du även få mer av den varan i din fysiska verklighet. Därav ska man aldrig somna med negativa tankar och känslor för sitt inre.

När vi sover så får vi mycket information från vårt undermedvetna därav kan det vara väldigt spännande att tolka sina drömmar, kommer ha ett eget inlägg om det med framöver i bloggen.

Tänk ändå att vi ägnar 2/3 av vårt liv i ett vaket tillstånd där du har tillgång till tankens och känslans makt att skapa det liv du drömmer om.

Tänk om du går till ett jobb, dag ut och dag in med en känsla av att du vantrivs och att du drömmer om att göra något heeelt annat… det är ju ditt högsta jag som försöker på ett rätt tydligt sätt kommunicera det med dig… tror många människor fastnar och är kvar och att åren tickar på… om man själv inte lyssnar på den inre rösten så kanske universum ser till att du MÅSTE göra det… kanske i form av en utmattning, en fysisk skada eller något annat jobbigt… så du MÅSTE byta jobb/karriär… En klok grej är att man hela tiden har kontakt med sin själ och sitt inre och att man agerar på det som kommer upp. Det är klart att även jag kan ha dagar där jag går till jobbet och känner ”usch och fy”… men om den känslan inte skulle ge med sig utan att det alltid skulle kännas så… då skulle jag söka och söka och söka efter något annat att göra på dagarna.

I slutet av boken knyter Wayne ihop säcken med sju frågeställningar som man ska fråga sig själv kring om man är villig att börja leva sitt liv med att förverkliga sina önskningar. Frågeställningarna lyder:

1.Känns det naturligt?

Det är ju väldigt lätt att tvivla på sin förmåga att vi kan göra våra önskningar till verklighet. Vi har ju många ett ego/en galen kusin som härjar runt i vår hjärna som säger motsatsen. Men när man blir medveten om egot så kan man liksom ställa den mot väggen och inte lyssna på galningen. I stället börjar man lyssna på kärlekens röst som vi har inom oss och vad som är rätt för en själv. Om det känns naturligt för dig och du har hittat ditt ”Soul Goal” så ska du känna det i kroppen som om det redan har hänt. Att känna den som du bestämt dig för att vara. Använd dig av din fantasi och lev efter den.

2. Är jag beredd att befalla min Jag är-närvaro?

Om du utgår från att du har ett ”Jag-närvaro” av osynlig energi runt omkring dig och inom dig som alltid finns till ditt förfogande att använda som du vill. Sedan jag ”öppnade upp” så är det som jag vet att jag har den här energin runt mig på samma sätt som att du och de jag möter med har det. Jag tänker att det är den energin jag känner av när jag känner hur andra mår. Det har med blivit en metod för mig att hålla mig grundad och må bra i mig själv att arbeta med att rena min aura, göra chakrabalanseringar och kapa energimässiga band som inte gör mig gott. För mig har det blivit minst lika viktigt att arbeta med den fysiska kroppen som min energikropp… tänk… för ett gäng år sedan hade jag dålig koll på att jag ens hade en energikropp, ha, ha, ha. Livet alltså.

3.Är mina önskningar i harmoni med mitt högsta Själv?

Det kan ju vara så att du önskar ett liv med mycket pengar, en flådig bil, dyra kläder, lyxkåken med mera… och det är inte säkert att de önskningarna stämmer in på planen med ditt liv och med ditt högsta själv. Det kan vara så att det är ditt ego som vill ha alla de sakerna?! När man är i harmoni med sin källa så innebär det att ingen är bättre eller sämre än någon annan oavsett vad vi har för materiella tillgångar. Det är viktigt att känna tacksamhet för det man nu har och sedan vet man inte vilka vägar ditt liv kommer ta… men om du tar action på den inre guidning som kommer upp för ditt inre så kommer ditt liv vara i harmoni med ditt högsta själv och du kommer ta den vägen som det är meningen att du ska ta i ditt liv.

4. Är jag befriad från omdömen, fördömanden och kritik.

Andras tankar, känslor och beteenden kan ju sätta käppar i hjulen för ens egna drömmar och det Soul Goal som man själv har. När man följer sin själs röst så är det viktigt att man inte lyssnar på deras kritik om man känner att den inte är rätt för en själv. Det kanske mer är kopplat till dem och var de befinner sig på deras livsresa än vad du befinner dig på din väg i livet. Du behöver följa din tro om vad som är rätt för dig. Även när ditt ego/din galna kusin snackar med dig så ska du på samma sätt markera att du inte tror på den rösten utan köra på ändå.

5. Ber jag som om mina böner redan är besvarade?

Här kommer vi återigen in på Attraktionslagen. Man ska känna känslan i kroppen som om det man önskar redan har hänt. Vi är en aktiv part av skapandet av det liv du vill ha. Att se framför sig det man önskar redan är verklighet, uppleva hur det känns och njuta av känslan i kroppen. Känna djup tacksamhet. Se sig själv som en del av skapelseprocessen.

6. Är jag öppen för oändliga möjligheter?

Känn känslan att du lever i ett oändligt universum som rymmer allt som existerar. Dimensionerna är obegränsade och allt är möjligt. Är du öppen för att ta emot de oändliga möjligheterna som du har inom dig och runt omkring dig?

7. Är jag villig att meditera på ”Jag är den jag är- frekvenserna”?

Meditation av något slag är nödvändigt om du vill nå en kontakt med ditt högsta själv. Det finns förutom att man hittar kontakten inåt många hälsofördelar med det som jag även tagit upp tidigare i bloggen. Att se sig själv att man är 100% kärlek och känslan av att ”Jag är den jag är” är viktigt i resan att få kontakt med källan och sitt inre.

Jag blir så fascinerad av den här typen av böcker som har ett själsligt djup inom sig. Jag försöker ju se mitt liv från ett holistiskt perspektiv där jag tror att kropp och själ är minst lika viktiga att ta hand om. Jag tycker även att det är väldigt spännande med analytiska böcker kring hur man kan jobba med själen och många gånger så får jag en aha-upplevelse kring allt det spirituella jag upplevt i mitt liv. Kanske är det samma för dig? Det väcks även en nyfikenhet inom mig när jag läser sådana här böcker till att fortsätta att utforska min själ. Ni har säkert lagt märke till att det blivit ett återkommande tema i bloggen och det kommer fortsätta med det framöver med, blandat med hälso- och miljöaspekten kring olika vardagliga ting samt annat lite smått och gått som jag är med om i livet.