Andlighet / Boktips / Mediala upplevelser / Min historia

Andarna mitt ibland oss – del 2 

Idag kommer fortsättningen på förra veckans inlägg kring andevärlden som vi har runtomkring oss kopplat till egna tankar/erfarenheter samt James Van Praaghs intressanta och tankeväckande bok “Andarna mitt ibland oss- Upptäck sanningen om andra sidan”.

 

Allt är energi 

Det är inte helt ovanligt att jag pratar om “energier” i bloggen, men egentligen så är ju allt energi av någon form. Det är inte heller helt ovanligt att jag pratar om att känna energi och när jag beskriver det så är det ju ofta kopplat till andra människors energier, men även energin som finns på olika platser, men även kopplat till andra dimensioner och den typen av energi.  

Mina första aha-upplevelser kring energier och att kunna känna in energier berättade jag i inläggen “Va, är det energier jag känner?!” samt i mina inlägg om Reiki.  

James berättar med om energier, hur man kan känna energi, hur man kan kapa band från tung energi, kroppens energisystem med mera. Väldigt intressant läsning om du frågar mig men även mycket igenkänning kring saker jag läst och varit med om själv. Han beskriver med blockeringar som man kan ha i kroppen eller om man har brist på livskraft som man kan få om man är med om något känslomässigt, fysiskt eller mentalt trauma av någon form att man då framåt i livet kan drabbas av smärta, obehag eller sjukdom, även det är samma synsätt som jag skrivit om i inläggen “Kroppens hemliga språk” och “Emotionskoden”. James refererar med till våra chakran och berättar lite kort om dem, då jag gått in på dem lite mer på djupet i bloggen här, där jag gick igenom var och en av dem så går jag inte in på dem här och nu.  

När jag gör healingbehandling på någon så brukar jag söka igenom energifältet för att se om jag hittar någon form av blockering och James arbetar på liknande sätt. Det är så roligt när man får läsa om sådant i böckerna, man känner sig mindre knasig och att man nästan på har hittat en vän som bekräftar det man själv arbetat med och fått uppleva, åter en anledning till att jag gillar att läsa den här typen av böcker. 

Hur andar kommunicerar 

När vi själva öppnar upp för andar och själva är villiga att få andekontakt då brukar vi lättare kunna dra till oss andar. De kan försöka nå oss på olika sätt, det kan vara en temperaturförändring, knackande ljud, en speciell doft som dyker upp, att elektriciteten i lamporna, tv:n, telefoner ändras med mera. De kan även ibland bli fångade på fotografier. Man kan uppleva att det fanns någon i ögonvrån eller att det var någon som passerade där, kan även kännas som någon iakttar dig men att det inte finns någon där. Man kan även märka att husdjur beter sig märkligt. 

Även via våra drömmar så kan de på andra sidan kommunicera med oss, även det är något som jag själv instämmer med. Den typen av drömmar upplever jag har en annan energi än en “vanlig” dröm. Jag har varit med om det vid några tillfällen, berättade om ett sådant ögonblick här när jag mötte min mormor och morfar natten till min födelsedag ett år, hur mysigt som helst och jag är sååå tacksam över det mötet! 

Jag upplever även att andar kommunicerar med bilder som dyker upp för vårt inre samt låttexter som kommer från ingenstans, eller ord som kommer som att det hade varit en bild som syns klart och tydligt för ens inre. Det vanligaste är ju att man upplever saker för sitt inre, det är vanligare än att man ser dem med sina ögon. “Jasmine i skogen” såg jag för mina ögon, samma sak med “solen” och “ljusfenomenet”. “Figurerna” som jag fortfarande ser med mina ögon är ju en annan märklig grej. Jag tänker även på Mira och hennes “moln” som hon ser med sina ögon (berättade om det här). Jag tror att Vincent i hans möte med min farmor och farfar med var något han såg med sina ögon? Men han var så liten då och jag glömde fråga det mitt i alla frågor som han fick, ha, ha, ha, men min känsla är att han såg dem så tydligt för sina ögon och att det inte var en inre syn? Men jag vet ju inte säkert!  

Man kan ju höra saker med från andarna, jag tänker på den skumma upplevelsen när jag vaknade med mansrösten vid mitt öra som sa “Hälsa Micke”, ha, ha, ha… jag har helt ärligt fortfarande inte blivit helt klok med den händelsen…men kanske att det var en hälsning till min förra kollega som kallades för Micke… han hade en vän som tagit sitt liv för inte alls för så länge sedan… vem vet? Kanske var det han som skickade en hälsning till Micke?! 

Jag har även upplevt att när jag ligger i sängen så kan det hända att jag kan känna Mizzy komma och går, det har även Vincent känt av. Man ligger där helt stilla och så känns det som en katt kommer och traskar runt i sängen, men när man tittar upp så är det ingen där. Det händer rätt ofta som jag kan känna av Mizzy, det känns fint att ha henne runtomkring mig även om det inte tar bort min saknad efter henne. 

Vid ett tillfälle när jag låg i sängen så kände jag hur någon satte sig vid sängen, ni vet när madrassen sjunker ner som det gör när någon sätter sig. Min känsla då var att det var min mormor som var bredvid mig och det var inget som var läskigt på något sätt, mest lite märkligt. Men jag kände mig trygg och somnade, det hände när jag var mellan ett vaket och sovande tillstånd.

Även min man Anders (herr skeptiker) har ju fått uppleva andevärlden (berättade om det här), så det känns som det händer för ofta och hos för många människor för att jag inte ska tro på det jag upplever/har upplevt, men även upplevelser som mina familjemedlemmar och vänner är med om. För mig är det en självklarhet att våra bortgångna finns omkring oss även i livet efter det man levt på jorden.

I boken så får man ta del av massvis med olika “spökhistorier” som verkligen är spännande att läsa om! 

James pratar med om auran och vad man kan göra för att skydda sin aura. Något som var roligt att läsa var att han skrev om man har mer grönt och violett i sin aura så är man en mycket andlig och medkännande person. Jag berättade ju om när jag gjorde min auraläsning här i detta inlägg när jag var på Englagård med Anders. Kommer ni ihåg min aurafärg?! Den var ju violett! Pusselbitarna kring varför jag är som jag är faller på plats en efter en när jag tar del av sådan här information, ha, ha, ha.  

Auran fungerar som ett naturligt skydd för oss, auran kan försvagas om vi inte skyddar den tillräckligt. Saker som kan göra att vår aura blir försvagad och kraftlös är droger, alkohol, negativa tankar som rädsla, ilska, att omge sig med negativa människor så riskerar man att själv förlora sin energi. Man kan ju slutligen få en mängd olika sjukdomar och besvär som med försvagar inverkan på auran.  

Så återigen är det viktigt att våra tankar och känslor först påverkar auran och allra sist manifesteras i den fysiska kroppen. Varje dag behöver vi arbeta med att stärka auran och det gör vi via meditation och positiva visualiseringar som affirmationer. Även det har jag återkommit till ett flertal tillfällen i min lilla blogg.  

I boken ger James även tips och övningar på hur man kan arbeta med att skydda, grunda och balansera sin energi. I min värld är det alltid bra med påminnelser och repetition och det är många av hans övningar som han tipsar om som jag lite då och då arbetar med – har ju tidigare skrivit även skrivit om energiskydd. Exempel på övningar är ju ljusduschen, den gör jag ofta när jag duschar. Jag brukar ihop med att vattnet rinner över kroppen även visualisera att vattnet är ett vitt ljus som sköljer genom hela kroppen och släpper all tung energi från min kropp och efter duschen så har jag en ren och kraftfull energi kvar. Bubblan är ju med en klassiker, ha, ha, ha och det är ju att man visualiserar att man omsluts av en bubbla som man kan fylla med massvis med olika färger som i sin tur skyddar dig mot andra människors tyngre energi.  

Sedan var det även någon ny övning som jag tog del av bland annat “den reflekterande spegeln” där man ska visualisera att man omges av en skyddande spegel. När man får tung energi riktad mot sig så kan den återvända tillbaka dit den kom ifrån. Jag tänker att den även påminner om den energiövning jag berättade om i mitt inlägg “Riddaren i klassrummet”.

Att ha förmågan att få människor att skratta är ju med en viktig grej i att vända negativ och tung energi till positiv. Tänk så många metoder det finns att arbeta med energier på, spännande tycker jag!  

Ett upplyst liv 

Efter att man har läst den här boken så tror jag att fler kanske ändå leker med tanken “tänk om…?!” Tänk om det som står i boken faktiskt är sant och att alla dessa berättelser man får ta del av från James och alla de människor han mött och arbetat med som haft tydlig kontakt med andra sidan faktiskt är sant, att det är så andevärlden och energier fungerar?! Kanske att ens sinne öppnat upp för ett helt nytt perspektiv på livet, döden och om det faktiskt finns något däremellan?!  

När man blivit berörd av de andliga dimensionerna så kan man omöjligt gå tillbaka till det gamla sättet att leva och så har det verkligen varit för mig. Jag skrev ju det efter att jag fick in Reiki i mitt liv och att det öppnade upp så mycket för mig och mitt sätt att kunna känna in energier att det verkligen blev en ny väg i livet som jag faktiskt skrev i mitt inlägg “Reiki- En ny väg i livet”. Det känns som mitt liv innan Reiki och mitt liv efter den. På samma sätt som jag skrev att “Solen” och den upplevelsen som med var en stor grej som förändrade mitt liv. Berättade om det här.  

Jag tänker att livet handlar om förändring och utveckling. Men vi behöver ju även ha någon form av tro, tillit och även mod att våga kasta sig ut i det okända. Jag tror ju att allt grundar sig i samma energier så även om man är kristen, muslim, katolik eller buddhist så tror jag att det är samma grundenergi/universum/gud vad man nu vill kalla det som man oavsett religion upplever. Jag berättade ju även lite om det i inlägget “Mötte hon verkligen Jesus”.  

Det högre jaget 

James skriver “att som levande varelse så består du av många delar. Det vore löjligt att tro att din själ är begränsad på något sätt. En själ är inte mänsklig. Den omfattar vibrationer och frekvenser som går långt bortom den fysiska världen. Varje vibration och frekvens framträder på ett särskilt sätt. Din fysiska kropp befinner sig på den lägsta nivån av själens frekvensspektrum. Den är kompakt och rör sig långsamt. På den högsta nivån av själens frekvensspektrum finns den renaste delen av dig och det är ditt högre jag”. 

Man kan läsa andra namn för ditt högre jag och det kan vara “gudajaget” eller “kristusmedvetandet” (kärt barn har olika namn sägs det ju). Men det är med ditt högre jag som du kan få kontakt med de andliga världarna och gå bortom de mänskliga begränsningar som finns.  

James tar även upp om egot, och det har jag med tagit upp vid ett flertal tillfällen i bloggen. Första gången var det här i inlägget “Den galna kusinen”, men sedan har jag nämnt Eckhart Tolle och hans syn på egot och det stämmer med bra in på James syn på det. James tar även upp lite om medveten närvaro och det är ju även det något som Eckhart Tolle pratar mycket om, att vara här och nu – I nuet! Att träna sig i att ta kontrollen över sina tankar kommer ge dig en ny känsla av frihet.  

James menar på att man via meditation kan gå bortom de lägre aspekterna av dig själv och höja din frekvens. När jag läser det så nickar jag instämmande. Jag tänker på alla healingbehandlingar jag gjort på mig själv och andra och det är ju med en form av meditation där man går djupt in i sig själv och liksom släpper den fysiska kroppen.  

Upplevelsen att vara människa 

James menar på att när vi kommer tillbaka på jorden för att leva ett nytt liv som människa så finns det ett syfte för var och en av oss. Vi är alla viktiga pusselbitar som ska leda mänskligheten och evolutionen framåt. Att leva som människa på jorden innefattar massvis med olika lärdomar och det är sällan en dans på rosor genom livet.  

Om man ser oss som andliga varelser så kan man som människa leva i ett expanderat medvetandetillstånd. Vi besitter en intuition och inre kunskap och vi har förmågan att skapa saker i livet med våra tankar och idéer.  

All kraft som vi någonsin kommer behöva i livet har vi i vårat inre. Utan insikten om att vi är andliga varelser som lever som människor så fortsätter vi förneka vår sanning menar James. Vi blir då offer för yttre omständigheter istället för att skapa vårt eget öde.  

När vi går in i den här dimensionen av att vara människa så skapar vi massvis med begränsningar och kan många gånger ha svårt att finna vår andliga identitet. Många av oss försöker att hitta svaren utanför oss själva. Vi vänder oss många gånger till andra för att söka svar och bekräftelse för vårt eget värde och vår egna sanning. De svar vi behöver har vi själva inom oss, i vårat hjärta. Även det är något som jag flera gånger tidigare i bloggen har skrivit om, vikten av att connecta inåt, att många av svaren finns inom oss. Att vi ska lyssna på hjärtat och själens röst. Jag tänker även på vårat hjärtchakra som jag skrev om här.  

När vi kommer ner på nytt som människa igen så är det som att vi drar en slöja över våra tidigare liv och man får en nystart i detta liv. Jag kan tänka mig att om vi vore många som hade massvis med minnen kvar från tidigare liv så hade det nog varit svårt att fullt ut leva i det här nya livet. Vi hade nog lätt fastnat i det förflutna och tagit reda på massvis med saker om vårt tidigare liv och missat att leva här och nu. Genom att börja om varje livsstil så har vi ju dessutom friheten att välja den verklighet vi vill uppleva.  

När vi reinkarneras på jorden så bär vi däremot med oss avtryck från allt vi varit med om tidigare. Vi väljer vilka människor och situationer som vi ska uppleva livet med och allt är kopplat till vår själs utveckling. Tänk vad måååånga livsläxor vi får vara med om genom livet där vi får omedelbar feedback på våra handlingar, misstag och prestationer. Jisses, säger jag bara, det måste väl vara fler än jag som nickar instämmande på det här. Livet i ett nötskal ibland. Man säger, skriver, gör saker som skapar positiva och negativa konsekvenser som man sedan behöver rodda i, lära sig av, växa av och förhoppningsvis skapa nya förutsättningar och lärdomar hur man ska göra framåt i livet.  

James skriver att något han har sett från andevärlden att de ångrar är att de inte trodde på sig själva medan de levde på jorden. Tänk om någon hade berättat för dem att de var oändligt kraftfulla själar som fick uppleva utmaningen att vara människa. Tänk om de hade känt till deras obegränsade kraft medans de levde så kanske de hade trott mer på sig själva och kanske levt ett annat liv?! 

Jag har sedan jag gick min Reiki kurs utforskat min själ och dess förmågor. Det har för mig öppnat upp mitt förhållningssätt till att jag är en andlig varelse som upplever livet här på jorden som människa och min “Johannakropp”. Att lyssna inåt, utforska mitt inre universum och allt som kommer till mig i livet tänker jag ändå kommer av en anledning. Jag ser livets upp och nedgångar som något mer naturligt och som hör mitt liv och min livsresa till. Jag är inte lika rädd för att möta nedgångarna då jag vet att jag kommer lära mig mycket från dem samt att de kommer leda mig uppåt igen. Livet består inte bara i en nedgång utan det kommer vända och gå uppåt igen. När man medvetet deltar i livets alla val och beslut så kommer du inte låta livet hända dig utan du kommer få livet att hända åt dig och det är en jäkla skillnad. Heja oss alla som utforskar livets väg!  

Tankens kraft 

Tänk ändå att allt börjar med en tanke. Tankar kommunicerar via energivågor eller vibrationer. Det är sedan vi kan forma ord utifrån de tankar vi har. 

Vi har olika former av tankar. Vi har generella tankar som är som de ringar på vattnet som blir efter att man kastat en sten mot vattenytan. Om man sänder ut positiva och kärleksfulla tankar så skapar de ringar på vattnet till andra människor, på samma sätt som det blir om man skickar ut negativa tankar som exempelvis hat eller avundsjuka. Tankar är levande ting. När du tänker en tanke så är det som att du skjuter en kula in i någons energifält. Med dina tankar kan du antingen skapa eller förstöra. Så man kan ju sända tankar till folk man har runtomkring sig och att de liksom fastnar i energifältet/auran. Positiva tankar om läkning och helande med massvis med kärlek som man riktar till sig själv eller någon annan kan skapa en stor förändring där människor kan känna sig mer öppna och kärleksfulla. Negativa tankar däremot kan verkligen fästa sig på andra och gör att de andra kan få släpa runt på den negativa energin, tror alla kan relatera till energitjuvar och vilken skada de kan göra. Det som är viktigt att tänka på är att negativ energi alltid slår tillbaka på sig själv och man själv har skickat ut det. Därav är det viktigt att bryta negativa tankar så man kommer upp ur den nedåtspiral man kanske befinner sig i.  

Tänk alla tankar vi har som vi sedan manifesterar och skapar saker i verkliga livet. Jag tror att själen kommunicerar med oss via våra tankar när rösten kommer från hjärtat kring det vi vill manifestera i livet och att det kan finnas en avsikt bakom våra tankar.  

Det är viktigt att komma ihåg att du är en kreativ och skapande person och att allt du riktar din uppmärksamhet mot kommer i någon grad att inträffa. Tänk vad mycket som börjar med en tanke, men sedan är det upp till var och en av oss om vi kastar oss ut och agerar på det vi tänker. För att göra detta så behöver vi ha fokuserade tankar där vi inte släpper vårt fokus på det vi vill manifestera.  

Sista grejen i det hela så behöver våra känslor vara på plats. Ju mer känslor du lägger i dina tankar desto mer manifestationskraft får de. Tänk så mycket kraft tankarna får via våra känslor! Känslorna är den extra energin som behövs för att dina tankar ska bli verklighet.  

Rädslans makt 

Rädsla är nog den starkaste negativa känslan av de alla?! Tänk så många käppar i hjulet som rädslan sätter. Tänk så många drömmar som inte blir uppfyllda på grund av rädsla. Rädsla för att misslyckas, rädsla över vad andra ska tycka och tänka, rädsla för om det ska lyckas och om man verkligen vill/vågar följa den drömmer… tänk om det inte blir så bra som man hoppas och det kan vara svårt att dra sig ur då när hjulet i i rullning?! Alltså man kan ju känna rädsla av massvis med saker och det är väl det som gör att man tvivlar och låter många tankar man ha bara få bli tankar och inget man manifesterar och skapar en verklighet av.  

Jag har under de här åren med bloggen verkligen tampats med rädsla. Rädsla innan jag ens fick tummen ur att börja blogga, rädsla kring vad jag ska berätta och inte berätta, hur öppen jag ska vara, hur mycket jag ska blotta av mig själv, mina tankar, erfarenheter och mitt inre? När jag blivit ifrågasatt och kritiserad av andra människor kring det jag skrivit så har jag verkligen funderat många gånger om jag gör rätt?! Om jag kanske bara ska radera allt och lägga ner bloggen? Och tänka “Fuck it” nu skiter jag i bloggen och fortsätter utforska livet för mig själv och hålla allt för mig själv så får andra sköta sina liv och jag sköter mitt liv. Men då när jag haft de tankarna och lyssnar till mitt hjärta, till min själs röst så kan jag inte följa den vägen… för det är inte min väg att gå. Andra människors kritik mot mig har väl mer med deras resa att göra en min?!  

Jag har fortfarande en inre kompass som jag ska följa och för mig så är detta rätt väg att gå, oavsett vad andra människor tycker och tänker.  

Tänk så mycket ändå vi kan känna rädsla för genom livet?! Rädsla för döden, rädsla att förlora nära och kära, rädsla att inte bli accepterad, rädsla för att inte lyckas, rädsla för sjukdom, rädsla att förlora pengar eller jobb med mera. Listan på vad man kan vara rädd för genom livet kan bli väldigt lång.  

Kärlekens kraft 

Rädslans motpol är kärlek. Kärlekens energi är den mest kraftfulla, naturliga kraften i universum. Kärleken läker, upplyser och bygger upp. Känslan av kärlek är bubblande och otroligt stark. Kärlek smittar av sig till andra och vinner över rädslan. Kärlek vibrerar på en hög energinivå och kan verkligen öppna upp för oss och underlätta vår livsresa genom livet och optimerar ett lyckligt liv. Våra tankar vi har bygger antingen på rädsla eller kärlek. Om din energi grundar sig i rädsla så drar du till dig andra människor som har rädslobaserade tankar men om det grundar sig i kärlek så är det den energin som du attraherar ut.  

När det kommer till bloggen så har jag med kärlek valt att bortse från rädslan och kör på med mina inlägg kopplat till saker jag fått lära mig och hur jag ser på livet, kroppen, själen och vårt medvetande. Hur man kan arbeta med sig själv på olika plan och även hur jag blivit den jag är idag. Alla delar är viktiga, även de som jag inte är lika stolt över som andra delar så har de med varit med och format mig till den jag är.  

Jag tänker att alla människor är med om saker man inte är stolt över och det handlar om hur man tar lärdomar av de händelserna, och läker dem och går vidare i livet. Jag tror inte på metoden som många använder, att man lägger locket på… då tror jag att det bubblar upp senare i livet i form av att man mår dåligt i kroppen och/eller själen. Med kärlek vill jag hjälpa människor att se över deras inre kraft och hur man kan arbeta med sig själv på olika sätt. Det är helt klart ett av mina soul goal på jorden och bloggen är en del av det arbetet. Jag följer min inre kompass och fortsätter med mina inlägg tills jag är i “mål” och då får jag se hur jag går vidare?!  

Pusselbitar faller på plats 

Jag känner efter att jag sett James Van Praagh föreläsningar och läst hans böcker så är det verkligen som fler av mina pusselbitar faller på plats kring hur saker hänger samman och hur jag ser på världen, själen, andevärlden och livet efter döden.  

Jag älskar den här typen av böcker och jag kan tänka mig att det är fler där ute som känner samma som jag?!  

Så ett hett tips från mig till dig att läsa och ta del av hans bok “Andarna mitt ibland oss- Upptäck sanningen om andra sidan”.  

Ett annat tips jag har om du gillar det här med andlighet och andra sidan är att spana in “Christoffer Norén Medium” på Facebook eller Instagram. Han är grym på att ta emot budskap från andra sidan! Så om du missat hans arbete och det han gör, så är det ett hett tips att

Kram till dig från mig/ Johanna

 Idag river jag av Mustasch med Änglahund, ibland tycker jag det är gött med den här typen av musik. Ibland frågar eleverna vad jag gillar för typ av musik och det är otroligt blandat så det är svårt att svara på, ha, ha, ha.